miercuri, septembrie 27, 2023
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | 2023 |NUMĂRUL 140 | ISSN 2972 - 2268

BRICS confirmă Lidershipul său mondial!

Must Read

Marele scriitor Mihail Sadoveanu a condamnat oameni la moarte

Sursa:barzilaiendan.com By barzilaiendan ,,Evenimentul zilei“ scoate de sub cenușă un trecut rușinos al lui Mihail Sadoveanu, ale cărui ,,opere“ am fost...

Preotul Necula intervine în scandalul drogurilor: ‘Suntem în faţa unei realităţi care pute, rupe, ucide. Treziţi-vă!’

Sursa: stiripesurse.ro Alexandra Cruceru Sursa foto: dcnews.ro Preotul Constantin Necula, preşedintele asociaţiei "Crucea Albastră", avertizează că fenomenul consumului de droguri în...

Viitorul Ucrainei e sumbru

Sursa: Sorin Rosca Stanescu  corectnews.com El s-a decis la Washington. Casa Albă a desemnat un reprezentant special, a cărui...

Am stat o zi întreagă în fața ecranului de televiziune, urmărind în direct transmisiunile din Republica Sud Africană, făcute de canalele de limbă franceză si engleză din lume.

Am vizionat discursurile celor 4 Președinți și al Prim Ministrului indian
și comentariile presei prezente care au dat măsura importanței avute pe scena mondială a acestei organizații înființate în iunie 2009 , în forma actuală prin adeziunea Africii de SUD.

În ultimii doi ani de zile , urmăresc cu multă atenție Republica Sud Africană.
Organizația pe care am onoarea să o conduc are o “ reprezentanță ” lângă Johannesburg iar “Venerabilul“ care o conduce este o personalitate a lumii economice sud africane.
Este pentru mine o ocazie de a îmi aminti anii de școală , când învățam geografia Lumii.

Pe vremea aceea, la sfârșitul anilor 50’ Africa de Sud, cum era numită, avea o populație de 15-16 milioane de locuitori, un mozaic de triburi si cele trei mari grupuri etnice:

populația africană, ceea ceea de origine europeană( albii) si metișii care erau fie de origine indiană fie afro-europeană

Admiram, citind istoria țării, curajul Burilor.
Populație de origine olandeză, Burii ( boers) erau coloniști veniți treptat din Europa în sec XVII, XVIII, IX.
Englezii, care debarcaseră în a doua jumătate a Sec XVII pe coastele Capului Bunei Speranțe, vor fonda la începutul Sec XIX o colonie la Cape Town.

Descoperirea zăcămintelor miniere de pietre prețioase și de aur vor provoca un exod important de populații atrase de mirajul unei îmbogățiri rapide.

Burii vor organiza statele lor independente. Astfel iau naștere Transvaal și Orange, două Republici “albe” ale Burilor (olandezi)

Între Imperiul britanic și Burii independenți, cum era de așteptat a izbucnește un conflict armat, între anii 1881-82, conflict în care vitejii buni au înfrânt trupele britanice.

Al doilea război Bur – britanic , în care Burii s-au apărat eroic,conduși de președintele KRUGER, s-a soldat cu înfrângerea lor în fața invadatorilor britanici, conduși de Lordul KITCHENER.
De notat că acest general englez a introdus tactica pământului pârjolit pentru a îi învinge pe buri și a „inventat” primele lagăre de concentrare din epoca modernă in care a închis zeci de mii de buri , înfometându-i și ducându-i astfel la moarte

O crimă în plus a acestui sinistru si inuman Imperiu Colonialist Britanic care a făcut atât de rău Umanității.

Republica Sud-Africană modernă este un Stat cu peste 55 de de milioane de locuitori și cu imense bogății ale subsolului, aur și diamante, cu o agricultura dezvoltata și cu faimoase
vinuri. Din păcate, ea este teatrul unei violențe cotidiene, a crimelor și răpirilor care o situează în primele locuri în în această tristă” competiție”

Cum era de așteptat, BRICS a captat atenția întregii prese mondiale prin importanța economică și politică pe care a luat-o noua organizație.

Prezenți la Conferință, Președintele CHINEI, XI-Jing Pin al BRAZILIEI
LULA Președintele Sud African , gazdă al Conferinței, RAMAPHOSA și Primul
Ministru al INDIEI, Narendra MODI si prin prezență video Președintele Rusiei, Vladimir PUTIN, delegația Rusă fiind condusa de ministrul de externe LAVROV.

 

Discursul Președintelui brazilian LULA a fost conform retoricii stângisto – progresiste care caracterizează toată cariera acestui exponent al curentului neo- martist și care a animat și animă în continuare dictatori, foști ca Fidel CASTRO , CHAVEZ sau actualii dictatori , ca venezuelanul MADURO, CAN EL (dictatorul cuban) cât și toți ceilalți din America de Sud sau dictatorul nord coreean Kim Jong Un.

Apărarea patrimoniului forestier al pădurii Amazoniene, critica voalată a unei Lumi
unipolare ( deși de data aceasta a venit la putere cu concursul Administrației democrato -progresiste americane) și disponibilitatea sa de a contribui la soluționarea conflictului ucrainiano-rus au fost temele brazilianului.
Un discurs citit cu o voce monotonă și inexpresivă ,tipică pentru un aparatchik comunist Alături de el, complicea lui la “răutăți”, fosta Președinte Dilma
ROUSSEF , arestată pentru corupție la jumătatea mandatului său. De reamintit că în tinerețe, braziliana (de origine bulgară) fusese deja arestată pentru terorism și atac armat contra forțelor de poliție.

Așteptat cu mult interes , discursul Președintelui
Vladimir PUTIN.

O pledoarie calmă și echilibrată (remarcată și de comentatorii prezenți) în favoarea unei lumi multipolare. A amintit de războiul ruso-ucrainean provocat de Occident prin atitudinea Statelor Unite și a NATO ului și care a împins Ucraina de a provoca reacția RUSIEI.
Vladimir PUTIN a exprimat satisfacția de a primi BRICS anul viitor la KAZAN.
El aduce o critică sistemului financiar occidental si se pronunță pentru crearea unui sistem financiar multipolar care să nu mai fie supus monopolului american.
Președintele rus evidențiază și faptul că “ de-dolarizarea “ este deja în curs.
După ce reafirmă importanta Națiunilor Unite și a unei Ordini Mondiale bazate pe principiile de drept.
Vladimir PUTIN afirmă disponibilitatea RUSIEI de a extinde o cooperare economică cu toate statele pe bazâ de de egalitate și avantaj reciproc.
Vladimir PUTIN se pronunță de asemeni pentru lărgirea BRICS

Premierul Indian Narendra MODI a avut un moment de glorie.
India, a reușit să trimită și să facă să aterizeze cu bine pe Suprafața Lunei o sondă spațială . Si aceasta , in timpul Conferinței .
India, declară premierul MODI dorește o colaborare în spiritul de pace si de dezvoltare durabilă cu toate țările . O propunere .. concretă este de a împărtăși experiența acumulată în urma
lansării celor 10 000 de laboratoare plasate pe tot teritoriul Indiei care aduc si promoveaza în
populație informațiile Universului IT, de a le împărtăși partenerilor BRICS.
Propune de asemeni de a se organiza la nivelul BRICS organisme care să utilizeze experiența
multiseculară a medicinelor traditionale

Președintele chinez XI JIN PING începe discursul său printr-o excelentă analiză a factorului cultural,a străvechii culturi chineze care demonstrează astfrl importanța Națiuni Chineze. Numai prin cooperare și respect reciproc între toate culturile, lumea poate avansa și evita conflictele, spune el.
Ordinea internațională trebuie respectată și asemenea lui PUTIN,
președintele chinez evocă importanța marilor organizații ca Națiunile Unite. Se pronunțâ deasemeni pentru creearea unui
sistem financiar care să nu mai fie dominat de o Mare Putere ( vezi SUA) și
care sa fie dezvoltat și promovat de BRICS De asemeni, favorabil extinderii Organizației către noi membri .

Presedintele RAMAPHOSA , calm și diplomat a pus în evidență în mod excelent toate punctele
importante prezentate de ceilalți Lideri.
Se anunță între 20-50 de țări care solicită adeziunea la BRICS. Este clar că organizația
devine în fiecare zi mai puternică. Anul trecut, fostul Prim Ministru britanic Tony BLAIR care nu poate fi bănuit de anti-americanism spunea la o conferință ținută la o Universitate cu Anglia. ”
“ I am sorry but in the next ten years, BRICS will have the world economic leadership”
“Îmi pare rău dar în următorii 10 ani , BRICS va avea leadershipul economic mondial.”

Dominația Occidentului și a “ jandarmului mondial” care a fost SUA si brațul său armat , NATO
este pe sfârșit.
Africa , ASIA, AMERICA de Sud nu mai sunt gata să accepte supremația economică, politică și
economică americană si vechile uri si resentimente anticolonialiste devin preponderente în diferitele țări , nu numai cele care formează acum ansamblul fondatorilor BRICS dar și a candidaților numeroși la admiterea în BRICS. De remarcat că Africa, ASIA, America de Sud sunt deținătoarele majorității resurselor lumii în comparatie cu SUA, CANADA, Australia, Noua Zelandă și Europa Occidentală care formează „Lumea Liberă”
În Africa, penetrația ruso chineză este un fenomen care se generalizează.

BRICS, se va mări în curând prin alăturarea de țâri ca Arabia SAUDITĂ și cu multe altele care au anunțat dorința de a se alătura Organizației, de la ALGERIA până la IRAN …

“Profeția “ lui Tony BLAIR este în curs de realizare !

Gral.bg.(r) Bartolomeu Constantin SĂVOIU
Directorul Jurnalului

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Marele scriitor Mihail Sadoveanu a condamnat oameni la moarte

Sursa:barzilaiendan.com By barzilaiendan ,,Evenimentul zilei“ scoate de sub cenușă un trecut rușinos al lui Mihail Sadoveanu, ale cărui ,,opere“ am fost...

Preotul Necula intervine în scandalul drogurilor: ‘Suntem în faţa unei realităţi care pute, rupe, ucide. Treziţi-vă!’

Sursa: stiripesurse.ro Alexandra Cruceru Sursa foto: dcnews.ro Preotul Constantin Necula, preşedintele asociaţiei "Crucea Albastră", avertizează că fenomenul consumului de droguri în România poate fi combătut numai...

Viitorul Ucrainei e sumbru

Sursa: Sorin Rosca Stanescu  corectnews.com El s-a decis la Washington. Casa Albă a desemnat un reprezentant special, a cărui misiune principală vizează ceea ce...

S-A STINS NAPOLEON (NINI) POP!

După îndelungi suferințe creștinește îndurate, Napoleon (Nini) Pop s-a stins încet ca o candelă rămasă fără ulei, lăsând în urmă, asemenea unei dâre de...

Un curajos General italian proclamă Adevărul ….

Săptămâna trecută, un membru francez al organizației pe care am onoarea să o conduc , îmi trimitea o informație privind apariția unei cărți pe...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -