marți, decembrie 6, 2022
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 115

Ce este dialogul Interconfesional?

Must Read

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte....

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui...

Ce este dialogul Interconfesional?

Constă în cunoașterea și respectarea diferitelor moduri de comunicare cu Dumnezeu.
Pentru a putea comenta ceva, mai întâi trebuie să îl cunoaștem , altfel vom facedoar speculații intelectuale sterile .
De multe ori vorbim despre un subiect crezând că suntem cunoscători în materie, dar de cele mai multe ori am fost dezinformați sau suntem ignoranți față de subiect .
Acest dialog , interconfesional , își propune să corecteze acest lucru și să ne extindă cunoștințele despre realitatea despre familia spirituală a celuilalt.

Ce este o familie spirituală?

Este formată din oamenii cu care comunic la nivel religios, împărtășesc aceleași sentimente și căutăm să ne apropiem de Dumnezeu în același mod , împreună.
Am putea vorbi multe despre familiile spirituale, dar aici intervine cunoașterea, nu toate familiile spirituale sunt omogene, marea majoritate au fost împărțite în timp , din motive, politice, istorice și altele, de exemplu:
Creștinii sunt împărțiți în 3 mari Rituri : Romano-Catolici , Protestanți ( cu mai multe famill: vechii protestanți , luterieni , evanghelici, calviniști , anglicani , greco-catolici sau uniați și protestanții noi , sec XIX ; baptiști, penticostali , adventiști , adventiști de ziua a șaptea , unitarieni, metodiști ,mormoni ) și Ortodocși

Am putea continua să vorbim despre diviziuni și subdiviziuni în cadrul religiilor, dar problema este Dialogul.

Întrucât putem înțelege Dialogul ,prin respect și știind că Dumnezeu se manifestă prin Harul său multiplu, ne dăm seama că El îl cunoaște pe Om mai bine decât am putea să-l cercetăm, El se manifestă fiecăruia așa cum El crede cel mai bine.
A spune că , Credința celuilalt nu funcționează, nu este corect, este o lipsă de respect și o greșeală pe care majoritatea o fac.
Abia când ajungem la maturitate intelectuală, înțelegem acest lucru.

Cum începe dialogul?

Cunoscându-l pe celălalt.

Cum îl pot cunoaște?

Învățând cum apare, unde, care a fost contextul său istoric și politic.
Un alt lucru pe care trebuie să îl înțelegem este închinarea lor, care sunt bazele lor, în ce cred și cum își manifestă Credința.
Nu toate credințele sunt abordate în același mod și nici nu au același tip de Închinare .
De asemenea, trebuie să știm motivul îmbrăcămintei lor religioase , aceasta este o extensie a Cultului, nu folosim doar haine formale în cadrul serviciului, ci și în viața noastră de zi cu zi, așa că trebuie să știm despre ce este vorba, ce înseamnă și care este Importanța lucrului.
Toate religiile au o Carte de bază, dar uneori aceeași Carte este diferită, se pot scoate părți din ea, deoarece unele grupuri nu sunt de acord cu ceea ce spun, de exemplu, Biblia romano- catolică și reformată diferă !

Care este diferența dintre Dialogul Interconfesional și Ecumenism ?

Ecumenismul caută Unirea , adică bisericile se unesc până când formează o singură Familie Creștină

Pe de altă parte, Dialogul Interreligios caută exact fluxul de idei și apropierea de celălalt, respectând în același timp identitatea pe care o avem.
Astfel, de exemplu, există dialog între creștini știind că aparțin unei tradiții diferite fără a sugera o fuziune.
În cadrul Ecumenismuluj, , una dintre cele mai frecvente practici este Rugăciunea și Închinarea în Comun dar trebuie avut în vedere că nu toți ne apropiem de Dumnezeu în același mod și în cadrul aceluiași Serviciu Religios căci deși este similar, nu este întotdeauna același.
De exemplu, Cina Sfântă din cadrul comunităților noastre sau al Liturghiei pentru Biserica Romano Catolică are scopul de a ne apropia de Dumnezeu.
În momentul Împărtășaniei , în Ritul Anglican sau Ortodox , toți suntem invitați să primim Împărtășania , indiferent de starea noastră civilă sau dacă am fost în duminica precedentă la Slujbă , pe de altă parte, în cadrul liturghiei romano -catolice
există însă problema stării civile și a frecvenței regulate, există deja un impediment pentru a acirda Împărtășania !

Ce alte lucruri ar trebui să știm?

Calendarul liturgic este esențial, interacționăm cu mediul și cu Dumnezeu în viața noastră de zi cu zi, în cadrul bisericilor noastre avem moduri de a fi în comuniune cu Tatăl Nostru aceasta variază de la rugăciunile zilnice la sărbători.
Trebuie să știm când și de ce, astfel încât să putem avea o idee despre ceea ce se întâmplă în cadrul Comunităților respective
Multe dintre festivitățile noastre își au originea în Sărbătorile și obiceiurile religiose al unui alt grup, deoarece unii dintre noi au rădăcini într-o religie diferită de cea pe care o practicăm, de exemplu, Pessahul Evreiesc , pentru creștini este transformat în Paște, Shavuot devine sărbătoarea Rusaliilor .
În acest subiect am putea continua mult dar este mai important decât orice să ne oferim o idee despre cât de esențial este să știm de unde provine fiecare religie, și uneori oamenii fac parte din ceva pe care nu-l cunosc.
De asemenea, trebuie să știm că, în unele cazuri, personajele principale ale unei credințe sunt reprezentative și în alta, acest lucru ne arată gradul în care suntem uniți, în Biblia creștină se arată imaginea Fecioarei Maria și rolul ei, în cadrul unor creștini. în special în Ritul Protestant și cercurile evanghelice, imaginea Mariei este mai puțin prețioasă, dar pentru Islam ea are un rol preponderent atât de mult încât există un întreg capitol care vorbește despre ea.
În realitate, acest lucru nu este tradus în practică căci pentru musulmani , Creștinii și Evreii rămân “ Kufar “ -« Necredincioși »
Pentru toate acestea, nu numai că trebuie să cunoaștem, dar să aprofundăm aceste subiecte pentru a înțelege infinitatea lui Dumnezeu și modul în care ne permite să comunicăm cu el, fără interpretări greșite sau exemple greșite.
Vă invit săptămâna aceasta să aflați mai multe despre Religia pe care o practicați și să descoperiți toată bogăția spirituală pe care o are.
DOAMNE ,
îți cerem cu umilință permisiunea pentru a te cunoaște și înțelepciune pentru a te înțelege.
Amin

Dr . Eric ESCALA
Arhiepiscop Anglican de BUENOS AIRES
ARGENTINA

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte. Mersul iresistibil al civilizațiunii omenești...

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui studiu urmărit îndeaproape. AlzheimerFoto: Aline Morcillo...

La Mulți Ani pentru Sfântul Andrei și 1 DECEMBRIE!

Gral.bg(r) Bartolomeu Constantin SÂVOIU Directorul Jurnalului

Administrarea antibioticului în patologia virală nu aduce niciun beneficiu

Sursa: 360medical.ro de Alexandra Mănăilă  Dr. Daciana Toma, vicepreședintele SNMF Studiul STAR pentru România, realizat în mai 2022 pe respondenți cu vârste între 25–34 de ani,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -