miercuri, septembrie 27, 2023
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | 2023 |NUMĂRUL 140 | ISSN 2972 - 2268

FELCERUL SI GRATARUL

Must Read

Marele scriitor Mihail Sadoveanu a condamnat oameni la moarte

Sursa:barzilaiendan.com By barzilaiendan ,,Evenimentul zilei“ scoate de sub cenușă un trecut rușinos al lui Mihail Sadoveanu, ale cărui ,,opere“ am fost...

Preotul Necula intervine în scandalul drogurilor: ‘Suntem în faţa unei realităţi care pute, rupe, ucide. Treziţi-vă!’

Sursa: stiripesurse.ro Alexandra Cruceru Sursa foto: dcnews.ro Preotul Constantin Necula, preşedintele asociaţiei "Crucea Albastră", avertizează că fenomenul consumului de droguri în...

Viitorul Ucrainei e sumbru

Sursa: Sorin Rosca Stanescu  corectnews.com El s-a decis la Washington. Casa Albă a desemnat un reprezentant special, a cărui...

 “Lumina celor drepti lumineaza,pe cand                                                                                                                             opaitul celor fara de lege se stinge.”                                                                                                                                  Regele Solomon

A fost odata, pe la mijlocul secolului XV (1459) un grup de taietori in piatra din Rotis Bonne care au simtit nevoia sa se organizeze intr-o corporatie si sa se conduca dupa un Statut votat. Ca sa fie admis in organizatie, lucratorul trebuia “sa fie liber si de bune moravuri”.

Aceasta formulare a fost preluata de J.Anderson dupa aproape 300 de ani si folosita la redactarea Constitutiilor masonice (1722).

In acele timpuri breslele, viitoarele ateliere masonice, erau formate din zidari, dulgheri, fierari, constructori ai catedralelor, bisericilor si a vestitelor edificii feudale. Ce vremuri! 

“Operativii” damboviteni sa nu credeti ca stau cu mainile in san, construiesc si ei in orasul lui Bucur o uraciune de edificiu, care se vrea Marele Templu al tuturor masonilor romani.

In afara de stupizenia proiectului, pana aici totul pare in regula. Realitatea a demonstrat insa ca aceasta lucrare care se va incheia cu siguranta la Calendele grecesti a ramas fara finantare, banii adunati de la “poporul masonic” fiind risipiti fara rusine pentru alte “obligatii stringente”de catre mai marii MLNR (salarii grase, munti de rechizite, calatorii si vacante tematice, combustibili auto precum si pentru alte neasteptate si nastrusnice motive).

Ce sa mai zicem? Furt si talharie la drumul mare in traditia celor care bantuiau codrii Vlasiei ! 

Vechii masoni operativi si-au pastrat cu sfintenie secretele meseriei lor. Guleratii de la varful MLNR, echipati cu sorturi stralucitoare pline de briz-brizuri si canafi au pastrat si ei cu sfintenie secretele, dar pe cele ale executiei bugetare la Obiectivul socio-cultural amintit.De altfel insasi aceasta denumire pompoasa este de o ineptie fara pereche.

Contribuabilii sarguinciosi asteapta o expertiza financiara adevarata, independenta si corecta, iar cei care s-au dedulcit din banii nostrii sa fie aspru pedepsiti.

Sa revenim insa la parcursul de inceput al masoneriei modern. Astfel, aparitia “speculativilor”aduce in masonerie rafinamentul, nevoia de reflexie intelectuala, cunoastere si perfectie in Arta Regala precum si studierea moralei si filozofiei masonice. 

In vechiul spatiu geto-dacic situatia a fost insa una de-a dreptul particulara!

Dupa 50 de ani restrictivi de indoctrinare comunista, revigorarea masoneriei a fost urmata de o spectaculoasa explozie numerica a celor dornici de initiere si perfectie.

Numarul celor care au intrat in Masoneria romana, sau mai bine spus  au fost primiti, a depasit pana si  cele mai optimiste asteptari. Spunem acest lucru daca ne uitam in curtile vecinilor unde masonii sunt mult, mult mai rari.

Cum o fi fost oare mai bine de procedat? Se vede lucrul ca cei care au avut sitele mai dese la selectie sunt acum linistiti. 

La noi ca la nimenea! Pe langa cei care si-au dorit cu adevarat sa intre intr-o fratie armonioasa, inteleapta, puternica si de ce nu elitista, s-au oplosit o sumedenie de indivizi cu profile morale si indeletniciri dintre cele mai dubioase.

Cred ca nu ati fost doar odata surprinsi, chiar socati cand ati intalnit in Lojile voastre asa zisi oameni de afaceri, care mai de care mai corupti, indivizi fara scrupule, intoleranti, fosti activisti sindicali sau de partid dar si fosti si actuali gradati ai serviciilor de informatii care si-au schimbat blana dar naravurile ba. Personal nu am intalnit niciodata in Lojile in care am lucrat sau le-am vizitat in ultimii 20 de ani vreun postas destoinic sau un gradinar harnic initiat in tainele masoneriei.

Culmea este ca mare parte din plevusca aflata in functii politice si administrative a fost de-a dreptul “invitata”cu plecaciuni si rugaminti sa paseasca pragul templului masonic.

Si toate acestea s-au facut sub blanda priveghere si ingaduinta a sefilor din MLNR, care au dat tonul la toate aceste partituri initiatice. 

Acceptarile noastre tacite s-au dovedit a fi extrem de paguboase. Asa ne trebuie!

Dar cum toate lucrurile au un inceput si un sfarsit pe lumea asta, a venit primavara AD.6020 cand sleahta de la conducerea MLNR si-a dat arama pe fata, fara nici o jena. Abuzurile si incalcarile Constitutiei, Regulamentelor si ale Codului de conduita masonica au devenit regula. Rafuielile personale nu se mai sting. Justitia masonica, daca se poate numi justitie o adunatura de persoane cu studii la niste facultati anonime de cartier, taie, spanzura si arde intre coloane pe toti cei care au indraznit sa calce pe codita inaltii demnitari aflati vremelnic in scaune pontificale.

Voi cei care conduceti, de ce nu suportati pareri, opinii sau pozitionari altele decat cele gandite si dictate de mintea voastra incetosata?

Masoneria a fost si este pentru voi un paravan, dupa care v-ati ascuns caracterele urate, arogante, lipsite de omenie si profesionalism. Ati profitat de relatiile fraterne si mai ales de credulitatea Fratilor pentru a va acoperii hotiile, nepriceperea si neputinta. 

Sa va fie rusine!

Toleranta si intelegerea fratilor a fost pusa la grea incercare, ani la rand, dar voi in nesimtirea voastra ati ingenunchiat buna noastra credinta, a tuturor celor care au inteles menirea si adevaratele rosturi ale masoneriei.

Istoria masoneriei consemneaza un moment capital, de inceput, cand in taverna GASCA si GRATARUL, situata undeva la periferia Londrei, patru loji au fondat prima Mare Loja Masonica Engleza.

Taverna istorica s-a mutat dupa ani buni, in mod regretabil, in Bucuresti, undeva intr-un cartier anost, pe strada Matei Elina Voievod, locul unde se iau cele mai neinspirate, nastrusnice si rele decizii in numele fratilor masoni romani. Legendara taverna londoneza a fost transformata intr-un adevarat smarc moral.

Balanescule, chiar vrei sa distrugi Masoneria romana? Chiar vrei sa ne arzi pe toti intre coloane? Ai carbuni suficienti? Te mai ajutam si noi.

Grand Master vei fi probabil unic in lumea masonica.Daca te vei juca cu focul in continuare vei primi probabil titlul de GRATAR MASTER, asa ca pastreaza-te pentru acest moment inaltator.

Ai mers, impreuna cu slugile tale prea departe! Dati-va jos din copacul bunastarii, flamanzilor si va garantam “ca veti fi uitati pe vecie”.

Fratilor, sa nu va fie frica, cititi acest pamflet si dati-l mai departe.

 

                                   

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Marele scriitor Mihail Sadoveanu a condamnat oameni la moarte

Sursa:barzilaiendan.com By barzilaiendan ,,Evenimentul zilei“ scoate de sub cenușă un trecut rușinos al lui Mihail Sadoveanu, ale cărui ,,opere“ am fost...

Preotul Necula intervine în scandalul drogurilor: ‘Suntem în faţa unei realităţi care pute, rupe, ucide. Treziţi-vă!’

Sursa: stiripesurse.ro Alexandra Cruceru Sursa foto: dcnews.ro Preotul Constantin Necula, preşedintele asociaţiei "Crucea Albastră", avertizează că fenomenul consumului de droguri în România poate fi combătut numai...

Viitorul Ucrainei e sumbru

Sursa: Sorin Rosca Stanescu  corectnews.com El s-a decis la Washington. Casa Albă a desemnat un reprezentant special, a cărui misiune principală vizează ceea ce...

S-A STINS NAPOLEON (NINI) POP!

După îndelungi suferințe creștinește îndurate, Napoleon (Nini) Pop s-a stins încet ca o candelă rămasă fără ulei, lăsând în urmă, asemenea unei dâre de...

Un curajos General italian proclamă Adevărul ….

Săptămâna trecută, un membru francez al organizației pe care am onoarea să o conduc , îmi trimitea o informație privind apariția unei cărți pe...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -