marți, iulie 23, 2024
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 4 | 2024 | ISSN 2972 - 2268

Din decembrie 2020 Bitcoin a înregistrat cea mai scăzută închidere de săptămână

Must Read

MILWAUKEE :Donald J. TRUMP, “Încoronat” Președinte

Popularitatea Crescândă a lui Donald J. Trump În 2024, Donald J. Trump a reușit să își mențină și chiar să...

Maximus. Isola di Capri

Sursa: cristoiublog.ro (Autor: Marius Niculescu) „Nomen est Omen”, celebra expresie din limba latină, derivă din convingerea fermă a romanilor că numele...

Xi Jinping: „Dacă cineva îndrăznește să atace Rusia, America se va scufunda în ocean!”

Sursa: romania fara justitie Președințele Chinei – Xi Jinping: „Să jucăm cu cărțile pe masă. Să fim sinceri! Alianța BRICS, din care...

Piața criptomonedelor a pierdut 2 trilioane de dolari din valoare în doar jumătate de an

 

Cea mai importantă criptomonedă, Bitcoin-ul, a scăzut cu 13% în ziua de luni, 13 iunie, ajungând la 23.693 dolari, coborând sub pragul de 24.000 de dolari, ultima oară atins în luna decembrie din 2020.

Cea mai mare criptomonedă se confruntă cu declanșatoare bearish pe mai multe fronturi, atât în ​​interiorul, cât și în afara spațiului cripto.

BTC/USD, timeframe de o oră
BTC/USD, timeframe de o oră | TradingView

Capitalizarea de piață a criptomonedelor a scăzut sub 1 trilion de dolari

A doua cea mai valoroasă monedă de pe piață, Ether, care rulează pe blockchainul Ethereum, a pierdut încă 15% din valoarea sa, prețul coborând la 1.249,25 dolari. ADA, tokenul nativ al blockchain-ului Cardano, a pierdut 7% pentru a se tranzacționa la 0,461 dolari, în timp ce moneda DeFi Solana a scăzut cu 10% la 27,60 dolari.

Protocolul Fintech Celsius se află în pragul colapsului după închiderea operațiunilor, transformând miliarde de dolari în garanții într-un nou risc pentru piața cripto.

.@CelsiusNetwork is pausing all withdrawals, Swap, and transfers between accounts. Acting in the interest of our community is our top priority. Our operations continue and we will continue to share information with the community. More here: https://t.co/CvjORUICs2— Celsius (@CelsiusNetwork) June 13, 2022

Într-un eveniment, în mod ironic, asemănător cu cel care a provocat dezastrul din luna mai, Bitcoin și altcoins au continuat să scadă, pe măsură ce o nouă incertitudine a apărut pe piață.

Starea de spirit în rândul analiștilor atât pentru Bitcoin, cât și pentru altcoins – deși nu este unanim una bearish – este una de dezamăgire. O perioadă de condiții dureroase de tranzacționare și de stocare poate fi îndurată înainte de revenirea la vârf, cel puțin în conformitate cu modelele istorice ale ciclurilor de înjumătățire ale Bitcoin.

Între timp, capitalizarea globală de piață a criptomonedelor a scăzut sub 1 trilion de dolari pentru prima dată din februarie 2021.

Bitcoin: Prețul realizat
Bitcoin: Prețul realizat | glassnode

Nivelurile anterioare, inclusiv cele evidențiate ca minime potențiale, nu au reușit să se mențină, iar sentimentul continuă să favorizeze presiunile din partea vânzărilor datorită consecințelor Celsius, inflației și acțiunilor viitoare ale Rezervei Federale a Statelor Unite.

Traderii și analiștii sunt de acord că prima oprire pentru o scădere bruscă este media mobilă simplă pe 200 de săptămâni (200 SMA).

Bitcoin: Media mobilă simplă pe 200 de zile
Bitcoin: Media mobilă simplă pe 200 de zile | TradingView

SMA 200 a fost un nivel de suport cheie pentru Bitcoin pe toată durata sa de viață. SMA 200 nu și-a spart niciodată propriul trend ascendent și se speră că atingerea acestuia va permite taurilor să-și revină.

Historically, #BTC tends to wick -14% to -28% below the 200-week MAA -14% wick this time around would translate to a ~$19000 $BTCA -28% wick would mean BTC could reach as low as ~$15500 before reversing to the upside#Crypto #Bitcoin pic.twitter.com/j9tal7ZSt0— Rekt Capital (@rektcapital) June 13, 2022

„Frică extremă” pe piață

 

Per total, Bitcoin este cea mai afectată monedă virtuală, care a scăzut cu 65% de la maximul istoric de 69.044,44 dolari.

Nu vor exista surprize în ceea ce privește sentimentul pieței criptomonede în această săptămână, deoarece sentimentul macro se înrăutățește în mod similar.

Indicele Crypto Fear and Greed, care folosește o serie de factori pentru a determina starea generală în rândul traderilor, este în prezent pe punctul de a scădea la o singură cifră.

Indicele Crypto Fear & Greed
Indicele Crypto Fear & Greed | Alternative.me

Pe 13 iunie, indicele a măsurat 11/100, cu doar trei puncte mai mare decât minimele sale macro din martie 2020.

Datele privind inflația de săptămâna trecută au afectat și piața tradițională. Indicele Fear & Greed este din nou pe teritoriul „fricii” de 28/100, potrivit CNN.

Oportunitate de cumpărare?

Mulți văd configurația actuală a pieței ca o oportunitate de investiție majoră dacă este utilizată în mod corespunzător.

Printre aceștia se numără Filbfilb, co-fondatorul suitei de tranzacționare DecenTrader, care în weekend a numit Bitcoin „oportunitatea vieții”.

„Doar pentru a fi clar, în ciuda problemelor pe termen scurt/mediu care, din păcate, sunt peste tot, dacă poți supraviețui și să-ți joci mișcările corect fără să explodezi sau să riști prea mult, aceasta este oportunitatea vieți”, a scris el pe twitter.

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

MILWAUKEE :Donald J. TRUMP, “Încoronat” Președinte

Popularitatea Crescândă a lui Donald J. Trump În 2024, Donald J. Trump a reușit să își mențină și chiar să...

Maximus. Isola di Capri

Sursa: cristoiublog.ro (Autor: Marius Niculescu) „Nomen est Omen”, celebra expresie din limba latină, derivă din convingerea fermă a romanilor că numele unui om îi va marca...

Xi Jinping: „Dacă cineva îndrăznește să atace Rusia, America se va scufunda în ocean!”

Sursa: romania fara justitie Președințele Chinei – Xi Jinping: „Să jucăm cu cărțile pe masă. Să fim sinceri! Alianța BRICS, din care noi, China și Rusia, facem...

Tentativă de Asasinat a Președintelui Donald J. Trump, Aniversare-Show NATO, Blocaj Parlamentar în Franța, Decadența Occidentului se Confirmă!

  Tentativa de Asasinat contra Președintelui Donald J. Trump   Incidentul de astăzi în care a fost vizată viața fostului președinte Donald J. Trump a trimis unde...

Vladimir PUTIN în Coreea de Nord la Kim JONG UN Mark RÜTTE la Bruxelles la NATO

  Coreea de Nord, sub conducerea lui Kim Jong-UN rămâne una dintre cele mai izolate și represive dictaturi din Lume. Regimul se bazează pe un...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -