marți, decembrie 6, 2022
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 115

Sondajul Twitter îi cere lui Elon Musk să vândă 10% din pachetul de acțiuni Tesla

Must Read

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte....

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui...

Alegătorii dintr-un sondaj pe Twitter l-au îndemnat pe Elon Musk să-și vândă 10% din participația sa din Tesla pentru a plăti impozit.

Peste 3,5 milioane de utilizatori Twitter au votat în sondajul, lansat sâmbătă de domnul Musk, aproape 58% votând în favoarea vânzării acțiunilor.Votul l-ar putea determina să dispună de aproape 21 de miliarde de dolari (16 miliarde de lire sterline) din stocul producătorului de mașini electrice.

El a promis că va respecta rezultatul, ca răspuns la o „taxă pe miliardari” propusă de democrații americani.Dar dl Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, nu a comentat încă public verdictul sau cum și când își va vinde pachetul.Dacă va merge mai departe cu vânzarea, i-ar putea lăsa cu o taxă uriașă.

Atunci când cedează acțiuni mari, unii directori executivi folosesc așa-numitele programe de vânzări „oarbe”, extinzând vânzarea pe o perioadă lungă de timp pentru a evita acuzațiile de tranzacționare a informațiilor privilegiate.

Într-un tweet anterior de sâmbătă, domnul Musk a spus că nu a primit salarii sau bonusuri de la niciuna dintre companiile sale, ceea ce înseamnă că nu are venituri din care să plătească impozitul pe venit.

 

Dar a câștigat miliarde de dolari printr-un pachet de compensații, care îi dă puterea de a exercita cantități mari de opțiuni pe acțiuni atunci când compania își îndeplinește obiectivele de performanță și acțiunile sale ating anumite prețuri.Domnul Musk are o opțiune, care expiră în august anul viitor, de a cumpăra 22,86 milioane de acțiuni Tesla la 6,24 dolari fiecare – o fracțiune din prețul de închidere al acțiunilor Tesla de vineri, de 1.222 dolari.

 

Conform planurilor propuse de Partidul Democrat la Senat, miliardarii ar putea fi impozitați pe „câștiguri nerealizate” atunci când prețul acțiunilor lor crește – chiar dacă nu își vând niciunul din acțiunile lor.Se crede că impozitul propus pe câștigurile de capital, indiferent dacă activele au fost vândute sau nu, ar putea atinge aproximativ 700 de miliardari din SUA. Criticii au subliniat că valoarea activelor nu crește întotdeauna.Sondajul recent al domnului Musk pe Twitter a stârnit câteva sprâncene în lumea finanțelor.

„Asistăm la masele Twitter care decid rezultatul unei monede de 25 de miliarde de dolari”, a scris investitorul Chamath Palihapitiya pe Twitter.

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte. Mersul iresistibil al civilizațiunii omenești...

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui studiu urmărit îndeaproape. AlzheimerFoto: Aline Morcillo...

La Mulți Ani pentru Sfântul Andrei și 1 DECEMBRIE!

Gral.bg(r) Bartolomeu Constantin SÂVOIU Directorul Jurnalului

Administrarea antibioticului în patologia virală nu aduce niciun beneficiu

Sursa: 360medical.ro de Alexandra Mănăilă  Dr. Daciana Toma, vicepreședintele SNMF Studiul STAR pentru România, realizat în mai 2022 pe respondenți cu vârste între 25–34 de ani,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -