Pe 8 februarie 2021, valorea de piaţă a monedei digitale ELGD, lansată de sibienii de la Elrond Network pe blockchainul propriu, a depasit pragul de 3 miliarde de USD, un maxim istoric, arată datele analizate.
În doar 24 de ore, valoarea de piaţă a acestei monede a urcat cu circa 1 mld. dolari, arată datele coinmarketcap.com, care calculează o medie între mai multe platforme.
Sursa foto: 360coin.com
Preţul unei monede ELGD este la ora redactării acestei ştiri de 179 de USD pe unitate, faţă de circa 129 de USD duminică după-amiază.
Compania din Sibiu a creat şi un portofel electronic care permite tranzacţii financiare la viteze foarte mari. Folosește tehnologia blockchain, care generează un cod la scala globală a internetului. În plus, Elrond a lansat aplicația Maiar, asemănătoare Revolut, unde împătimiții pot tranzacționa criptomonede.
E doar începutul, crede Beniamnin Mincu. „În următorii 2-3 ani vom vedea o transformare foarte semnificativă a întreg sistemului financiar, la tehnologia blockchain. Cred că suntem acum într-o poziție în care Elrond nu valorează nici 1% din ce va valora în viitor„.
Tinerii cred că aşa cum am trecut de la telefonul clasic la smartphone şi de la cărţi tipărite pe hârtie la ebooks, tot aşa vom ajunge să folosim şi banii digitali.
“La fel ca şi acum când deschizi o tabletă, noi nu ştim ce tehnologie e în spate, cum se încarcă un site, cum se trimite un mail, care sunt protocoalele, la fel şi blockchain-ul va ajunge să fie folosit în multe domenii şi nici măcar să nu ştim acest lucru”, a declarat pentru Știrile ProTv și Lucian Todea, co-fondator Elrond.
„Exact ce a făcut internetul înainte pentru comunicare, anume a democratizat complet comunicarea și ne-a permis să comunicăm direct, fără a mai necesita alte părți terțe, același lucru îl face blockchainul pentru partea financiară”, a declarat Beniamin Mincu, fondator Elrond pentru G4media.ro.
Sursa foto: 360coin.com
Sursa: G4media.ro; www.zf.ro