miercuri, iulie 6, 2022
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 99|27 - 03 IULIE 2022

Din decembrie 2020 Bitcoin a înregistrat cea mai scăzută închidere de săptămână

Must Read

Kissinger: Zelenski nu citise ce am spus eu. Există trei posibile rezultate ale acestui război

Sursa: digi24.ro Fostul secretar de stat american Henry Kissinger susține, într-un interviu acordat publicației The Spectator, că Zelenski ar fi...

G 7 în BAVARIA, SUMMIT NATO La MADRID….. Încotro merge Lumea?

  Săptămâna care a trecut a fost prin evenimentele petrecute, o "săptămână fierbinte". Mii de jurnaliști din Lumea întreagă au avut...

Aterizare în cap

Sursa:  Sorin Rosca Stanescu - corectnews.com Economista șefă a Băncii Mondiale, Carmen Reinhart, analizează starea economiei globale...

Piața criptomonedelor a pierdut 2 trilioane de dolari din valoare în doar jumătate de an

 

Cea mai importantă criptomonedă, Bitcoin-ul, a scăzut cu 13% în ziua de luni, 13 iunie, ajungând la 23.693 dolari, coborând sub pragul de 24.000 de dolari, ultima oară atins în luna decembrie din 2020.

Cea mai mare criptomonedă se confruntă cu declanșatoare bearish pe mai multe fronturi, atât în ​​interiorul, cât și în afara spațiului cripto.

BTC/USD, timeframe de o oră
BTC/USD, timeframe de o oră | TradingView

Capitalizarea de piață a criptomonedelor a scăzut sub 1 trilion de dolari

A doua cea mai valoroasă monedă de pe piață, Ether, care rulează pe blockchainul Ethereum, a pierdut încă 15% din valoarea sa, prețul coborând la 1.249,25 dolari. ADA, tokenul nativ al blockchain-ului Cardano, a pierdut 7% pentru a se tranzacționa la 0,461 dolari, în timp ce moneda DeFi Solana a scăzut cu 10% la 27,60 dolari.

Protocolul Fintech Celsius se află în pragul colapsului după închiderea operațiunilor, transformând miliarde de dolari în garanții într-un nou risc pentru piața cripto.

.@CelsiusNetwork is pausing all withdrawals, Swap, and transfers between accounts. Acting in the interest of our community is our top priority. Our operations continue and we will continue to share information with the community. More here: https://t.co/CvjORUICs2— Celsius (@CelsiusNetwork) June 13, 2022

Într-un eveniment, în mod ironic, asemănător cu cel care a provocat dezastrul din luna mai, Bitcoin și altcoins au continuat să scadă, pe măsură ce o nouă incertitudine a apărut pe piață.

Starea de spirit în rândul analiștilor atât pentru Bitcoin, cât și pentru altcoins – deși nu este unanim una bearish – este una de dezamăgire. O perioadă de condiții dureroase de tranzacționare și de stocare poate fi îndurată înainte de revenirea la vârf, cel puțin în conformitate cu modelele istorice ale ciclurilor de înjumătățire ale Bitcoin.

Între timp, capitalizarea globală de piață a criptomonedelor a scăzut sub 1 trilion de dolari pentru prima dată din februarie 2021.

Bitcoin: Prețul realizat
Bitcoin: Prețul realizat | glassnode

Nivelurile anterioare, inclusiv cele evidențiate ca minime potențiale, nu au reușit să se mențină, iar sentimentul continuă să favorizeze presiunile din partea vânzărilor datorită consecințelor Celsius, inflației și acțiunilor viitoare ale Rezervei Federale a Statelor Unite.

Traderii și analiștii sunt de acord că prima oprire pentru o scădere bruscă este media mobilă simplă pe 200 de săptămâni (200 SMA).

Bitcoin: Media mobilă simplă pe 200 de zile
Bitcoin: Media mobilă simplă pe 200 de zile | TradingView

SMA 200 a fost un nivel de suport cheie pentru Bitcoin pe toată durata sa de viață. SMA 200 nu și-a spart niciodată propriul trend ascendent și se speră că atingerea acestuia va permite taurilor să-și revină.

Historically, #BTC tends to wick -14% to -28% below the 200-week MAA -14% wick this time around would translate to a ~$19000 $BTCA -28% wick would mean BTC could reach as low as ~$15500 before reversing to the upside#Crypto #Bitcoin pic.twitter.com/j9tal7ZSt0— Rekt Capital (@rektcapital) June 13, 2022

„Frică extremă” pe piață

 

Per total, Bitcoin este cea mai afectată monedă virtuală, care a scăzut cu 65% de la maximul istoric de 69.044,44 dolari.

Nu vor exista surprize în ceea ce privește sentimentul pieței criptomonede în această săptămână, deoarece sentimentul macro se înrăutățește în mod similar.

Indicele Crypto Fear and Greed, care folosește o serie de factori pentru a determina starea generală în rândul traderilor, este în prezent pe punctul de a scădea la o singură cifră.

Indicele Crypto Fear & Greed
Indicele Crypto Fear & Greed | Alternative.me

Pe 13 iunie, indicele a măsurat 11/100, cu doar trei puncte mai mare decât minimele sale macro din martie 2020.

Datele privind inflația de săptămâna trecută au afectat și piața tradițională. Indicele Fear & Greed este din nou pe teritoriul „fricii” de 28/100, potrivit CNN.

Oportunitate de cumpărare?

Mulți văd configurația actuală a pieței ca o oportunitate de investiție majoră dacă este utilizată în mod corespunzător.

Printre aceștia se numără Filbfilb, co-fondatorul suitei de tranzacționare DecenTrader, care în weekend a numit Bitcoin „oportunitatea vieții”.

„Doar pentru a fi clar, în ciuda problemelor pe termen scurt/mediu care, din păcate, sunt peste tot, dacă poți supraviețui și să-ți joci mișcările corect fără să explodezi sau să riști prea mult, aceasta este oportunitatea vieți”, a scris el pe twitter.

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Kissinger: Zelenski nu citise ce am spus eu. Există trei posibile rezultate ale acestui război

Sursa: digi24.ro Fostul secretar de stat american Henry Kissinger susține, într-un interviu acordat publicației The Spectator, că Zelenski ar fi...

G 7 în BAVARIA, SUMMIT NATO La MADRID….. Încotro merge Lumea?

  Săptămâna care a trecut a fost prin evenimentele petrecute, o "săptămână fierbinte". Mii de jurnaliști din Lumea întreagă au avut materie de comentat, analizat, studiat...

Aterizare în cap

Sursa:  Sorin Rosca Stanescu - corectnews.com Economista șefă a Băncii Mondiale, Carmen Reinhart, analizează starea economiei globale și conchide că nu mai...

Fondurile Bitcoin înregistrează cele mai mari ieșiri din istorie

Sursa: Crypto.ro Fondurile de criptomonede au înregistrat ieșiri nete de 423 de milioane de dolari săptămâna trecută, depășind recordul anterior de 198 de milioane de...

Marius Mioc: Ce se află în sângele celor vaccinați anti-Covid. ATENȚIE: FOTO ȘOCANTĂ și VIDEO EXPLICATIV

Sursa: Marius Mioc - activenews.ro Un doctor canadian a anunțat că a descoperit cheaguri de sînge la majoritatea pacienților săi care s-au vaccinat anti-COVID-19...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -