marți, decembrie 6, 2022
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 115

SUA: experţii dau aviz favorabil vaccinului Pfizer la copiii de 5-11 ani, urmează aprobarea FDA

Must Read

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte....

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui...

Un grup de experţi americani s-a pronunţat în favoarea imunizării copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani cu serul anti-COVID de la Pfizer-BioNTech. Avizul dă undă verde autorizării în regim de urgenţă, din partea Agenţiei americane a medicamentului – FDA.

Comitetul de experţi a recomandat FDA să autorizeze vaccinul anti-COVID pentru copiii care se încadrează în grupa de vârstă menţionată.

Măsura vizează 28 de milioane de copii americani, a căror imunizare ar putea începe în noiembrie, informează AFP şi Reuters, preluate de France 24. Majoritatea copiilor de vârstă şcolară s-au întors la cursurile faţă-n faţă, după restricţiile care au caracterizat anul şcolar precedent.

Dacă Agenţia americană a medicamentului FDA dă curs avizului, va fi rândul reprezentanţilor Centrelor americane de control şi prevenţie a bolilor (CDC) să se reunească. CDC îşi va publica apoi recomandările destinate profesioniştilor din sănătate, iar vaccinul va putea fi administrat copiilor în săptămâna imediat următoare.

Compus din oameni de ştiinţă independenţi – experţi în imunologie, maladii infecţioase, pediatrie – comitetul a trecut în revistă toate datele oferite de Pfizer şi de autorităţile sanitare americane.

Discuţiile au durat o zi şi au fost transmise în direct pe internet. Concluzia, aprobată cu 17 voturi pentru şi o abţinere – a fost că beneficiile vaccinului ar fi mult mai mari ca riscurile.

Copiii nu sunt nici pe departe scutiţi de efectele negative ale COVID-19, a reamintit Peter Marks de la FDA, la începutul dezbaterii. La tinerii din grupa de vârstă menţionată, peste 1,9 milioane de cazuri de îmbolnăvire au fost înregistrate în SUA, de la debutul pandemiei. S-au mai consemnat 8.300 de spitalizări şi circa o sută de decese, a mai spus reprezentantul FDA. Copiii care se infectează pot dezvolta inclusiv sindromul inflamator multisistemic pediatric (PIMS) şi aşa-numitul COVID lung.

Pentru a-şi susţine cererea de autorizare de urgenţă, Pfizer a prezentat rezultatele unui studiu clinic, care a demonstrat că vaccinul are o eficacitate de 90,7% în prevenirea formelor simptomatice ale bolii, la copiii de 5-11 ani.

„Vaccinarea va asigura învăţământul faţă-n faţă, crucial pentru dezvoltarea copiilor”, a argumentat William Gruber, de la Pfizer. În plus, copiii joacă un rol important în transmiterea virusului, în cadrul populaţiei generale, a mai adăugat el.

Punctul principal al dezbaterii l-a constituit riscul de miocardite, provocate de vaccin. Această inflamaţia a muşchiului cardiac este un efect secundar rar, care a fost detectat la adolescenţi şi la tinerii adulţi, în special de sex masculin, după imunizarea cu serurile Pfizer sau Moderna.

În studiul clinic Pfizer, nu s-a înregistrat niciun caz de miocardită în rândul celor 3.000 de copii vaccinaţi. Experţii sunt de părere că acest efect secundar ar putea fi mai rar în rândul copiilor, fiindcă ar putea avea legătură cu nivelul de testosteron.

Dr. Paul Offit, membru al comitetului de experţi, a declarat că se simte mai liniştit ştiind că dozajul pentru copii va fi mai slab – 10 micrograme per injecţie, în loc de 30.

Sursa: medichub

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte. Mersul iresistibil al civilizațiunii omenești...

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui studiu urmărit îndeaproape. AlzheimerFoto: Aline Morcillo...

La Mulți Ani pentru Sfântul Andrei și 1 DECEMBRIE!

Gral.bg(r) Bartolomeu Constantin SÂVOIU Directorul Jurnalului

Administrarea antibioticului în patologia virală nu aduce niciun beneficiu

Sursa: 360medical.ro de Alexandra Mănăilă  Dr. Daciana Toma, vicepreședintele SNMF Studiul STAR pentru România, realizat în mai 2022 pe respondenți cu vârste între 25–34 de ani,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -