duminică, mai 28, 2023
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | 2023 |NUMĂRUL 136 | ISSN 2972 - 2268

Comuna Limanu, județul Constanța

Must Read

Nașterea unei noi ordini financiare mondiale

Sursa:News Solid Autor: Guy Mettan Războiul ucrainean a precipitat îndreptarea atenției lumii către Asia și Sudul global. Din februarie 2022, evenimentele...

TURCIA: Soclul „Sultanului” se clatină dar rezistă

Primele sondaje ale Agenției de Presă, guvernamentala, "Anatolia Press", acordau la începutul serii 60% din voturi Președintelui Recep ERDOGAN,...

Importanta și necesitatea armonizării legislației românești cu legislația Uniunii Europene

  Bibliografie Importanța și necesitatea armonizării legislației Românești cu legislația Uniunii Europene. Impozitul pe avere și Cota unică de impozitare – un...

Stațiunea 2 Mai din comuna Limanu, județul Constanța

Localitatea 2 Mai se afla situata in sudul judetului Constanta, fiind foarte aproape de Vama Veche si Mangalia.

Statiunea 2 Mai din comuna Limanu judetul Constanta - vila2mai.ro

Localitatea Doi Mai nu are un numar prea numeros de locuitori – circa 2248, fiind una dintre localitatile mici situate pe litoralul romanesc.

Numele localitatii Doi Mai este dat in urma dizolvarii adunarii legislative a Principatelor Unite ale Moldovei si Tarii Romanesti de catre Alexandru Ioan Cuza, in data de 2 mai 1864. Localnicii sunt de parere ca denumirea localitatii Doi Mai este data dupa uneltele taranesti folosite in aceste locuri intitulate “doua maiuri”.

Intemeietorul localitatii 2 Mai este Mihail Kogalniceanu care a reusit sa  o declare oficial in anul 1887.

Primii locuitori ai localitatii Doi Mai au fost rusii scopti din secta Rascolnicilor, refugiati in aceste locuri in secolul XIX.

Localitatea Doi Mai le ofera turistilor privelisti sublime, portiunea de litoral fiind asemenea unei oaze de liniste si recreere. Peisajul mult prea pur si nepatruns creaza cele mai frumoase si feerice destinatii din tara.

Bine de stiut:

Localitatea 2 Mai este cuprinsa in Rezervatia Naturala Integrala a zonei Marii Negre, alaturi de Vama Veche.

Turistii care viziteaza localitatea Doi Mai isi pot gasi cazare in locuintele localnicilor sau in prea putin numeroasele pensiuni amplasate in aceste locuri desprinse parca din vis.

Pestera Limanu din comuna Limanu, județul Constanța

Nu de putine ori am fost uimiti de ceea ce natura incearca sa ne arate prin frumusetile sale. Un loc destul de atractiv, creat doar prin efortul mamei natura este Peștera Limanu din regiunea Dobrogei.
Pestera este situata intre statiunile Mangalia si Vama Veche de pe litoralul romanesc, intr-un peisaj destul de placut, ce atrage an de an mii de turisti.

Atunci cand pasesti in pestera Limanu nu poti sa nu remarci locurile de refugiu de odinioara, dar si tavanele si peretii ciopliti destul de drepti. De asemenea, coridoarele destul de lungi ale pesterii te fac sa te temi sa te aventurezi prea mult inlauntrul acesteia, de frica ca nu vei mai cunoaste cum sa te intorci. Tot aici, vom putea observa doua altare in care cei ce veneau aici pentru adapost se rugau bunului Dumnezeu.

Fauna din pestera este deosebit de bogata – vom putea intalni atat pesti, cat si foarte multi lilieci.

Legenda:

Localnicii din regine se intreaba si astazi daca pestera Limanu nu este aceeasi cu pestera Keiris, locul de adapost al geto-dacilor. S-a crezut astfel intrucat au existat urme evidente de locuire in subteran.

La intrare in pestera Limanu ati fi putut remarca cateva figuri cioplite pe peretii pesterii daca acestea nu erau distruse de vitregiile timpului.

Alte legende sunt de parere ca uneori crestinii asupriti de furia paganilor veneau aici pentru a se adaposti, construind astfel altare de rugaciune si coridoare care duc catre biserica satului.

Cu toate ca i se spune pestera fara de capat, specialistii sunt de parere ca aceasta are o suprafata de 3400 metri, una dintre iesiri fiind localizata chiar pe teritoriul bulgaresc.

Bine de stiut:

Posibilitatile de cazare sunt numeroase, cele doua statiuni intre care se afla Pestera Limanu, mai exact, Mangalia si Vama Veche, punand la dispozitia turistilor atât locuri de cazare in pensiuni, cat si in hoteluri de lux.

pestera-limanu-din-comuna-limanuIstoric Pestera Limanu din satul Limanu:

Primele atestari documentare ale pesterii dateaza din anul 1916, din data in care C.M. Ionescu a intrat pentru prima oara pentru a-i descoperi frumusetea.

Stațiunea Vama Veche din comuna Limanu, județul Constanța

Vama Veche este o statiune turistica din sudul litoralului romanesc, situata foarte aproape de granita cu Bulgaria. Aceasta se afla din punct de vedere administrativ sub oranduirea comunei Limanu, judetul Constanta.

Statiunea Vama Veche din comuna Limanu judetul Constanta - flickr

Vama Veche nu este o localitate cu un numar impresionant de locuitori, in timpul iernii fiind doar un numar total de 178 de locuitori. Incepand cu ziua de 1 mai turistii invadeaza localitatea, fascinati de curentul Vama Veche.

In zona, intre localitatea Doi Mai si Vama Veche, iubitorii de recreere pot admira o plaja inca virgina, devenita rezervatie naturala integrala terestra si maritima.

Una dintre obiectivele turistice ale statiunii Vama Veche este epava africana, o fosta nava ce a esuat in aceste locuri in jurul anilor 1960. Lipsa fondurilor, au adus aceasta epava intr-o stare vizibila de degradare.

Initial, localitatea Vama Veche a luat fiinta in anul 1811 de gagauzi. Ulterior, locul acestei populatii a fost luat de tatarii basarabeni. Principala preocupare a locuitorilor din regiune a fost si a ramas pescuitul si exploatarea turistica a zonei. In anul 1913, localitatea a purtat denumirea de Ilanlac, fiind sub ocupatie turceasca.

Bine de stiut:

Incepand cu anul 2003 in Vama Veche are loc festivalul de muzica rock intitulat Stufstock.

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Nașterea unei noi ordini financiare mondiale

Sursa:News Solid Autor: Guy Mettan Războiul ucrainean a precipitat îndreptarea atenției lumii către Asia și Sudul global. Din februarie 2022, evenimentele...

TURCIA: Soclul „Sultanului” se clatină dar rezistă

Primele sondaje ale Agenției de Presă, guvernamentala, "Anatolia Press", acordau la începutul serii 60% din voturi Președintelui Recep ERDOGAN, față de adversarul său, Kemal...

Importanta și necesitatea armonizării legislației românești cu legislația Uniunii Europene

  Bibliografie Importanța și necesitatea armonizării legislației Românești cu legislația Uniunii Europene. Impozitul pe avere și Cota unică de impozitare – un impozit de „avarie” (prof. univ....

Gușă: Dezvăluirea rețelei de jurnaliști și procurori coordonați și plătiți de Freedom House certifică sprijinul SUA pentru fărădelegile STATULUI PARALEL!

Sursa: News Solid Autor: Cozmin Gușă Faptul că G4media a publicat acele stenograme dintr-un dosar de mult uitat reprezintă un eveniment în sine, având în vedere...

PROCLAMAȚIE

Mitropoliților , Arhiepiscopilor, Episcopilor, Preoților, Călugărilor, Călugărițelor , Diaconilor, Dragilor Credincioși, Frați și Surori în Credința Creștină, Pe 30 aprilie și 1mai 2022 , a avut loc...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -