marți, decembrie 6, 2022
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 115

Poate declanșa Lady PELOSI UN război în Asia?

Must Read

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte....

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui...

La începutul săptămânii, milioane de oameni și-au pus o întrebare capitală pentru existența lor:

 

„Va vizita Doamna Nancy PELOSI, Președinta Camerei Reprezentanților din Congresul American TAIWANUL, Mica insulă chineză care are curajul (dacă nu chiar inconștiența,) să țină piept, ca David în fața lui GOLIATH, uriașului vecin?” EI bine, a făcut-o!

Cu “riscul vieții” Nancy Pelosi s-a urcat în avion și cu un curaj extraordinar, bravând orice primejdie și în ciuda declarațiilor”belicoase” venite de la Goliath-ul asiatic care amenința să doboare avionul cu care zbura, fără ezitare și fără teamă, dinamica și dârză luptătoare pentru Libertate si Democrație ( care cu doi ani în urmă învinsese deja cel mai mare „Căpcăun” dușman al Noii Ordini mondiale, un anume Donald J .TRUMP, adevărat, uzând de puțină fraudă și anumite artificii informatice cum ar fi niște „nevinovate” mașini de vot electronice vândute de propriul soț) pus piciorul pe solul taiwanez!!!!

A făcut-o !!!!! She Did It!

Au urmat alte momente de intensă tensiune și a venit și o a doua întrebare demnă de marele HAMLET:” Va ataca CHINA micuțul TAIWAN? Dar un „come back” este necesar pentru a înțelege miza acestei „provocări”.

Taiwan sau FORMOSA” (Insula frumoasă, denumită astfel de portughezi ) are o lungă istorie.
Invadat de portughezi , de olandezi, parțial creștinat, cucerit începând cu 1683 de MANCIURIENI, dinastia QING, va fi “răpit” Imperiului de la Beijing de la sfârșitul războiului chino -japonez 1894-95 în care JAPONIA, devenită o putere militară redutabilă (va învinge Imperiul Rus în 1905) prin pacea de la SHIMONOSEKI , va ocupa astfel TAIWAN.


În 1945, în urma înfrângerii JAPONIEI, SUA vor încredința Republicii CHINEZE alui Chan Kai Shek administrația TAIWANULUI. In 1949, în urma victoriei regimului comunist a lui MAO ȚE Dung la Beijing ( Peking) generalul CIAN-KAI SHEK se va retrage cu 2 milioane de oameni în TAIWAN. Până la moartea sa în 1975 și cu 46 de ani de conducere (în CHINA și în TAIWAN) CIANG-Kai SHEK va schimba radical Insula creând premizele unei țări dezvoltate care începând cu anii 1990 va deveni unul din cei 4 Dragonii ai Asiei (Coreea de SUD, SINGAPORE, HONG KONG) Republica Populară CHINEZĂ nu va abandona pretenția de a prelua TAIWANUL, în cadrul „Patriei mame”.
In 1979, RPC SI SUA Vor încheia un acord în care RPC este recunoscută ca singurul reprezentant oficial la ONU .
Majoritatea statelor vor înceta oficial recunoașterea TAIWANULUI dar vor avea birouri economice la TAIPEI și întreține fructuoase relatii economice.
Ultima vizită a unui leader american datează din 1997 când Newt GINGRICH, speaker republican al Camerei Reprezentanților, sub Președinția Democrată a lui BILL CLINTON va vizita RPC, apoi JAPONIA și apoi Taiwanul.
La epoca respectivă, RPC nu avea forța și nici dezvoltarea politică, militară și economică actuală și protestele au fost foarte formale și “ potolite”

In fond, care este în afară de excelenta dezvoltare tehnologică, forța TAIWANULUI?
Este în primul rând faptul de a fi devenit primul fabricant de “ cipuri “ electronice. Nimic nu se mai poate în viața curentă fără aceste minuscule și minunate „universuri” care asemeni unui hiper creier, înmagazinează toate informațiile: de la mașinile de spălat , le tablourile de bord ale automobilelor sau la” mintea.” rachetelor care se dirijează la țintă !TAIWAN UL a reușit să ocupe o poziție de lider pe piața mondială. Gigantul TSMC furnizează 52% din producția totală a Lumii și a prevăzut să investească 100 miliarde!! de $ în următorii 3 ani pentru dezvoltare .Are în SUA în construcție o fabrică de micro-procesori cu ultima tehnologie dar actualmente ea a luat întârziere și costurile sunt mai mari decât cele prevăzute. Cum spune Mark LIU, CEO gigantului TSMC ,dacă Armata RPC ar invada TAIWAN UL, TSMC care este în interdependență cu EUROPA, SUA și JAPONIA, nu ar mai putea să funcționeze.

Ca demonstrație de forță, RPC început manevre militare, practic până pe9 august folosind muniție de război. Deși ele trebuiau să se sfârșească ele continuă în prezent!

Toate scenariile sunt posibile.
Va ataca RPC, TAIWAN-ul ?
Insula a dezvoltat o bună apărare și mai ales a pregătit totul pentru a transforma teritoriul într-un sistem numit” porcul spinos” care ar îngreuna la maxim invadatorul și i-ar cauza importante pierderi, prevăzând depozite de arme peste tot , cu intenția de a transforma lupta într-un război „popular” de apărare.și gherilă Oricum, faptul de a fi despărțit de continent, îngreunează sensibil o invazie, fiind numai posibil aeriană și maritimă.

Oricum, realitatea nu corespunde întotdeauna scenariilor..

Președintele XI JIN Ping ar putea fi tentat înaintea Congresului Partidului Comunist Chinez sa dea ordinul de atac. . Aceasta ar întări coeziunea Națiunii în jurul lui și ar face să tacă eventuale voci discordante în Partid .

Ce este însă o certitudine este avertismentul american. CIA, prin vocea Directorului William J. BURNS , a declarat zilele acestea: „Problema nu se mai pune dacă CHINA va ataca TAIWANUL. Întrebarea este: când și cum”!

Vizita lui Nancy PELOSI a servit în fapt de „balon de încercare.
Lady PELOSI nu a făcut degeaba acest voiaj „periculos” (!) A fost decorată cu cea mai mare distincție a TAIWAN -ului Ordinul Cerului Favorabil (Plăcut) -Conspicuous Sky! Foarte interesant este că eșarpa Ordinului este identică cu cea a Ritului ° Scoțian Antic și Acceptat al Masoneriei Universale; culoarea turcoaz cu bordură roșie închisă! Influența Marii Loji de la Taipeh?
Dincolo de partea “festivă“ însă, un efect negativ de mare anvergură: RPC renunță la lupta contra încălzirii Globale a Atmosferei.

De la Marea CHINEI trecem la Europa și la UCRAINA.

Actorul de comedie ZELENSKY nu este mulțumit de AMNESTY International!


Această ONG, înființată în 1961, a fost de la început un organ de critică a Lumii Occidentale. De tendință extrema -stângă ea fost întotdeauna părtinitoare iar influența Noii ordini Mondiale și a păpușarului Soros a fost mereu prezentă !

Dar ce spune AMNESTY INTERNATIONAL și nu convine actorului-Președinte?
Ei bine, organizația , care era de așteptat să sprijine regimul de La KIEV, spune ceea ce și alți observatori internaționali au dezvăluit: forțele armate ucrainene au plasat în mijlocul populației, scoli, dispensare, locuri publice unități și obiective militare. Este dealtfel o tactică binecunoscută aplicată în multe conflicte și războaie : de la trupele hitleriste germane în al II lea Război mondial care puneau în față ostatici luați din populația civilă sau prizonieri , la teroriștii AL-QAEDA sau toți ceilalți din Africa sau ASIA.
Conform lui ZELENSKI, AMNESTY ar trebui să acuze “numai “ Rusia lui PUTIN și nicidecum KIEVUL. In fața „mâniei” Actorului-Președinte responsabila ucraineană a lui AMNESTY a trebuit să demisioneze.

Excelentă demonstrație a „obiectivității” ucrainene și a Autorităților delă KIEV. “!! Breaking News: sediul central AMNESTY regretă reacția KIEVULUI dar nu își Schimbă poziția.

6 August este și comemorarea unui dramatic și unic eveniment: prima explozie Atomică de la HIROSHIMA în 1945.


75000 de persoane au fost ucise imediat, peste 250000 vor muri în următoarele 3 luni și zeci de mii vor avea sechele toată viața. Niciodată, niciodată în istoria omenirii nu au fost ucise dintr-o singură bombă acest număr uriaș de persoane. Tot în acest teribil al II lea război mondial , celălalt record” macabru: 6 milioane de bărbați, femei, copii evrei , gazați și arși, cea mai monstruoasă crimă, un Holocaust care ne rugăm Domnului ca să se mai repete pe VECIE!

Două comemorări care ar trebui, să fie o lecției prin efectele devastatoare, tuturor Guvernanților Lumii.

NEVER AGAIN! NICIODATĂ DIN NOU!
Gral.bg ( r) Bartolomeu Constantin SĂVOIU Directorul JURNALULUI

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte. Mersul iresistibil al civilizațiunii omenești...

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui studiu urmărit îndeaproape. AlzheimerFoto: Aline Morcillo...

La Mulți Ani pentru Sfântul Andrei și 1 DECEMBRIE!

Gral.bg(r) Bartolomeu Constantin SÂVOIU Directorul Jurnalului

Administrarea antibioticului în patologia virală nu aduce niciun beneficiu

Sursa: 360medical.ro de Alexandra Mănăilă  Dr. Daciana Toma, vicepreședintele SNMF Studiul STAR pentru România, realizat în mai 2022 pe respondenți cu vârste între 25–34 de ani,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -