luni, februarie 6, 2023
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | 2023 |NUMĂRUL 124

Imbecilizarea umanității

Must Read

„Șobolanii părăsesc corabia actorașului”. Ucraina lui Zelenski se scufundă încet, dar sigur!

Sursa: solidnews.ro Autor: Oana-Medeea Groza   În Ucraina și SUA au avut loc o serie de percheziții fără precedent în istoria celor...

Ecaterina Conachi Vogoride, femeia care a făcut Unirea!

Totul s-a întâmplat pentru că a existat o doamnă pe numele ei Ecaterina-Cocuța Vogoride, născută Conachi. Revoluționarii de la 1848...

„Eminescologie” la Centrul Cultural „Carmen Sylva” din Sinaia cu ocazia Zilei Culturii Naționale și a zilei de naștere a marelui nostru poet național Mihai...

Sursa: Editorial board J-B (Journal of Bucharest), Bucharest (Florentina Csinta & Maria Vijianu - principal editors, Andrei Ștefan, Mircea...

 

În decursul istoriei, progresismul a condus lumea spre dezvoltare tehnologică, dar niciun studiu nu a confirmat sporirea inteligenței umane, în vreun raport de interdependență cu tehnica modernă.

Parafrazând doctrina malthusistă, inspirațională azi pentru venalii lideri coprocrați (acea pletoră scârboasă, ajunsă să conducă noua ordine mondială), populația crește în proporție aritmetică, iar prostia în proporție geometrică, conform ultimelor date științifice.

“Două lucruri sunt infinite: universul şi prostia,“ spunea relativistul de geniu Albert Einstein. Poate că niciodată inteligența omenească, un dat de la Dumnezeu, n-a fost mai profund agresată ca în zilele noastre. Stăpânii lumii accelerează procesul de imbecilizare a umanității. În ce scop? Există mai multe variabile.

Celebrul caz al tânărului călcat de tramvai, care din cauza căștilor n-a auzit alarma, este un izotop radioactiv al perspectivei zilei de mâine. Lumea din jur a sărit să-l bată pe vatman. Nu să judece omul posedat de tehnologie!

Omul resetat, victimă a terorii digitale

Lumea de azi este interconectată cu dispozitivele mobile (sinapsele nu mai trebuie conectate pentru orientarea în spațiu), Waze-ul, ca un adevărat câine de orb, te duce acasă. De frica inchiziției #metoo, fetele se agață azi prin icons-uri și simboluri paraverbale. Până și limba se înregimentează în spațiul deschis al infertilității neuronale induse.

De ce să mai depui eforturi cu gândirea? Așa după cum se știe din medicină, una dintre cele mai frumoase științe, neuronii consumă calorii, nu doar mușchii. O generație din ce în ce mai decerebrată, cu intenție sau nu, devine obeză. Și ce stare poate fi mai benefică Big Pharma, decât cea în care bolile asociate sunt multiple?

Prin seturile de aplicații, omul este condus, el nu mai conduce lumea.

Efectul Flynn și canapelele care vor avea WC-uri încorporate

Viitorul 5 G ne este rezervat, nu pentru a avea o viteză mai rapidă la internet, ci pentru maximizarea controlului și uciderea sistemului cognitiv. Imbecilul e congruent minunatei lumi a omului nou, netorsionat de îndoieli, doar posedat de certitudinile lozincilor propagandiștilor de sistem.

Vedeți? Totul e nou. Perspectiva e predictivă.

Niciodată efectul Flynn (creșterea IQ-ului lumii civilizate) n-a fost demonstrat științific. Din contră, cu cât lumea devine mai prosperă, cu atât e mai imbecilă.

Idiocracy, filmul lui Mike Judge, proiectează o altă minunată lume nouă, în care președintele SUA, Camacho, cu un trecut de wrestling, conduce detașat coupe-ul său, cu pletele-n vânt, statul fiind condus de inteligența artificială, e inițiatic. Cel mai stupid soldat se supune unui experiment de criogenie, împreună cu o prostituată. Sunt uitați, din greșeală, în aparat și se trezesc în 2504, într-o lume în care mormăielile, hlizirile, înjurăturile țin loc de limbă. Firește, în urma unui concurs, devin cei mai deștepți actori ai lumii noi.

desen de Ștefan Popa Popa’S

Prin anii ’90 am avut privilegiul de a discuta cu specialiști din departamentul de prognoză al președintelui SUA. Era vremea când internetul, telefoanele mobile, super inteligența tehnică erau instrumente ale militarilor. Civilii n-aveau acces. La un moment indefinit, unul dintre aceștia îmi spunea că până în 2020, “vom reuși supravegherea totală a individului.” „Orwell?”- am întrebat. Căzut pe gânduri, n-a sesizat ironia mea, și a continuat: “problema care ne macină e cum vom controla mintea umană?” Iată că după 20 de ani, citind cartea “21 de povești pentru secolul XXI,” a medievalistului futurolog, Yuval Noah Harari, în plină noapte, descopăr coșmarul “minunatei lumi noi predictive.”

Harari, predictibil la comandă?

“În secolul XXI, inteligența artificială și biotehnologia deschid perspective noi. Cu ajutorul camerelor de luat vederi, al dronelor, senzorilor biometrici, aparatelor de înregistrat, pot fi supravegheate concomitent milioane de persoane. Iar informațiile, colectate sub formă de date electronice, vor fi interpretate de mașini. Tehnologiile permit, în final, accesul la creiere. Atunci când este atinsă această ultimă limită, se ajunge la un regim totalitar,” spunea recent savantul, într-un interviu acordat cotidianului elvețian Le temps.

Universul predictiv al maleficei școli de la Davos (Harari a ajuns consilier personal al lui Klaus Schwab) pregătește pușcăria digitală, în care toți, indiferent de copulație neuronală, vom fierbe în aceeași ciorbă a luptei pentru identități de gen, împotriva încălzirii globale și a libertății cărăbușului de a stopa proiectele de dezvoltare ale umanității.

În istorie, revoluțiile industriale au înlesnit munca umană, dar niciodată tehnologiile nu l-au înrobit pe om. Acestea au fost partenerii de călătorie prin viață, nu inchizitori.

Masa imbecililor, noii cerberi ai Infernului

Perspectiva decerebrării umanității la comanda regimentului de sub umbrela Marii resetări sperie mințile neîncorsetate. Dar ce mijloace de apărare vom mai avea? Cine nu se va supune celei de-a cincea revoluții industriale va fi izolat, defăimat și ucis spiritual. De aici, până la distrugerea fizică, imbecilizarea, e doar un prim popas spre Infern.

Omul cerebral are tot mai puține mijloace de apărare. Noua ideologie vine ca un taifun. Tinerele generații, interconectate fizic, dar deconectate mintal, sunt tot mai agresive. Duse cu zăhărelul BLM, ale apărării drepturilor LGBT, ale misiunii de salvare a planetei de povara umană, acestea constituie armatele noii ordini mondiale. Tăvălugul imbecililor nu poate fi oprit de firava peltea neuronală a celor care nu vor să fie, la fel ca bunicii, victimele milițiilor gândirii.

Ordinea Mondială vine la pachet cu tehnologia. Internetul va fi gardul ghimpat al ghetoului lumii de mâine. În vremea când puțini se vor trezi, își vor da seama că au fost deposedați de instincte. Omul fără neuroni va fi liber să zburde prin cetate.

Dar Dumnezeu nu lasă să piară lumea. Undeva, suficientă inteligență va fi stocată pentru asaltul final. Până atunci, imbecilii vor fi râmele fertile pentru pregătirea zațului (batjocoritor numit democrație) cotropitorilor digitali.

Vocile lumii

Carlo M. Cipolla

Fost profesor la Universitatea Berkeley din California

Italianul Carlo M. Cipolla a fost un istoric al economiei. Este autorul eseului Legile fundamentale ale imbecilității umane, scris în limba engleză.

“O persoană proastă este o persoană care cauzează pierderi unei alte persoane sau unui grup de indivizi, în timp ce el însuși nu obține niciun câștig, ba chiar va putea suferi pierderi.”

Cipolla a numit enunțul “Legea de Aur a prostiei.” Idiotul, conform economistului, provoacă probleme altora, fără a-și da seama,” reprezintă a “Treia Lege a idioțeniei umanității,” conform Qz.com.

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

„Șobolanii părăsesc corabia actorașului”. Ucraina lui Zelenski se scufundă încet, dar sigur!

Sursa: solidnews.ro Autor: Oana-Medeea Groza   În Ucraina și SUA au avut loc o serie de percheziții fără precedent în istoria celor...

Ecaterina Conachi Vogoride, femeia care a făcut Unirea!

Totul s-a întâmplat pentru că a existat o doamnă pe numele ei Ecaterina-Cocuța Vogoride, născută Conachi. Revoluționarii de la 1848 au reușit după un deceniu...

„Eminescologie” la Centrul Cultural „Carmen Sylva” din Sinaia cu ocazia Zilei Culturii Naționale și a zilei de naștere a marelui nostru poet național Mihai...

Sursa: Editorial board J-B (Journal of Bucharest), Bucharest (Florentina Csinta & Maria Vijianu - principal editors, Andrei Ștefan, Mircea Vlad, Dorel Vasilescu & Valentin...

Sunt de nouă ori mai multe decese cauzate de vaccin! Vasile Astărăstoae dă de pământ cu CNCAV după dezvăluirea efectelor secundare

Sursa: stiripesurse.ro Autor:Loredana Codruț Sursa foto: Mediafax Medicul Vasile Astărăstoae, care în timpul pandemiei, s-a opus măsurile restrictive și presiunilor înspre  vaccinarea forțată a...

Zece noutăți importante în acest an privitoare la pensionari și pensiile lor

Sursa: avocatnet.ro Eduard Isidor Asistent Editorial, Pentru pensionari, dar și pentru pensiile lor, anul 2023 le-a pregătit mai multe schimbări importante....
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -