marți, decembrie 6, 2022
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 115

Israelul efectuează cu succes teste de interceptare cu laser

Must Read

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte....

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui...

Nota Redacției

În anii 50’ ascultam cu tatăl meu , posturile de radio Vocea Americii Radio Europa Liberă , BBC…
Erau bineînțeles interzise și bruiate de Dictatura Comunistă.
O informație a început să circule la un moment dar :
“Americanii au Raza Morții”….
Era vorba atunci de experimentele militare cu Laser, marea descoperire tehnologică care după ani va avea multiple utilizări în industrie, medicină, etc…
Se vorbea că Americanii, cu această “Rază” puteau distruge avioane , blindate , etc….
Era , fără îndoială o propagandă a Lumii Libere menită să arate Uniunii Sovietice și Blocului Comunist capacitățile superioare militare ale Lumii Occidentale.

Au trecut anii.
Laserul a devenit o “unealtă” obișnuită. De la tăierea metalelor , la operațiile pe cornee , de la decuparea stofelor pentru costume în industria de confecții la inscripționarea în publicitate sau în spectacole și show -uri
Domeniul științific a făcut progrese remarcabile prin utilizarea Laserului pentru cunoașterea particulelor “ primare” ale compoziției materiei…..
Laserul de la MĂGURELE este un exemplu strălucit de utilizare în domeniul cercetării științifice .
În domeniul militar , faimoasa “ Rază Distrugătoare “ nu devenise încă operațională !
Vestea senzațională vine din ISRAEL unde , cele mai avansate laboratoare de cercetare și societățile de avangardă au pus la punct “ Lazerul Suprem”
Am văzut adesea în filmele de Science-fiction războinicii luptându-se cu aceste “săbii de lumină”
Ei bine , SF a devenit realitate în Țara Sfântă !

Înaintea “Peștelui“ Evreiesc PASSOVER această informație senzațională bulversează domeniul Militar!

ISRAEL va fi capabil să intercepteze și să doboare orice țintă Inamică , aeriană sau terestră !

Pentru apărarea Lumii Libere , a Libertății , a Societății Iudeo Creștine dar și a celor Tradiționale, este o descoperire capitală!

Împotriva Terorismului Internațional și a “Rogues States”!!

Paște Fericit,
HAG PESSAH SAMEAH “

Gral,Bg.(r) Bartolomeu Constantin SAVOIU
Directorul JURNALULUI

 

 

Este vorba de un Experiment revoluționar al sistemului laser al ISRAELULUI, , realizat în sudul țării de către Direcția de Cercetare și Dezvoltare a Ministerului Apărării (DDR&D, sau MAFAT în ebraică) și Rafael Advanced Defense Systems.
(credit foto: MINISTERUL Apărării)
„Acesta este un moment istoric pentru sistemele de arme. Pentru prima dată, un sistem de arme bazat pe energie funcționează efectiv”, a declarat generalul de brigadă Yaniv ROTEM


IISRAELUL a făcut un pas semnificativ către atingerea capacității operaționale a sistemului său laser revoluționar prin realizarea unei serii de experimente, doborând o varietate de amenințări aeriene la „distanțe provocatoare”, a anunțat joi Ministerul Apărării .

Experimentele, care au fost efectuate în sudul Israelului de către Direcția de Cercetare și Dezvoltare a Ministerului Apărării (DDR&D, sau MAFAT în ebraică) și Rafael Advanced Defense Systems, au văzut sistemul laser cunoscut sub numele de „Raza de Fier” interceptând cu succes o serie de ținte aeriene. inclusiv vehicule aeriene fără pilot, mortiere rachete și rachete antitanc în diferite scenarii.

„Acesta este un moment istoric pentru sistemele de arme. Pentru prima dată, un sistem de arme bazat pe energie funcționează efectiv. Nu vorbesc despre idei, ci despre un sistem care funcționează”, a spus generalul de brigadă. Yaniv ROTEM șeful departamentului de cercetare și dezvoltare militară în Ministerul Apărării.

„Misiunea noastră a fost clară: să arătăm că funcționează înainte de sărbătoarea Paștelui cu toate criteriile pe care le-am stabilit”, a spus ROTEM adăugând că seria de experimente a permis Israelului să intre într-o „Eră cu totul nouă”.

„Nimeni în lume nu a demonstrat astfel de capacități. Statul Israel este primul care a efectuat o tentativă de tragere reală. Ne aflăm într-o epocă a noilor tipuri de arme – arme bazate pe energie. Suntem deja acolo”, a spus el.

Ministrul Apărării, Benny GANTZ cu Seful de cercetare și dezvoltare în DDR&D, Brig. Gen. Yaniv ROTEM ținând în mână rămășițele unui UAV și mortier care au fost interceptate de sistemul laser. (credit: ARIEL HERMONI/MINISTERUL Apărării)
Ministrul Apărării Benny GANTZ a declarat că Israelul a devenit una dintre primele țări care a reușit să dezvolte o tehnologie laser puternică la standarde operaționale, care poate efectua interceptări în scenarii operaționale.

„Armele bazate pe energie cu un laser puternic sunt, în opinia mea, o schimbare foarte importantă a jocului”, a spus Gantz, adăugând că sistemul „va contribui la negarea capacităților inamice critice în toate arenele”.

În timp ce Gantz a spus că va mai dura timp până să fie pe deplin operațional, „pentru prima dată, un sistem laser puternic a interceptat deja ținte îndepărtate. Această realizare se datorează inovației israeliene, instituției de apărare și industriilor care s-au unit pentru a oferi o umbrelă de securitate pentru cetățenii Israelului.”

Numind-o „tehnologie revoluționară de primă clasă”, GANTZ a spus că sistemul nu numai că va oferi IDF ( Israel Defense Forces) , Armata Israellană sau TSAHAl, capacități operaționale mari, și va oferi guvernului flexibilitate și capacitatea de a “ respira “ în timp de război.

În martie, GANTZ a aprobat alocarea a sute de milioane de șekeli pentru dezvoltarea și producerea unui sistem laser de mare putere. Ministerul Apărării a semnat un acord cu Rafael Advanced Defense Systems pentru a dezvolta sistemul, care va fi integrat în apărarea aeriană multi-nivel a Israelului pentru a fi utilizat alături de Iron Dome.

„Cooperarea dintre Rafael și Ministerul Apărării [echipa de cercetare] a condus la o descoperire tehnologică și la finalizarea unei etape semnificative, una care ne va permite să atingem capacitatea operațională inițială într-un timp scurt”, a declarat CEO-ul Rafael Yoav Har-Even. .

ROTEM le-a spus reporterilor că au reușit să intercepteze o varietate de amenințări aeriene „la intervale de provocări” pentru prima dată. Potrivit acestuia, sistemul de la sol va fi capabil să distrugă ținte la o distanță de la opt până la 10 kilometri (cinci până la șase mile) cu un laser care depășește 100 de kilowați.

Experimentul cu sistemul laser ”Magen Or” realizat în sudul țării de către Direcția de Cercetare și Dezvoltare a Ministerului Apărării (DDR&D, sau MAFAT în ebraică) și Rafael Advanced Defense Systems. (credit: MINISTERUL Apărării)
„Folosirea unui sistem laser este un rupător al egalității, iar tehnologia este simplă și se dovedește viabilă din punct de vedere economic”, a spus el.

Potrivit lui ROTEM,simulările au putut arăta că, dacă sistemul ar fi fost operațional în timpul operațiunii “Guardian of the Walls” , „am fi salvat sute de interceptoare de rachete Iron Dome Tamir”.

Peste 4.000 de rachete și mortiere au fost trase către Israel în timpul celor 11 zile de luptă dintre grupurile teroriste din enclava de coastă și IDF. Fiecare rachetă interceptor costă zeci de mii de dolari.

„Ne lansăm într-un proiect pentru a finaliza dezvoltarea inițială a proiectului, iar sistemul va fi operațional și instalat în toată țara în următorul deceniu”, a spus el, adăugând că, deși sistemul urmează să fie implementat pentru prima dată în sudul Israelului de către Fâșia Gaza, apărarea se uită mereu la amenințările de pe frontul de nord.

Umbrela de protecție cuprinzătoare a Israelului care contracarează amenințările crescânde cu rachete include “Domul de Fier” conceput pentru a doborî rachete cu rază scurtă de acțiune; sistemul Arrow (Arrow-2 și Arrow-3), care interceptează rachete balistice în afara atmosferei Pământului; și sistemul de apărare antirachetă al lui “David,”care este conceput pentru a intercepta rachete balistice tactice, rachete cu rază medie și lungă de acțiune, precum și rachete de croazieră trase la distanțe cuprinse între 40 și 300 km. (25-186 mile).

Cu toate acestea, aceste sisteme sunt scumpe, iar sistemul laser costă doar câțiva dolari pe impuls. Sistemul va fi folosit alături de “Domul de Fier “pentru a intercepta amenințările aeriene.

Potrivit ministrului apărării, sistemul este „eficient, precis și ușor de operat” și este semnificativ mai ieftin decât orice alt sistem de apărare aeriană.

Directorul MAFAT Brig.-Gen. (Rez.) Dr. Danny GOLD a spus că descoperirea tehnologică “ a dovedit că cerința operațională pentru un sistem laser care va face parte integrantă din sistemul de apărare multistrat pentru statul Israel se intensifică”.

Pe lângă arsenalele aparținând grupărilor teroriste din Fâșia Gaza , ISRAELUL consideră că programul nuclear al Iranului este preocuparea numărul unu. IDF a recunoscut că amenințarea cu rachete convenționale a Iranului este o îngrijorare majoră pentru Israel, care, în ciuda apărării sale aeriene multistratificate, ar putea să nu poată face față barajelor intensive cu rachete trase de Iran și de grupurile sale proxy precum Hezbollah din Liban sau șiiți. milițiile din Irak.

Ministerul Apărării va continua să îmbunătățească sistemul și să dezvolte sistemul laser de mare putere aeropurtat cu Elbit Systems care va fi instalat pe avioane și drone, precum și un sistem laser care va fi mobil pentru manevrarea forțelor terestre.

Metoda de interceptare aeriană, folosind un laser puternic, are multe avantaje, inclusiv un cost scăzut per interceptare, capacitatea de a intercepta eficient amenințările la distanță lungă la altitudini mari, indiferent de condițiile meteorologice și capacitatea de a apăra zone vaste.

De ANNA AHRONHEIM 

 

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte. Mersul iresistibil al civilizațiunii omenești...

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui studiu urmărit îndeaproape. AlzheimerFoto: Aline Morcillo...

La Mulți Ani pentru Sfântul Andrei și 1 DECEMBRIE!

Gral.bg(r) Bartolomeu Constantin SÂVOIU Directorul Jurnalului

Administrarea antibioticului în patologia virală nu aduce niciun beneficiu

Sursa: 360medical.ro de Alexandra Mănăilă  Dr. Daciana Toma, vicepreședintele SNMF Studiul STAR pentru România, realizat în mai 2022 pe respondenți cu vârste între 25–34 de ani,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -