duminică, septembrie 24, 2023
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | 2023 |NUMĂRUL 140 | ISSN 2972 - 2268

De ce îl apreciază aproape 60% dintre români pe Viktor Orban?

Must Read

Preotul Necula intervine în scandalul drogurilor: ‘Suntem în faţa unei realităţi care pute, rupe, ucide. Treziţi-vă!’

Sursa: stiripesurse.ro Alexandra Cruceru Sursa foto: dcnews.ro Preotul Constantin Necula, preşedintele asociaţiei "Crucea Albastră", avertizează că fenomenul consumului de droguri în...

Viitorul Ucrainei e sumbru

Sursa: Sorin Rosca Stanescu  corectnews.com El s-a decis la Washington. Casa Albă a desemnat un reprezentant special, a cărui...

S-A STINS NAPOLEON (NINI) POP!

După îndelungi suferințe creștinește îndurate, Napoleon (Nini) Pop s-a stins încet ca o candelă rămasă fără ulei, lăsând în...

Acum zece zile, mai exact pe 30 iulie a.c., Institutul Nézőpont din Budapesta a dat publicității rezultatele unui sondaj de opinie despre percepția premierului Ungariei, Viktor Orban, în rîndul românilor. Sondajul ne prezintă comparativ situația din lunile mai-iunie din anii 2020, 2021 și 2022:

Graficul arată o creștere constantă a popularității lui Viktor Orban, astfel că dacă în mai-iunie 2020 doar 17% dintre români aveau o percepție pozitivă și 62% una negativă, în mai-iunie 2021 percepția pozitivă aproape s-a dublat, ajungînd la 27%, iar anul acesta, în lunile mai-iunie, cînd s-a realizat sondajul, a atins cota de 57%, de trei ori mai mare decît în 2020!
Institutul Nézőpont are și o explicație pentru această creștere spectaculoasă a popularității lui Viktor Orban în rîndul românilor:

„În ultimul an, imaginea lui Viktor Orbán în România s-a îmbunătățit semnificativ, iar el a devenit clar un politician popular de când a izbucnit războiul și criza energetică”.

Unui coleg care lasă impresia că vrea să mănînce unguri pe pîine i se pare că „procentul vehiculat este cu siguranță mult umflat” și nu se dă în lături de la un limbaj care anunță un diagnostic sever:

„Personal, îmi este imposibil să cred că șase din zece români pot să aibă o părere bună despre un politician străin, unde mai pui că e și maghiar!, care are printre țelurile supreme realipirea Transilvaniei la Ungaria. Cum să admiri pe cineva care vrea să îți sfâșie țara, și unde mai pui, declarându-te și patriot!? Cel puțin din punct de vedere moral, această atitudine ține de trădare”.

Nimeni nu poate să polemizeze cu astfel de idei deșănțate, spuse de cineva care nu are niciodată îndoieli, ci doar certitudini. Pe cei care au alte opinii, colegul îi taxează ca fiind „proști”, căci așa i-a spus lui un colonel de securitate!
De fapt, nici nu este nevoie de polemică pentru că un om cu toți neuronii funcționali își pune întrebări în fața unui sondaj de opinie cu date atît de neașteptate.
Cînd vezi că aproape 60% dintre români au o părere pozitivă despre Premierul Ungariei (mai mult decît orice politician român) n-ai cum să nu te întrebi pe ce se bazează o astfel de opinie, iar răspunsul este unul cît se poate de clar: COMPARAȚIA DINTRE VICTOR ORBAN ȘI ORICARE POLITICIAN ROMÂN ESTE DEVASTATOARE pentru al nostru! După părerea mea, motivul este unul simplu: din ce în ce mai mulți români cred că președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă sau liderul PSD Marcel Ciolacu ascultă în primul rînd de ordinele venite de la Bruxelles sau de la Washington, în timp ce Viktor Orban s-a remarcat în acești ani prin punerea cu prioritate în programul său a intereselor poporului maghiar și ale Ungariei, chiar dacă această poziția i-a adus critici dure din partea UE sau a administrației SUA! Chestiuni cu care a și cîștigat recentele alegeri din Ungaria cu aproape 70% din voturi.
Nu sînt un admirator al lui Orban sau al partidului său, Fidesz, dar nu pot să ignor legitimitatea lor dată de electoratul maghiar și nici părerea de rău a 60% dintre români că politicienii noștri de la vîrful Puterii nu sînt în stare să aibă o atitudine asemănătoare atunci cînd dau din cap la orice directivă UE, fără a-și manifesta un punct de vedere sincronizat cu opinia românilor.
Oricît de „proști” i-ar crede „colegul”, românii n-au rămas indiferenți cînd au văzut că șapca pe care Trump i-a dat-o lui Iohannis ne-a costat 2% din PIB. Sau că am cumpărat 60 de milioane de vaccinuri pentru a-i face pe plac doamnei Ursula von der Leyen. Sau că am cumpărat alte avioane uzate din BJATM-ul norvegian ca să-i facă plecarea mai ușoară din funcția de Secretar general NATO lui Jens Stoltenberg.
Acei 60% dintre români chiar cred că s-au înmulțit după discursul de la Tușnad al lui Viktor Orban. Nu pentru așa-zisul rasism, ci pentru că au văzut că Orban are un proiect de dezvoltare al Ungariei pînă în 2030 sau că firma Mercedes a deschis o nouă fabrică în Ungaria, în timp ce la noi americanii de la Ford au plecat și ne-au lăsat pe mîna diviziei din Turcia.
Și, nu în ultimul rînd, un rol important, poate chiar decisiv în cifrele sondajului, îl are atitudinea lui Viktor Orban față de războiul din Ucraina. Practic, Orban a urmărit interesul Ungariei și al poporului său, refuzînd să se alinieze necondiționat la directivele lui Biden, cum am făcut-o noi! Drept urmare, nouă ni se impune restricționarea gazelor și a curentului, în timp ce Ungaria, care nu are gaze naturale în subsolul ei, primește cote preferențiale de la Putin.
Nu știu dacă e bine cum am făcut noi sau cum au făcut ungurii, dar cert este că românii au tras concluziile lor, nelăsîndu-se influențați de Radu Tudor, finul lui Mircea Geoană, care și el ar mînca ruși pe pîine dacă primește ordin.
Iar bomboana pe colivă care ar putea explica de ce 60% dintre români au o părere bună despre Viktor Orban o reprezintă atitudinea sa față de miliardarul George Soros! N-a contat pentru Orban că Soros este un cetățean evreu de origine maghiară sau că în anii ’90 a beneficiat de o bursă din partea „Open Society Foundation” a lui Soros. Cînd a ajuns premier, văzînd proiectele neomarxiste ale lui Soros, n-a ezitat să-l interzică în Ungaria și să-i desființeze universitatea politică. Totul în interesul populației maghiare!
Toate acestea, pe care le-am putea rezuma cu sloganul americănesc „Ungaria mai presus de orice”, îi fac pe români să privească invidioși spre unguri că au un conducător care ține cont de opinia lor și își sacrifică propriile interese în favoarea interesului general al societății.
Cei de la Institutul Nézőpont mai adaugă un element care ar explica votul românilor: „În plus, nu poate fi neglijat nici faptul că patriarhul rus Kirill a fost eliminat de pe lista sancțiunilor UE doar din cauza poziției intransigente a lui Viktor Orbán. Probabil că susținerea liderului Bisericii Ortodoxe a fost populară printre români, deoarece, conform recensământului din 2011, 86 la sută din populația României sunt creștini ortodocși”.
De-asta spun românii că au o părere bună despre Viktor Orban, ceea ce înseamnă, de fapt, că au o părere proastă despre politicienii români! Nu pentru că le-ar fi drag de Orban sau ar fi „trădători”, cum crede „colegul”, ci pentru că se simt trădați de cei pe care i-au ales să-i conducă.

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Preotul Necula intervine în scandalul drogurilor: ‘Suntem în faţa unei realităţi care pute, rupe, ucide. Treziţi-vă!’

Sursa: stiripesurse.ro Alexandra Cruceru Sursa foto: dcnews.ro Preotul Constantin Necula, preşedintele asociaţiei "Crucea Albastră", avertizează că fenomenul consumului de droguri în...

Viitorul Ucrainei e sumbru

Sursa: Sorin Rosca Stanescu  corectnews.com El s-a decis la Washington. Casa Albă a desemnat un reprezentant special, a cărui misiune principală vizează ceea ce...

S-A STINS NAPOLEON (NINI) POP!

După îndelungi suferințe creștinește îndurate, Napoleon (Nini) Pop s-a stins încet ca o candelă rămasă fără ulei, lăsând în urmă, asemenea unei dâre de...

Un curajos General italian proclamă Adevărul ….

Săptămâna trecută, un membru francez al organizației pe care am onoarea să o conduc , îmi trimitea o informație privind apariția unei cărți pe...

„Legio Patria nostra”. Crime (de sânge) pasionale în Legiunea Străină (franceză). Complement de anchetă. Dezvăluiri. Legătura dintre dosarele Francesco Benitez și Jozef Michalek (după...

  Bibliografie „Legio Patria Nostra”. Crime (de sânge) pasionale în cadrul Legiunii Străine. Complement de anchetă. Dezvăluiri. Legătura dintre dosarele Francesco Benitez și Jozef Michalek (după un deceniu...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -