marți, aprilie 13, 2021
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 1 | NUMĂRUL 36|12 - 18 APRILIE 2021

CUM TREBUIE SĂ TRĂIM

Must Read

Criza pandemică – factor de favorizare a integrării sau dezintegrării europene?

Prof. univ. dr. Vasile PUȘCAȘ A trecut un an de când am conștientizat că suntem într-o criză pandemică. Fiecare individ,...

O Incredibilă Coaliție care vizează subversiunea Ordinii Mondiale Actuale

General de Bg ( ret) Bartolomeu Constantin Săvoiu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale ROMÂNE 1880 , fost Vice...

În zilele noastre suntem supuși presiunii  multor  lucruri pe care noi uităm să le trăim cu intensitate  și căutăm aprobarea “ socială”   de la persoane care în fapt nu merită sau nu sunt cu adevărat importante !
Am lăsat pe DUMNEZEU în afara vieții noastre , trăim într-o eră a Umanismului în care Omul se crede superior lui DUMNEZEU și în care el acționează conform  vonței     celorlalți , nu Voinței DOMNULUI .
Credem  că , Cuvântul DOMNULUI este numai o poveste care este scrisă într-un limbaj simbolic și nimic din ceea ce spune  nu este adevărat !
Credem în oameni de știință , în organisme sau entități  care se pronunță și critică DOMNUL fără  a fi citit nimic din Cuvântul Lui !
Au apărut , “ Ghizi “,   sunt la modă “ COACH “ , “ PROFESORI , INGINERI sau ÎNDRUMĂTORI   de Viață “  având  uneori mai multe defecte sau eșecuri decât noi însă ei se consideră în măsură să ne dicteze norme , cum trebuie să trăim și să ne comportăm , ei înșiși cu “ goluri” emoționale   și familiare și încercând să ne facă o viață asemănătoare lor .
Avem multe lucruri de făcut , satisfacția noastră este în a le simți esența , nu numai în a le trăi , în a ne utiliza potențialul uman însă înainte de toate lucrul cel mai important este
SĂ NE RUGĂM DOMNULUI !

Ce  ne cere DUMNEZEU  ?

Poate să pară simplu , sunt persoane care nu au pe   DUMNEZEU în viața lor însă nu vor mărturisi acest lucru . Nu este nevoie să ne rugăm dacă nu punem în practică rugăciunea , nu este nevoie să fim în relație cu DUMNEZEU dacă nu  utilizăm capacitățile noastre , nu este nevoie să ne rugăm dacă nu asociem și pe cei dragi!

Ce ne rămâne de făcut ?

Avem un viața noastră un mare “ Gol “ dacă el nu este umplut de prezența LUI !
Nimic , nimic nu poate înlocui prezența DOMNULUI , de aceea vedem atâta tristețe în Lume când nu îl avem lângă noi , tineri deprimați într-o Societate care îi împiedică să trăiască conform Credinței și ca rezultat ei neagă prezența Domnului , într-o Societate în care oamenii sunt socotiți ca numere statistice !

Nu trebuie să ne lăsăm înșelați !
IISUS a spus :
“ EU SUNT CALEA , ADEVĂRUL și VIAȚA “
Alături de El nu suntem pierduți  și triști , ci suntem  puternici și chiar în fața greutăților vieții avem capacitatea de a ne ridica și a face față   adversităților .
Căci , cine  este   mai bun “ GHID “ sau  “ COACH “  decât  CRISTOS ?
El ne arată calea de urmat , prin faptele sale iar sacrificiul său nu a fost pentru a obține un bun material  ci pentru a ne da “Viața  Eternă” , Pacea , acele lucruri pe care nici-o persoană nu este capabilă să ni le dea , să ne spună cum să trăim și să ne comportăm.
Viața mea , ca Om , trebuie să fie mai bună decât ceea publică dacă doresc să conduc nu să comand sau să dirijez  , să trăiesc momenteke mai  bune sau mai puțin bune ale vieții !
Nu trebuie să ne lăsăm înșelați , fericirea nu este în lucrurile materiale ci în Liniștea care singură poate să vină numai de  la DUMNEZEU.

Nimeni nu ne cunoaște mai bine decât DUMNEZEU , EL  este în ființa noastră și cu Dragostea și Mila lui ,  EL este alături de noi atunci când ne rugăm Lui .
Dacă cu adevărat dorim să fim activi , și să reușim Viața noastră, trebuie  să începem prin a ajuta aproapele nostru , să ne îndeplinim datoria să dăm de mâncare celui care îi este foame și sete celui însetat !

Să lăsăm Mila DOMNULUI să se pogoare  asupra vieții noastre și în tot ce va urma apoi !
DOAMNE , dă-ne Înțelepciune pentru a fi în Slujba Ta !
Amin


Dr. Eric ESCALA  Arhiepiscop Biserica Anglicană
BUENOS AIRES    ARGENTINA

(  Excelența Sa , Înalt Prea Sfințitul Eric ESCALA s-a născut în 15 iunie 1973 în orașul  CHORRER , PANAMA . După studiile secundare obține o licență de istorie iar ulterior face studii teologice și obține un doctorat în filozofie la BOGOTA —COLUMBIA
Este căsătorit și are 2 copii.
Arhiepiscopul Anglican   Argentinian  Eric  ESCALA este editor de cărți religioase și participă activ la manfestările religioase ecumenice din America Latină.

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Criza pandemică – factor de favorizare a integrării sau dezintegrării europene?

Prof. univ. dr. Vasile PUȘCAȘ A trecut un an de când am conștientizat că suntem într-o criză pandemică. Fiecare individ,...

O Incredibilă Coaliție care vizează subversiunea Ordinii Mondiale Actuale

General de Bg ( ret) Bartolomeu Constantin Săvoiu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale ROMÂNE 1880 , fost Vice Președinte CIOR -NATO ( Confederația...

Etnogeneza românilor reflectată în creațiile istoriografiei românești

Autor: Potcovaru Ioana-Corina În cadrul culturii românești, scrierea istoriei a jucat un rol important. Împărțiți între hotarele mai multor state,  românii s-au convins de necesitatea...

Lacul Colibiţa – locul de basm unde poţi respira cel mai pur aer din ţară

Situată la o altitudine de 900 de metri, Colibiţa ( judeţul Bistriţa Năsăud) este poarta de intrare în Munţii Călimani. Lacul, munţii, pădurea, aerul,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -