sâmbătă, octombrie 16, 2021
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 62 |11 - 17 OCTOMBRIE 2021

Politica Americană ignoră INDIA

Must Read

Casa Oamenilor de Ştiinţă din Bucureşti (sau fosta Casă Assan)

Sursa foto: wikipedia.ro     Casa Assan a fost locuinţa primului explorator român ce a făcut ocolul Pământului şi a studiat zonele...

Vitalik Buterin fondatorul Ethereum la Bucureşti

Vitalik Buterin: "Sunt multe lucruri care pot fi făcute în spaţiul crypto. Trebuie doar să îţi găseşti locul" Co-fondatorul Ethereum,...

Dacă Washingtonul dorește să descurajeze o CHINĂ militantă, are nevoie de sprijinul INDIEI democratice. Din păcate, INDIA arată ca țara cea mai imediat afectată – și poate în modul cel mai negativ – de dezastrul creat de Biden. Drept urmare, New Delhi ar putea decide să nu se mai alăture Americii, ci unui aliat al CHINEI, Moscova.

India a văzut guvernul afgan ca un prieten în fața extremismului persistent din Pakistanul vecin, care s-a definit întotdeauna drept dușmanul INDIEI .

Administrația Biden poate fi, de fapt, dispusă să apere TAIWANUL dar asta nu este tot ceea ce contează în acest moment crucial. Ceea ce contează, de asemenea, sunt percepțiile, iar percepțiile care contează mai ales sunt cele din BEIJING .Propagandiștii chinezi au promovat două “istorii” în timp ce KABUL se prăbușea : Statele Unite nu vor apăra TAIWANUL și o America incapabilă să rezolve războiul cu Talibanii nu poate spera să reziste CHINEI

Aceste două “ istorii” par să reflecte de fapt gândirea chineză, mai ales că retragerea din AFGANISTAN a semnalat BEIJINGULUI un eșec complet al comunității de informații americane, a Pentagonului și a aparatului de securitate națională de la Casa Albă. Exercițiile chinezești în zonele adiacente TAIWANULUI în august și un atac simulat pe 13 august asupra TAIWANULUI cu o rachetă cu rază scurtă de acțiune sunt, în acest context, de rău augur.

Legăturile strânse ale INDIEI cu VIETNAMUL indică faptul că INDIA își percepe securitatea ca fiind dependentă de o mare deschisă a CHINEI de Sud și chiar de Marea CHINEI de Est. TAIWANUL care se află la intersecția acestor corpuri de apă, este esențial pentru a menține deschise căile maritime.

Dacă WASHINGTONUL va descuraja o CHINĂ militantă, are nevoie de sprijinul INDIEI democratice. imagine: Primul ministru indian Narendra Modi (centru) se adresează unei întâlniri comune a Congresului SUA la 8 iunie 2016, în timp ce vicepreședintele Joe Biden (stânga) și apoi președintele Camerei, Paul Ryan, se uită la el. (Fotografie de Chip Somodevilla / Getty Images)

Retragerea haotică a președintelui Biden din AFGANISTAN a distrus, probabil de zeci de ani, cea mai importantă relație bilaterală a AMERICA -INDIA din această perioadă .
New Delhi a fost unul dintre cei mai fermi susținători ai guvernului afgan cu sprijin american și a lucrat alături de Washington în războiul împotriva Talibanilor și altor insurgenți. De exemplu, serviciile secrete indiene au avut un rol esențial în spargerea unui grup afgan de spioni chinezi care lucrau cu rețeaua Haqqani. Administrația TRUMP a crezut că membrii chinezi ai acelui grup arestați în decembrie anul trecut, ofereau, printre altele, bani pentru a ucide trupele americane din țară.

ISLAMABADUL încurajează în permanență revolta în KASHMIR ,controlat de IINDIA și a susținut continuu insurgenții care vizează INDIA .Teroriștii Lashkar-e-Taiba care au atacat ținte în MUMBAI în noiembrie 2008, de exemplu, au venit din PAKISTAN și s-au bazat puternic pe resursele guvernului pakistanez.

Prin urmare, căderea guvernului afgan a fost o lovitură pentru New Delhi. Mai rău, incapacitatea administrației Biden de a orchestra o retragere ordonată a dus la agravare în dauna intereselor indiene.

„SUA au lăsat în urmă rețele jihadiste revigorate, zeci de miliarde de dolari în arme și sisteme de comunicații, infrastructură strategică critică și chiar, se pare, informații nu numai despre cine lucra cu SUA, ci și despre unii care lucrau cu INDIA ,
declară Cleo Paskal din Fundația pentru Apărarea Democrațiilor pentru Gatestone Institute . Din punct de vedere fizic, ținta cea mai apropiată pentru această reapariție jihadistă armată și încrezătoare este INDIA . Ca urmare a deciziilor luate la Washington, INDIA este dramatic mai puțin în siguranță astăzi decât acum câteva luni”.

Pentru a obține securitate, New Delhi se uită la SUA. În consecință, prietenii RUSIEI și ai CHINEI din cercurile politice indiene își pierdeau influența, o tendință evidentă mai ales după incursiunile chinezești din LADAKH începând cu anul trecut. Prietenii RUSIEI au fost surprinși de acest eveniment, deoarece MOSCOVA a asigurat NEW DELHI că mișcarea forțelor chineze în Tibet, care a avut loc imediat înainte de invazie, a fost doar un exercițiu.

Ca urmare a evenimentelor din LADAKH și a altor incidente, guvernul Narendra MODI a acționat rapid pentru a construi legături militare cu SUA. În urma căderii Kabulului, relațiile cu Washingtonul au fost “ înghețate” Strategii indieni care erau pentru o colaborare mai strânsă cu SUA sunt deranjați în mod deschis de cei care erau mai degrabă pro-Moscova”, relatează Paskal, asociat în mass media Chatham House.

„Se întâmplă o reevaluare”, a adăugat ea. „Un posibil rezultat este că DELHI lucrează mai strâns cu TOKYO și, eventual, cu CANBERRA și TAIPEI “ .
JAPONIA AUSTRALIA INDIA și SUA formează ceea ce este cunoscut sub numele de “ QUAD” care până la căderea KABULULUI , se reunea ca un grup foarte eficient. Acum, toate pariurile sunt dezactivate.

Un alt scenariu este acela că NEW DELHI decide să colaboreze mai strâns cu RUSIA ,reînvierea legăturilor vechi de decenii. Desigur, RUSIA este din ce în ce mai aliniată cu CHINA .

În urma căderii AFGANISTANULUI , TAIWANUL a devenit un test critic al fermității americane , mai ales că președintele Biden a justificat retragerea ca o mișcare strategică de combatere a RUSIEI și CHINEI . „Lumea se schimbă”, a spus el poporului american la 31 august. „Suntem angajați într-o competiție serioasă cu CHINA Ne confruntăm de asemeni cu provocări pe mai multe fronturi cu RUSIA .

Prin urmare, este semnificativ faptul că, pe 27 august, “ USS Kidd” un distrugător american de rachete ghidate, și “ USCG Munro” o vedetă a Gărzii de Coastă, au tranzitat Strâmtoarea TAIWAN .”Tranzitul “ este o urmare a declarațiilor vicepreședintelui Kamala HARRIS , atât în ​​SINGAPIRE cât și în HANOI privind „agresiunea” CHINE în Marea Chinei de Sud
America mai mult ca oricând are nevoie de ajutorul Indiei pentru a asigura pacea în inelul țărilor care înconjoară CHINA și apele care bordează coastele sale Acum, însă, India ar putea părăsi America, așa cum America tocmai a părăsit India. Paskal a spus: „A spune că există o criză a încrederii în elaborarea politicilor actuale ale SUA iar în New se procedează la o re -evaluare !

Gordon G. Chang este autorul “ The Coming Collapse of China” -Viitoarea cădere a CHINEI , un Gatestone Institute distins senior coleg și membru al Comitetului Consultativ al acestuia.

Urmăriți-l pe Gordon G. Chang pe Twitter

© 2021 Institutul Gatestone. Toate drepturile rezervate. Articolele tipărite aici nu reflectă neapărat opiniile editorilor sau ale Gatestone Institute. Nicio parte a site-ului web Gatestone sau a oricărui conținut al acestuia nu poate fi reprodusă, copiată sau modificată, fără acordul prealabil scris al Gatestone Institute.

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Casa Oamenilor de Ştiinţă din Bucureşti (sau fosta Casă Assan)

Sursa foto: wikipedia.ro     Casa Assan a fost locuinţa primului explorator român ce a făcut ocolul Pământului şi a studiat zonele polare, deasemenea a condus şi...

Vitalik Buterin fondatorul Ethereum la Bucureşti

Vitalik Buterin: "Sunt multe lucruri care pot fi făcute în spaţiul crypto. Trebuie doar să îţi găseşti locul" Co-fondatorul Ethereum, a doua criptomonedă ca și...

Elrond achiziționează compania Capital Financial Services

Elrond Network, unicornul romanesc care dezvolta tehnologie blockchain, anunță achiziția Capital Financial Services, companie licențiată de Banca Națională a României pentru a opera drept...

Tunelurile secrete care străbat tot orașul București

Bucureştiul este un oraş plin de mistere. Poveşti incredibile cu fantome, istorii demne de filme de Hollywood cu vampiri, persoane cu forţe supranaturale, comori...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -