marți, decembrie 6, 2022
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 115

Un Guvern mult așteptat

Must Read

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte....

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui...

Faimoasa frază: “ Habemus Papam” pronunțată de Decanul Cardinalilor din Conclavul care alege pe Papă poate fi pronunțată în sfârșit în ROMÂNIA: “ Avem Guvern”
După doi ani a celei mai anti românești Coaliții la Putere, cu unul din trei Partide: anti-religie, anti-familie, și anti-națiune, USR și aproape două luni de Guvern demisionar, ROMÂNIA are un Guvern de Coaliție, PSD-PNL.
Rezultatele alegerilor legislative și Coaliția heteroclită din PARLAMENT “au produs” în 2019 , doi ani de guvernare dezastruoasa și haotică. .
Bineînțeles, înainte deja să funcționeze, conform obiceiului “ ticăloșit “ pe care îl avem, noi românii, în mass media, criticele cele mai variate au început contra Coaliției.
Fără îndoială, cei doi principali aliați, PSD-PNL(UDMR este de 31 de ani practic în toate Coalițiile pentru a își apăra interesele minorității sale maghiare) s-au atacat și și-au reproșat cele mai “dure lipsuri” și “erori” de mai mulți ani..
ROMÂNIA, însă ajunsese la o răscruce.
Putem spune că indiferent de ideile ascunse pe care le au fiecare din cele două Conduceri PSD și PNL, de data aceasta , Interesul Național a prevalat.

Șantierul“ care așteaptă Noul Guvern este imens.

Ticăloasa Pandemie nu a dispărut. Mai mult, o nouă tulpină ”Omicron” se anunță. Nu va fi ultima! Și aceasta pune în evidență prima prioritate.

Sistemul Medical
Sistem care este la pământ.
Practic “condus“ de 20 de ani, de la achiziții până la luările de decizii la Nivel Național de un “personaj” străin ROMÂNIEI .
Suntem în total ”delir“ politic!
Cine este acest personaj “Superman”? Un “savant” extraordinar, , un “geniu“ al medicinii sau un “profitor“ extrem de dotat?
Cert este că toate Guvernele care s-au succedat, indiferent de culoare , l-au “ cruțat” și “ocrotit”.
Se pune o întrebare care nu poate fi evitată.
Ce forță Internațională, obscură, sprijină acest personaj, alogen ROMÂNIEI?
Un cetățean, nativ român, de multă vreme ar fi fost demis din această funcție, devenită tentaculară!

Alexandru Rafila, presedintele comisiei parlamentare pentru Sanatate, participa la conferinta de presa dedicata prezentarii concluziilor la care au ajuns membrii delegatiei Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) in legatura cu raspandirea cazurilor de infectare cu COVID-19 in Romania, miercuri, 3 noiembrie 2021, la Palatul Parlamentului. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Prof. Univ. Dr. Alexandru RAFILA, noul și competentul Ministru al Sănătății, după declarațiile sale, ar avea intenția să reducă din atribuțiile exorbitante ale faimosului “Dr. Cowboy” (se vorbește că ar fi mereu înarmat).

Este o urgență absolută de a construi noi spitale. Situația este dramatică, demnă de o țară din Lumea a treia!
Un exemplu între atâtea altele, faimosul Spital de Urgență Foreasca -BUCUREȘTI, construit în 1949 . Acum 72 de ani!!!
Coridoarele sunt “sprijinite” de pacienții lipiți unii de alți care așteaptă, echipamentele, chiar dacă sunt în anumite servicii modernizări, lasă mult de dorit iar localul amintește anumite țări africane. Fără a mai vorbi de “circul” de la intrare aglomerația și dezordinea mașinilor cu un dutevino continuu!
Calitatea indiscutabilă a personalului medical nu poate înlocui gravele probleme de echipament, spațiu, dotare, lipsă de medicamente.
Acest lucru se întâmplă însă practic în majoritatea spitalelor di țară.. În unsprezece din ele au avut loc incendii cu pacienți arși în condiți atroce. Modernizările făcute sunt pe departe insuficiente.
Pandemia a provocat deasemeni o agravare care încă nu a fost evaluată a altor afecțiuni și maladii care nu mai sunt tratate ca: diabet, cancere, boli nervoase, etc. bolnavii nemaivenind la Spitale fie de teamă de contaminare, fie că nu mai sunt primiți, Covidul având prioritatea.
Este urgență absolută deci și o utilizare competentă a Fondurilor Europene, o represie dură a corupției risipii și nepăsării ucigătoare.

Urmează lista nesfârșită a celorlalte domenii.
Avem impresia la un moment dat că ROMÂNIA se trezește după un Tsunami.
Și, pentru prima oară în 31 de ani, avem o explozie a prețurilor energiei, Adevărat, acest lucru este la nivel internațional dar efectul este devastator pentru Țara noastră. Creșterile prețurilor la energie, se traduc prin creșteri în toate domeniile: alimente, transport, servicii, etc…
Categorii întregi ale Populației nu mai sunt capabile să facă față. Se produce o pauperizare accelerată și suntem abia la începutul iernii.

Sistemul Rutier (Gradul de modernizare a unei țări este dat de sistemul de telecomunicății și de rețeaua rutieră) este deasemeni catastrofic. În 31 de ani de la Revoluție, s-au construit 850 de Km de autostrăzi, de la cei 117 km, BUCUREȘTI -PITEȘTI construiți în epoca Ceușescu. Raportat la Populație, 3,8 cm de persoană!!!!
Pentru a realiza o rețea decentă, ar trebui în acest ritm 90 de ANI!!!!!
Polonia, care avea la căderea Comunismului 380 de km, a construit în aceași perioadă 4300 de km..
Càte sute de milioane, dacă nu miliarde, au fost cheltuite pentru “studii“ inutile dar în fond pentru a îmbogății un număr considerabil de corupți?
Cine s-opus ca în acești 31 de ani, ROMÂNIA care are “Poarta Mării Negre” care permite fluxul de mărfuri din Asia Centrală, odată debarcate la Constanța să tranziteze rapid până la frontiera cu Ungaria, pe autostrăzi moderne și să ajungă în 4-5 zile în Inima Europei Occidentale?
Cine s-a opus ca proiectele Uniunii Europene de peste 10 miliarde de €, pentru culoarul navigabil Marea Neagră-Dunăre-Rhin care aducea pe căile fluviale europene, vapoarele și șlepurile de mărfuri, cu costuri reduse, în maxim 10 zile să fie realizat?
Fără îndoială, în acest caz, porturile de la Marea Nordului și Marea Baltică ar fi avut mult de suferit!

Educație

În domeniul Educației situația nu este mai bună! De la înzestrarea școlilor la condițiile insalubre a mai multor mii de din cele 7000 de unități existente, în care elevii învață în condiții precare până la condițiile de salarizare ale profesorilor, învățătorilor totul este lăsat de izbeliște.
Sănătatea și Educația sunt pilonii unei țări dezvoltate.
Este imperativ deci, ca și in acest Domeniu, fondurile să fie investite și utilizate cu inteligență și eficacitate!

Apărarea Națională

În condițiile internaționale actuale în care pe toate Continentele există focare de tensiune și conflicte, Apărarea Națională capătă o deosebită importanță.
Avem de data aceasta în fruntea MAPN un adevărat Om de Stat.


Universitar de renume, om politic cu o îndelungată experiență de peste 20 de ani (Ministru, Senator, VicePrim Ministru, Vice Președinte al Senatului), scriitor și om de cultură, Prof. Univ. Dr. Vasile DÂNCU va aduce fără îndoială o contribuție importantă la modernizarea și echiparea Armatei Române dar și, ca unul din cei mai importanți sociologi români actuali și la condițiile umane ale personalului militar și civil.

Reformele sunt urgente, de la Economie la Cultură, de la Finanțe la Familie și Pensionari.

Echipa guvernamentală are în fată numeroase Provocări.
Avem speranța că ele vor fi reușite cu succes.

Și o reflecție înainte de a încheia această trecere în revistă a vastului Program pe care îl are de împlinit Noul Guvern.
În toate perioadele și în toate țările, în general când Afacerile Țării sunt conduse de militari, mareșali sau generali, prevalează spiritul de disciplină, ordine, corectitudine.


Dorim deci să acordăm o prejudecată favorabilă acestui Guvern de Coaliție PSD-PNL, condus de Prim Ministrul General Nicolae CIUCĂ
și să îi urăm deplin succes pentru ROMÂNIA.

Conform Devizei Miltare ,
Dle . General “Serviți PATRIA”!!!
GralBg( r) Bartolomeu Constantin SĂVOIU
Directorul Jurnalului

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte. Mersul iresistibil al civilizațiunii omenești...

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui studiu urmărit îndeaproape. AlzheimerFoto: Aline Morcillo...

La Mulți Ani pentru Sfântul Andrei și 1 DECEMBRIE!

Gral.bg(r) Bartolomeu Constantin SÂVOIU Directorul Jurnalului

Administrarea antibioticului în patologia virală nu aduce niciun beneficiu

Sursa: 360medical.ro de Alexandra Mănăilă  Dr. Daciana Toma, vicepreședintele SNMF Studiul STAR pentru România, realizat în mai 2022 pe respondenți cu vârste între 25–34 de ani,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -