marți, decembrie 6, 2022
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 115

1.5 miliarde de dolari din banii clienților au dispărut de pe platforma cripto FTX

Must Read

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte....

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui...

Cel puţin 1.5 miliarde de dolari din fondurile clienţilor au dispărut de pe platforma pentru criptomonede FTX, care şi-a declarat falimentul, au spus două persoane familiare cu problema, transmite Reuters.

Fondatorul bursei, Sam Bankman-Fried, a transferat în secret 10 miliarde de dolari din fonduri ale clienţilor de la FTX către compania de tranzacţionare a lui Bankman-Fried, Alameda Research, au declarat sursele.

O parte din acest total a dispărut de atunci, au spus sursele.

O sursă a estimat suma lipsă la aproximativ 1,7 miliarde de dolari. Cealaltă a spus că lipsa este între 1 miliard şi 2 miliarde de dolari.

Gaura financiară a fost dezvăluită în datele pe care Bankman-Fried le-a împărtăşit cu alţi directori seniori duminica trecută, potrivit celor două surse.

Datele oferă un raport actualizat al situaţiei de la acea vreme, au spus persoanele.

Ambele surse au ocupat funcţii de conducere în FTX până în această săptămână şi au spus că au fost informate cu privire la finanţele companiei de către personalul de vârf.

FTX, cu sediul în Bahamas, a depus vineri cerere de intrare în faliment, după retrageri masive ale clienţilor la începutul acestei săptămâni.

Un acord de salvare cu platforma rivală Binance a eşuat, precipitând cel mai grav colaps produs în ultimii ani în sectorul criptomonedelor.

În mesaje text către Reuters, Bankman-Fried a spus că ”nu este de acord cu caracterizarea” transferului de 10 miliarde de dolari.

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, a încasat 300 de milioane de dolari în 2021, din vânzarea unei participaţii la companie

criptomonede

Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, a vândut o participaţie la companie în valoare de 300 de milioane de dolari, în cadrul unei runde de finanţare a platformei de tranzacţionare a criptomonedelor organizată în 2021, potrivit unui articol publicat de Wall Street Journal, care citează datele financiare ale companiei şi persoane care cunosc tranzacţia, transmite Reuters, citat de News.ro.

La acea vreme, Bankman-Fried le-a spus investitorilor că este o rambursare parţială a banilor pe care i-a cheltuit cu câteva luni mai înainte pentru a cumpăra o participaţie deţinută de rivala Binance la FTX.

Bankman-Fried şi FTX nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de a comenta această problemă.

WSJ s-a referit la runda de finanţare a FTX din octombrie 2021, în care compania a strâns 420 de milioane de dolari de la un grup de investitori de renume, inclusiv Temasek şi Tiger Global, evaluând platforma cripto la 25 de miliarde de dolari.

Săptămâna trecută, FTX a solicitat protecţia în caz de faliment în SUA, iar Bankman-Fried a demisionat din funcţia de director general, după ce Binance a renunţat la o achiziţia propusă pentru salvarea FTX.

Mai multe firme cripto s-au pregătit de atunci pentru o consecinţă a colapsului FTX, multe evalundu-şi expunerea la FTX în milioane de dolari.

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte. Mersul iresistibil al civilizațiunii omenești...

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui studiu urmărit îndeaproape. AlzheimerFoto: Aline Morcillo...

La Mulți Ani pentru Sfântul Andrei și 1 DECEMBRIE!

Gral.bg(r) Bartolomeu Constantin SÂVOIU Directorul Jurnalului

Administrarea antibioticului în patologia virală nu aduce niciun beneficiu

Sursa: 360medical.ro de Alexandra Mănăilă  Dr. Daciana Toma, vicepreședintele SNMF Studiul STAR pentru România, realizat în mai 2022 pe respondenți cu vârste între 25–34 de ani,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -