vineri, decembrie 9, 2022
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 115

Din decembrie 2020 Bitcoin a înregistrat cea mai scăzută închidere de săptămână

Must Read

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte....

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui...

Piața criptomonedelor a pierdut 2 trilioane de dolari din valoare în doar jumătate de an

 

Cea mai importantă criptomonedă, Bitcoin-ul, a scăzut cu 13% în ziua de luni, 13 iunie, ajungând la 23.693 dolari, coborând sub pragul de 24.000 de dolari, ultima oară atins în luna decembrie din 2020.

Cea mai mare criptomonedă se confruntă cu declanșatoare bearish pe mai multe fronturi, atât în ​​interiorul, cât și în afara spațiului cripto.

BTC/USD, timeframe de o oră
BTC/USD, timeframe de o oră | TradingView

Capitalizarea de piață a criptomonedelor a scăzut sub 1 trilion de dolari

A doua cea mai valoroasă monedă de pe piață, Ether, care rulează pe blockchainul Ethereum, a pierdut încă 15% din valoarea sa, prețul coborând la 1.249,25 dolari. ADA, tokenul nativ al blockchain-ului Cardano, a pierdut 7% pentru a se tranzacționa la 0,461 dolari, în timp ce moneda DeFi Solana a scăzut cu 10% la 27,60 dolari.

Protocolul Fintech Celsius se află în pragul colapsului după închiderea operațiunilor, transformând miliarde de dolari în garanții într-un nou risc pentru piața cripto.

.@CelsiusNetwork is pausing all withdrawals, Swap, and transfers between accounts. Acting in the interest of our community is our top priority. Our operations continue and we will continue to share information with the community. More here: https://t.co/CvjORUICs2— Celsius (@CelsiusNetwork) June 13, 2022

Într-un eveniment, în mod ironic, asemănător cu cel care a provocat dezastrul din luna mai, Bitcoin și altcoins au continuat să scadă, pe măsură ce o nouă incertitudine a apărut pe piață.

Starea de spirit în rândul analiștilor atât pentru Bitcoin, cât și pentru altcoins – deși nu este unanim una bearish – este una de dezamăgire. O perioadă de condiții dureroase de tranzacționare și de stocare poate fi îndurată înainte de revenirea la vârf, cel puțin în conformitate cu modelele istorice ale ciclurilor de înjumătățire ale Bitcoin.

Între timp, capitalizarea globală de piață a criptomonedelor a scăzut sub 1 trilion de dolari pentru prima dată din februarie 2021.

Bitcoin: Prețul realizat
Bitcoin: Prețul realizat | glassnode

Nivelurile anterioare, inclusiv cele evidențiate ca minime potențiale, nu au reușit să se mențină, iar sentimentul continuă să favorizeze presiunile din partea vânzărilor datorită consecințelor Celsius, inflației și acțiunilor viitoare ale Rezervei Federale a Statelor Unite.

Traderii și analiștii sunt de acord că prima oprire pentru o scădere bruscă este media mobilă simplă pe 200 de săptămâni (200 SMA).

Bitcoin: Media mobilă simplă pe 200 de zile
Bitcoin: Media mobilă simplă pe 200 de zile | TradingView

SMA 200 a fost un nivel de suport cheie pentru Bitcoin pe toată durata sa de viață. SMA 200 nu și-a spart niciodată propriul trend ascendent și se speră că atingerea acestuia va permite taurilor să-și revină.

Historically, #BTC tends to wick -14% to -28% below the 200-week MAA -14% wick this time around would translate to a ~$19000 $BTCA -28% wick would mean BTC could reach as low as ~$15500 before reversing to the upside#Crypto #Bitcoin pic.twitter.com/j9tal7ZSt0— Rekt Capital (@rektcapital) June 13, 2022

„Frică extremă” pe piață

 

Per total, Bitcoin este cea mai afectată monedă virtuală, care a scăzut cu 65% de la maximul istoric de 69.044,44 dolari.

Nu vor exista surprize în ceea ce privește sentimentul pieței criptomonede în această săptămână, deoarece sentimentul macro se înrăutățește în mod similar.

Indicele Crypto Fear and Greed, care folosește o serie de factori pentru a determina starea generală în rândul traderilor, este în prezent pe punctul de a scădea la o singură cifră.

Indicele Crypto Fear & Greed
Indicele Crypto Fear & Greed | Alternative.me

Pe 13 iunie, indicele a măsurat 11/100, cu doar trei puncte mai mare decât minimele sale macro din martie 2020.

Datele privind inflația de săptămâna trecută au afectat și piața tradițională. Indicele Fear & Greed este din nou pe teritoriul „fricii” de 28/100, potrivit CNN.

Oportunitate de cumpărare?

Mulți văd configurația actuală a pieței ca o oportunitate de investiție majoră dacă este utilizată în mod corespunzător.

Printre aceștia se numără Filbfilb, co-fondatorul suitei de tranzacționare DecenTrader, care în weekend a numit Bitcoin „oportunitatea vieții”.

„Doar pentru a fi clar, în ciuda problemelor pe termen scurt/mediu care, din păcate, sunt peste tot, dacă poți supraviețui și să-ți joci mișcările corect fără să explodezi sau să riști prea mult, aceasta este oportunitatea vieți”, a scris el pe twitter.

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte. Mersul iresistibil al civilizațiunii omenești...

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui studiu urmărit îndeaproape. AlzheimerFoto: Aline Morcillo...

La Mulți Ani pentru Sfântul Andrei și 1 DECEMBRIE!

Gral.bg(r) Bartolomeu Constantin SÂVOIU Directorul Jurnalului

Administrarea antibioticului în patologia virală nu aduce niciun beneficiu

Sursa: 360medical.ro de Alexandra Mănăilă  Dr. Daciana Toma, vicepreședintele SNMF Studiul STAR pentru România, realizat în mai 2022 pe respondenți cu vârste între 25–34 de ani,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -