vineri, decembrie 9, 2022
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 115

Experiența muzeului Luvru Online

Must Read

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte....

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui...

Nu este nimic mai frumos ca să petreci o după-amiază ploioasă la un muzeu, să te înmoaie de frumusețea și minunea artei și a istoriei. Acum Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume, vă permite să faceți asta chiar de acasă.

Muzeul francez a lansat o platformă online care cuprinde toate operele de artă ale muzeului, compuse din peste 480.000 de piese, a anunțat Luvrul vineri într-un comunicat de presă.

Iubitorii de artă și cercetătorii deopotrivă vor putea acum să vizualizeze întreaga colecție Luvru online gratuit.

Site-ul web prezintă lucrări de artă din colecții din cele opt departamente ale muzeului, variind de la arta islamică și sculpturi renascentiste la antichități egiptene și picturi de la artiști din întreaga lume.

„Astăzi, Luvrul își scoate praful din comori, chiar și cel mai puțin cunoscut”, a declarat într-un comunicat Jean-Luc Martinez, președintele și directorul Luvrului. „Pentru prima dată, oricine poate accesa gratuit întreaga colecție de lucrări de pe un computer sau smartphone, indiferent dacă sunt expuse în muzeu, împrumutate, chiar pe termen lung sau depozitate”.

„Uimitoarea moștenire culturală a Luvrului este acum la doar un clic distanță!” a adăugat. „Sunt sigur că acest conținut digital va inspira oamenii să vină la Luvru pentru a descoperi colecțiile în persoană”.

Vizitatorii pot căuta prin colecțiile masive ale muzeului prin căutări simple sau avansate, intrări de către departamentul curatorial sau albume tematice, se arată în comunicat.

Site-ul are o hartă interactivă care permite oamenilor să exploreze muzeul și fiecare dintre lucrările sale de artă cameră cu cameră.

Site-ul va fi actualizat periodic de către experții muzeului, deoarece colecția muzeului se extinde încet, conform comunicatului.

Restricțiile de blocare datorate pandemiei coronavirusului au închis Luvrul la sfârșitul lunii octombrie, lăsând opere de artă de renume mondial precum „Venus de Milo”, „Libertatea conducând poporul” și „Mona Lisa” fără mulțimile lor obișnuite de admiratori.

În timp ce muzeul este încă închis vizitatorilor, Luvrul se află acum în renovări planificate de mult.

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte. Mersul iresistibil al civilizațiunii omenești...

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui studiu urmărit îndeaproape. AlzheimerFoto: Aline Morcillo...

La Mulți Ani pentru Sfântul Andrei și 1 DECEMBRIE!

Gral.bg(r) Bartolomeu Constantin SÂVOIU Directorul Jurnalului

Administrarea antibioticului în patologia virală nu aduce niciun beneficiu

Sursa: 360medical.ro de Alexandra Mănăilă  Dr. Daciana Toma, vicepreședintele SNMF Studiul STAR pentru România, realizat în mai 2022 pe respondenți cu vârste între 25–34 de ani,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -