marți, decembrie 6, 2022
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 115

Cantități mari de bitcoin furate de la schimbul de criptomonede Bitfinex în urmă cu șase ani au fost mutate de hackeri marți dimineața.

Must Read

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte....

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui...

„Până în această dimineață, 94.643,29 de bitcoini (3,55 miliarde de dolari) au fost mutați în 23 de tranzacții, dintr-un portofel asociat cu un furt de la Bitfinex în 2016, la o nouă adresă”, a spus firma de analiză blockchain Elliptic. Acestea provin dintr-un furt suferit de Bitfinex în 2016, a adăugat firma.

Este puțin probabil ca aceste fonduri să fie încasate în curând. Fondurile din acest hack au fost spălate încet de peste cinci ani, iar încasarea unor volume mari într-o perioadă scurtă de timp ar atrage atenția nedorită”, a spus Elliptic.

Numărul de bitcoin transferați s-a ridicat la 79% din totalul de 119.756 de bitcoin furați de la Bitfinex în 2016, unul dintre cele mai mari hack-uri de bitcoin de până acum.

Contul de Twitter Whale Alert raportase mai devreme despre această evoluție, spunând că hackerii au transferat marți 10.000 de bitcoini în valoare de peste 383 de milioane de dolari într-un portofel necunoscut, în timpul orelor de lucru din Asia.

Hackerii au mutat ultima dată bitcoinii furați în aprilie 2021, transferând monede în valoare de peste 700 de milioane de dolari în portofele necunoscute în timpul freneziei provocate de cotarea iminentă a bursei de criptomonede Coinbase pe Nasdaq. Potrivit lui Elliptic, fondurile au fost spălate prin piețele darknet precum Hydra și portofelul Wasabi axat pe confidențialitate.

Igor Data, CEO al BLIN Analytics din Geneva, a declarat că Hydra și Wasabi ar putea fi folosite din nou.

Hydra rupe legătura dintre incident și tranzacțiile ulterioare, iar Wasabi Wallet oferă nivelul necesar de anonimizare, inclusiv capacitatea de a ascunde conexiunea nu numai cu Bitfinex Hack, ci și cu Hydra”, a spus Data într-un chat pe LinkedIn.

Hackerii folosesc, evident, instrumentele de automatizare pentru a reduce șansele de eroare, ceea ce ar putea duce la capturarea hackerilor”.

O mișcare de fonduri rău intenționate ridică de obicei suspiciuni cu privire la persoanele care caută să încaseze și sperie piețele.

După cum s-a menționat în aprilie anul trecut, cea mai mare parte a bitcoin-ului asociat cu hack-ul Bitfinex este urmărită pe scară largă și inclusă pe lista neagră. Astfel, hackerii vor avea o perioadă dificilă să încaseze din schimburile centralizate proeminente.

Cu alte cuvinte, cea mai recentă mișcare a monedelor piratate prezintă un risc scăzut pentru bitcoin. La momentul scrierii, criptomoneda se tranzacționa în mare parte neschimbată în ziua respectivă, aproape de 38.500 USD.

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte. Mersul iresistibil al civilizațiunii omenești...

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui studiu urmărit îndeaproape. AlzheimerFoto: Aline Morcillo...

La Mulți Ani pentru Sfântul Andrei și 1 DECEMBRIE!

Gral.bg(r) Bartolomeu Constantin SÂVOIU Directorul Jurnalului

Administrarea antibioticului în patologia virală nu aduce niciun beneficiu

Sursa: 360medical.ro de Alexandra Mănăilă  Dr. Daciana Toma, vicepreședintele SNMF Studiul STAR pentru România, realizat în mai 2022 pe respondenți cu vârste între 25–34 de ani,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -