vineri, decembrie 9, 2022
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 115

Fondurile Bitcoin înregistrează cele mai mari ieșiri din istorie

Must Read

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte....

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui...

Sursa: Crypto.ro

Fondurile de criptomonede au înregistrat ieșiri nete de 423 de milioane de dolari săptămâna trecută, depășind recordul anterior de 198 de milioane de dolari stabilit în ianuarie. Acest eveniment a redus deținerile de active digitale a furnizorilor de fonduri la 36,2 miliarde de dolari, potrivit datelor de la CoinShares.

Fluxurile săptămânale în active digitale
Fluxurile săptămânale în active digitale | CoinShares

Fondurile măsurate sunt produse de investiții care oferă investitorilor tradiționali expunere la criptomonede, fără a fi nevoiți să păstreze aceste active.

Atunci când investitorii cumpără fonduri bazate pe crypto, se numește „intrare” și, de obicei, este un semn bullish. Procesul invers, atunci când investitorii vând aceste fonduri, se numește „ieșire” și este, de obicei, un semn bearish.

Ieșirile din fondurile Bitcoin au totalizat 453 de milioane de dolari, ștergând practic toate intrările din acest an și împingând activele din astfel de fonduri la 24,5 miliarde de dolari, cel mai scăzut nivel de la începutul anului trecut, a raportat CoinShares.

La nivel regional, ieșirile au venit aproape în întregime de la bursele canadiene și de la un anumit furnizor. Ieșirea a avut loc pe 17 iunie, dar s-a reflectat în datele de săptămâna trecută din cauza unei întârzieri în rapoartele de tranzacționare și ar fi putut determina scăderea Bitcoin la 17.760 de dolari.

Fluxuri după țară
Fluxuri după țară | CoinShares

Excluzând ieșirile de 493 de milioane de dolari, intrările de la alți furnizori au totalizat 70 de milioane de dolari, subliniind sentimentul extrem de polarizat în rândul investitorilor de active digitale.

Fluxurile ]n active
Fluxuri în active digitale| CoinShares

Între timp, intrările în fondurile bazate pe shortarea prețului Bitcoin au totalizat 15 milioane de dolari în aceeași săptămână, datorită lansării ETF-ului „ProShares Short Bitcoin Strategy”, care a debutat marți și a marcat primul efort al Statelor Unite de a shorta cea mai mare criptomonedă.

În afară de Bitcoin, alte active precum Ethereum, Bitcoin Short, Cardano, Tron, Polkadot și alte active au raportat intrări totale de 30 de milioane de dolari săptămâna trecută.

Furnizori precum CoinShares Physical și Purpose au raportat ieșiri negative. Pe de altă parte, ProShares, 21Shares și ETC Group au înregistrat intrări totale de 63,6 milioane de dolari.

Ce a determinat această ieșire masivă din fondurile Bitcoin?

Din punct de vedere istoric, ratele dobânzilor scăzute și stimulentele guvernamentale au alimentat o creștere a prețurilor criptomonedelor în timpul pandemiei, dar majorările ratelor de către Fed pentru a reduce inflația în creștere au atenuat sentimentul general al pieței.

Banca Canadei a ridicat ratele dobânzilor la 1,5% de la 1% la începutul acestei luni. De asemenea, Fed a majorat ratele dobânzilor cu 0,75% la 1,75% de la 1%.

Ratele mai mari ale dobânzilor duc adesea la randamente mai mari ale obligațiunilor, care pot fi mai atractive pentru mulți investitori decât fondurile cripto.

Valoarea totală a criptomonedelor a scăzut cu aproximativ 70%, până la 934 de miliarde de dolari, de la un maxim istoric de aproximativ 3 trilioane de dolari în noiembrie. În aceeași perioadă, Nasdaq a scăzut cu aproximativ 28%.

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte. Mersul iresistibil al civilizațiunii omenești...

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui studiu urmărit îndeaproape. AlzheimerFoto: Aline Morcillo...

La Mulți Ani pentru Sfântul Andrei și 1 DECEMBRIE!

Gral.bg(r) Bartolomeu Constantin SÂVOIU Directorul Jurnalului

Administrarea antibioticului în patologia virală nu aduce niciun beneficiu

Sursa: 360medical.ro de Alexandra Mănăilă  Dr. Daciana Toma, vicepreședintele SNMF Studiul STAR pentru România, realizat în mai 2022 pe respondenți cu vârste între 25–34 de ani,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -