marți, decembrie 6, 2022
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 115

Investitorul Florin Cojocaru a plătit cu EGLD achiziţia unui teren din sectorul 3 al Capitalei. „Sunt câţiva dezvoltatori mari care vor să implementeze plata cu EGLD”

Must Read

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte....

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui...
EXCLUSIV ZF. Tranzacţie cu crypto în piaţa imobiliară din România: Investitorul Florin Cojocaru a plătit cu EGLD achiziţia unui teren din sectorul 3 al Capitalei. „Sunt câţiva dezvoltatori mari care vor să implementeze plata cu EGLD”

Foto: Florin Cojocaru, investitor, trader şi cofondator al Staking Agency

Autor: Alex Ciutacu

Un crypto-investitor a semnat astăzi una dintre primele tranzacţii din piaţa imobiliară din România în care activul este plătit cu monede digitale, în contextul în care interesul şi profiturile în creştere dau naştere unor noi oportunităţi de plasamente pentru investitorii români din această piaţă.

„Este vorba de un teren în sectorul 3 în valoare de 250.000 de euro. (…) Cu siguranţă voi mai cumpăra, vor fi şi câteva tranzacţii de valoare mai mare, deja sunt câţiva dezvoltatori mari în România cu care sunt în negocieri să cumpăr imobile şi care vor să implementeze plata cu EGLD”, a explicat pentru ZF Florin Cojocaru, investitor, trader şi antreprenor în ecosistemul sibienilor de la Elrond Network.

Cojocaru a spus că probabil va contrui pe acest teren, dar că este într-o perioadă de achiziţii şi că ar dori să mai cumpere terenuri din apropierea celui de 1.900 mp. Crypto-milionarul avea în noiembrie 2021 un portofoliu care includea peste 280.000 EGLD, echivalentul a 42 mil. dolari, la un preţ de 150 de dolari per EGLD.

Tranzacţia a fost intermediată de agenţia imobiliară Madimob din Sibiu, care a anunţat recent că acceptă plata în EGLD sau BTC. Pentru a înţelege cum funcţionează tranzacţia, trebuie să ne amintim de începutul lunii ianuarie, când sibienii de la Elrond anunţau achiziţia procesatorului de plăţi crypto Utrust din Portugalia.

Acum, tranzacţia notarială a fost finalizată, părţile s-au înţeles pentru suma de 250.000 de euro (peste 1,2 mil. lei), iar contractul semnat a fost trimis către Madimob.

Aceştia din urmă au utilizat procesatorul de plăţi Utrust pentru a genera un link de plată valabil pentru o perioadă scurtă de timp, mai puţin de 20 de minute, pe care îl trimit către cumpărător. După finalizarea plăţii, Madimob primeşte confirmarea de la Utrust, iar în decurs de 2-3 zile lucrătoare echivalentul în lei este transferat de procesatorul de plăţi către agenţia imobiliară – care transferă la rândul ei către vânzător.

„Este prima (n.r: tranzacţie cu crypto), din ce ştim noi nu au mai fost în piaţă, cel puţin nu au mai fost procesate de vreo agenţie, poate un dezvoltator”, a declarat pentru ZF Bogdan Muntean, cofondator al agenţiei imobiliare Madimob.

Agenţia a fost lansată în 2021 şi a implementat iniţial plata cu criptomonede la finalul lunii decembrie. Compania a apelat în primă fază la o soluţie Netopia Payments, implementând ulterior soluţia procesatorului Utrust. Acum, Muntean spune că există un interes mare din partea crypto-investitorilor.

„Foarte mulţi, adică nu ne aşteptam să avem atât de mulţi clienţi interesanţi. Vorbim în general de imobile, apartamente, case, mai puţin terenuri”, a adăugat el.

El a explicat că în cazul unei astfel de tranzacţii care implică crypto şi costurile cresc, deci şi valoarea totală a tranzacţiei ar putea fi mai mare cu 1,5-2,5%, în funcţie de profilul clientului şi valoarea tranzacţiei, în contextul în care şi procesatorul Utrust are un comision standard de 1%.

Întrebat dacă piaţa din România ar putea ajunge să înregistreze tranzacţii în care vânzătorul să primească direct criptomonede de la cumpărător, Bogdan Muntean a sublinat că legislaţia actuală nu permite unei firme să înregistreze plăţi nici măcar în euro, doar în lei. Trebuie menţionat că „vânzătorul” în tranzacţia care face subiectul acestui articol este persoană juridică.

„Nu avem legislaţie pentru asta şi bănuiesc că o să se pună undeva la zi, dar nu o să plece din România. Legislaţa pe imobiliare în România nici nu permite să plăteşti în euro pe firmă”.

Sursa: zf.ro

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte. Mersul iresistibil al civilizațiunii omenești...

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui studiu urmărit îndeaproape. AlzheimerFoto: Aline Morcillo...

La Mulți Ani pentru Sfântul Andrei și 1 DECEMBRIE!

Gral.bg(r) Bartolomeu Constantin SÂVOIU Directorul Jurnalului

Administrarea antibioticului în patologia virală nu aduce niciun beneficiu

Sursa: 360medical.ro de Alexandra Mănăilă  Dr. Daciana Toma, vicepreședintele SNMF Studiul STAR pentru România, realizat în mai 2022 pe respondenți cu vârste între 25–34 de ani,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -