miercuri, septembrie 27, 2023
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | 2023 |NUMĂRUL 140 | ISSN 2972 - 2268

Istoria pierdută a Statulul GILGIT – BALTISTAN partea a II a

Must Read

Marele scriitor Mihail Sadoveanu a condamnat oameni la moarte

Sursa:barzilaiendan.com By barzilaiendan ,,Evenimentul zilei“ scoate de sub cenușă un trecut rușinos al lui Mihail Sadoveanu, ale cărui ,,opere“ am fost...

Preotul Necula intervine în scandalul drogurilor: ‘Suntem în faţa unei realităţi care pute, rupe, ucide. Treziţi-vă!’

Sursa: stiripesurse.ro Alexandra Cruceru Sursa foto: dcnews.ro Preotul Constantin Necula, preşedintele asociaţiei "Crucea Albastră", avertizează că fenomenul consumului de droguri în...

Viitorul Ucrainei e sumbru

Sursa: Sorin Rosca Stanescu  corectnews.com El s-a decis la Washington. Casa Albă a desemnat un reprezentant special, a cărui...

Partea a II a.

În timpul perioadei coloniale de ocupație colonială de către a Imperiul Britanic, Khalsa Sarkar din Dinastia Maharaja Sikh Ranjit Singh din Punjab Lahore Darbar a început să atace aceste zone, dar nu au obținut un succes complet. Britanicii au început o serie de atacuri aici și în cele din urmă, în 1891-1892, colonelul Durand al Coroanei Marii Britanii împreună cu armata Kashmir Dogra au învins statul Hunza și Nagar printr-un război sângeros. Aceste state semi-autonome HUNZA și NAGAT au continuat să existe până în 1974, apoi prim-ministrul Pakistanului, Zulfiqar Ali Bhutto, a desființat aceste state semi-autonome.
Națiunea GILGIT-BALTISTAN nu a acceptat nici măcar dominația străină, de exemplu, profitând de oportunitatea împărțirii Indiei în 1947.


La 1 noiembrie 1947, localnicii din Gilgit-Baltistan, împreună cu scoțienii GILGIT au purtat războiul de independență GILGIT-BALTISTAN împotriva guvernului Dogra și și-au declarat independența față de guvernul Dogra la 1 noiembrie 1947 și au înființat un guvern care a durat 16 zile, dar în Lume lume, nicio țară nu a recunoscut încă această independență, deși stăpânirea Dogra a fost abolită ca urmare a Războiului de Independență Gilgit-Baltistan, iar în ultimii 74 de ani, nu există nicio urmă a stăpânirii Dogra în Gilgit-Baltistan. Cu toate acestea, Națiunile Unite ca urmare a primului război dintre Pakistan și India pentru Kashmir, GILGIT-BALTISTAN a fost, de asemenea, declarat teritoriu disputat, declarând-o parte a statului Jammu și Kashmir.
Deci, de atunci, GILGIT BALTISTAN este sub administrarea Pakistanului, dar unele zone din Gilgit-Baltistan, cum ar fi Kargil-Ladakh, sunt sub controlul Indiei, în timp ce Aqsay Chin este sub controlul Chinei.
Potrivit rezoluțiilor Națiunilor Unite, viitorul statului Jammu și Kashmir, inclusiv Gilgit-Baltistan, nu a fost încă decis, așa că această zonă este încă o zonă disputată, deși se află sub administrația Pakistanului.
Articolul 257 din Constituția Pakistanului se referă la statul Jammu și Kashmir.
Privită în acest context istoric, devine clar că istoria Gilgit-Baltistan este scrisă dintr-o perspectivă colonială care întărește poziția oficială.
Istoria Gilgit-Baltistan nu a fost scrisă din punct de vedere local, așa că aici nu există cercetări imparțiale despre istoria antică. Nici astăzi nu există mass-media independentă în GILGIT -BALTISTAN așa că este foarte dificil să obțineți informații din surse independente dintr-o zonă înapoiată precum Gilgit-Baltistan, așa că mass-media internațională cred doar în aserțiunile presei oficiale sau controlate de guvern pe care trebuie să le reproducă.
Prin urmare, jurnalele internaționale afirmă aceeași poziție în Gilgit-Baltistan ca și poziția oficială, așa că există foarte puține știri bazate pe adevăr despre acest domeniu în ziarele naționale și mass-media electronică din Pakistan.
Iar istoria antică de aici se pierde în întunericul sclaviei, se pare că în trecut nu ar fi existat o existență umană în această regiune. De aceea, foarte puțini oameni știu că statul Balur Shahi a fost un stat care se extinde de la Ladakh la Chitral, în care oamenii care trăiesc au o cultură și o istorie comune și este o națiune ca și alte națiuni ale lumii.
În istoria GILGIT -BALTISTA , Ali Sher Khan ANCHAN marele conducător al BALTISTANULUI, , a fost singurul conducător care a reușit să unească toate zonele împărțite ale statului BILOR sub un singur centru.
Dar după moartea sa, aceste regiuni nu și-au putut menține existența sub forma unui stat domnesc unit și au rămas sub forma unor mici state domnești, astfel Raja Gauhar Aman și-a unit poporul împotriva armatei Dogra și a purtat războaie și armata Dogra. a suferit o înfrângere istorică la Bhop Singh Padi. Ceea ce face parte din istorie și în timpul vieții lui Raja Gauhar Aman, armata Dogra din Kashmir nu a putut captura Gilgit și alte zone.
Sperăm că DUMNEZEU ATOTPUTERNIC și Societatea Umană Mondială o să permită într-o zi ca să ne obținem Independența , Libertatea și dreptul de a ne decide soarta!
Iqbal Hussain ARSALAN

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Marele scriitor Mihail Sadoveanu a condamnat oameni la moarte

Sursa:barzilaiendan.com By barzilaiendan ,,Evenimentul zilei“ scoate de sub cenușă un trecut rușinos al lui Mihail Sadoveanu, ale cărui ,,opere“ am fost...

Preotul Necula intervine în scandalul drogurilor: ‘Suntem în faţa unei realităţi care pute, rupe, ucide. Treziţi-vă!’

Sursa: stiripesurse.ro Alexandra Cruceru Sursa foto: dcnews.ro Preotul Constantin Necula, preşedintele asociaţiei "Crucea Albastră", avertizează că fenomenul consumului de droguri în România poate fi combătut numai...

Viitorul Ucrainei e sumbru

Sursa: Sorin Rosca Stanescu  corectnews.com El s-a decis la Washington. Casa Albă a desemnat un reprezentant special, a cărui misiune principală vizează ceea ce...

S-A STINS NAPOLEON (NINI) POP!

După îndelungi suferințe creștinește îndurate, Napoleon (Nini) Pop s-a stins încet ca o candelă rămasă fără ulei, lăsând în urmă, asemenea unei dâre de...

Un curajos General italian proclamă Adevărul ….

Săptămâna trecută, un membru francez al organizației pe care am onoarea să o conduc , îmi trimitea o informație privind apariția unei cărți pe...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -