luni, decembrie 4, 2023
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | 2023 |NUMĂRUL 140 | ISSN 2972 - 2268

Ce se întâmplă în Armata Franceză? Între Mit și Realitate

Must Read

„1 Decembrie Cultural” – Cu prilejul Zilei Naționale a României, Ministerul Culturii și instituțiile de cultură din țară propun publicului o serie de evenimente...

Sursa: cultura.ro   Bogăția și diversitatea culturii noastre, valoarea inestimabilă a patrimoniului și personalitățile reper care au făcut România cunoscută în...

OCCIDENTUL RECUNOAȘTE ACUM ÎN UNANIMITATE CĂ UCRAINA PIERDE RĂZBOIUL

Sursa: solidnews.ro Autor: Brian Berletic După ce timp de aproape 2 ani conflictul în desfășurare din Ucraina a fost prezentat ca desfășurându-se...

SINUCIDEREA EUROPENILOR interviu cu Neagu Djuvara

Nota Redacției Publicăm mai jos un material privind Personalitatea excepțională a lui Neagu DJUVARA :scriitor , filozof, istoric , diplomat...

În ultimele săptămâni , mai multe scrisori deschise au apărut în organele de presă franceze , semnate de generali, ofițeri superiori, subofițeri, în rezervă și în retragere . Cu câteva zile în urmă , a fost publicată și o scrisoare deschisă , formulată de ofițeri activi însă nesrmnată căci Regulamentele Militare le interzic cadrelor militare active orice formă de exprimare în fața Opiniei Publice.
O nouă scrisoare a fost de asemeni trimisă Presei , de data aceasta semnată de Președintele unui Sindicat de Poliție , căci polițiștii , au dreptul de a își prezenta opiniile sau revendicările , având statutul de funcționari civili.
Toate aceste mesaje sunt adresate Președintelui Francez Emmanuel MACRON , guvernului francez sau Șefului Marelui Stat Major , Gen.de Armată François LECOINTRE.
Aceste Scrisori fac o analiză a situației dramatice , din Societatea Franceză actuală, datorată pătrunderii islamismului în toate componentele sale : politice, sociale, administrative, culturale, educaționale , mass media, etc…și o avertizare asupra consecințelor acestei distrugeri a Națiunii Franceze .Autorii , pun în gardă că în cazul că situația nu va fi remediată se poate ajunge la grave tulburări inclusiv la un război civil soldat cu mii de victime .
Am văzut la aceste scrisori pe care le-am tradus și publicat în Jurnalul PATRIA ROMÂNĂ , după ce le-am primit de la colegii mei francezi , de altfel publicate și în alte organe de presă române , diferite comentarii , de așa ziși specialiști . Unele , complet fanteziste , cele mai multe denotând o cunoaștere superficială a realității franceze.

Destinul vieții mele a făcut să trăiesc practic 40 de ani în FRANȚA , începând cu 1970 până în 2006 iar apoi pânăl la 1 ian 2011 , când am ieșit la pensie , am făcut naveta între cele 2 țări.
Am avut oportunitatea, cu ajutorul lui DUMNEZEU și printr-o muncă îndârjită și perseverentă să fiu implicat și angajat nu numai în activitatea mea profesională ci și în numeroase alte domenii : politic , social, judiciar cultural, asociativ ,religios , masonic , sindical…
Am cunoscut de asemeni și lumea colegilor mei francezi , militari activi sau de rezervă/ retragere. Voi încerca să fac un tablou al situației , făcând referiri și la Istorie.

FRANȚA , a avut din cele mai vechi timpuri , un regim monarhic ca de altfel majoritatea Țărilor din Lume.
Regimul Republican va începe cu Prima Republică , proclamată de Revoluția Franceză în 1791 , după abolirea monarhiei și condamnarea Regelui Ludovic al XVI la Eșafod !
Această Primă Republică va dura până în 1804 când Primul Consul , Generalul NAPOLEON BONAPARTE va instaura Imperiul și se va proclama Împărat sub numele de NAPOLEON I.
A Doua Republică ,instaurată în urma Revoluției de la 1848 va fi “ terminată “ tot de un BONAPARTE , Prințul Charles Louis NAPOLEON, nepotul său , ales Președinte în 1848, urmare a Revoluției și care va restaura Imperiul pe 2 Dec 1851 , proclamându-se Împărat sub numele de NAPOLEON III
A Treia Republică este proclamată în sept 1870 urmare a războiului franco -prusac și a abdicării Împăratului NAPOLEON III , constrâns după înfrâgerea FRANȚEI să renunțe la Tron și se va termina în iulie 1940 , după înfrângerea FRANȚEI de Germania Nazistă și numirea Mareșalului Petain ca Șef al Statului de către Hitler,
A Patra Republică , este proclamată în urma celui de al II război mondial, în 1946 .
Ea ia sfârșit în urma unui referendum organizat de Generalul Charles de GAULLE , revenit la putere în 1958 după ce se retrăsese în 1946 din viața publică
datorită situației create de politica partidelor și a incapacității lor de a Guverna .
Referendumul va instaura un regim semi-prezidențial , Gen. de GAULLE inaugurând astfel ceea de a Cincea Republică care dăinueștecși astăzi .
Armata , monarhistă și mai târziu republicană, a fost întotdeauna fidelă Regimurilor care au guvernat FRANȚA .
În puține situații , ea a putut fi “ Instrumentul” unei schimbări de Regim.
Pe 18 Brumar( 9 Noiembrie) 1799 , trupele și generalii , fideli Comandantului Șef ,
Generalul NAPOLEON BONAPARTE , întors victorios din Expediția în Egipt vor permite acestuia să ia Puterea, practic constrângând Corpule Legiuitoare , reunite la Saint Cloud să cedeze Puterea noului Om Forte ,
Generalul NAPOLEON BONAPARTE , devenit Prim CONSUL.
În 1804 , cum aminteam deja , acest Genială Personalitate a cărui Bicentenar deces a fost comemorat pe 5 mai anul acesta se proclamă Împărat .
O a doua intervenție a Armatei este în favoarea tot unui BONAPARTE ,
Președintele Louis NAPOLEON, care se proclamă Împărat sub numele de NAPOLEON III,
ajutându-l să își consolideze puterea și reprimând revolta maselor rurale care se îndreptau spre PARIS pentru a se opune noului Împărat .
A mai existat o perioadă între 1886-1889 când Generalul Jean Marie BOULANGER, devenit Șeful Mișcării “ Boulangiste” avea intenția să restaureze Monarhia și existau temeri privind fidelitatea Armatei față de a III a Republică, însă trupele nu au mișcat .
Între 21-26 aprilie 1961 , patru generali ai armatei franceze staționată în Algeria și care de ani de zile lupta contra Frontuluide Eliberare Națională Algerian( ajutat de Uniunea Sovietică și de lagărul comunist) vor încerca o Lovitură de Stat , sprijiniți de mișcarea OAS ( Organizația Armatei Secrete) , de o parte din Trupe , de comunitatea europeană , colonii , care trăiau în Algeria de peste o sută de ani și de musulmanii pro -francezi ( Harki) , să oblige Președintele Gen. Charles de GAULLE, să nu abandoneze Țara , Mișcării FLN, pro-socialiste.
“ Putchul Generalilor “ cum a fost numit a fost repede înăbușit , putchiștii arestați și condamnați la pedepse grele .
Anul următor 1962 , FRANȚA s-a retras și ALGERIA a devenit o țară “ socialistă” cu eșecul economic , social și politic care durează până astăzi .
În afară de aceste evenimente , Armata Franceză numită și “ La Grande Muette “ ( Marea Mută) s-a supus cu fidelitate și în tăcere Puterii Civile.
Începând cu “ Era MITTERAND” 1981 -1995 , și penetrarea ideologiei socialiste în toate straturile Societății Franceze , Armata a devenit din ce în ce mai puțin apreciată fiind percepută de Stânga ca un instrument de “ Oprimare “ a Societății “ capitaliste .
În mod regulat , Bugetul ei era redus.
Armata a continuat să participe la un număr de acțiuni pe Teatrele de Operațij Externe .
Prezentă și actualmente în mai multe țări africane , ea contribuie la lupta contra terorismului islamic și a jihadismului din aceste țări , sprijinind Regimurile care sunt în funcție !
Armata Franceză a mai participat la campania în IRAK din ianuarie 1990, pentru eliberarea Koweituluiși în cadrul
NATO la operațiunile din IRAK și AFGANISTAN și la operațiunile de menținere a păcii din fosta Yugoslavie .

Deja, sub Președinția lui Jacques CHIRAC a devenit profesionistă , serviciul militar obligatoriu fiind abolit.
Armata , ca și Poliția inșă , în ultimii 20 de ani și prin multiplicarea atentatelor teroriste a fost o țintă privilegiată , fie în Metropolă fie pe teatrele de operații externe, plătind un dureros “ Tribut” prin victimele ucise .
Lipsa de considerație cu care a fost tratată de diferitele guverne socialiste și de cel actual a făcut să crească din ce în ce mai mult starea de exasperare și nemulțumire în rândul cadrelor și a Înaltei Ierarhii Militare .

În iulie 2017, Șeful Statului Major , Gen. Pierre de VILLEPIN , în dezacord cu micșorarea Bugetului Armatei , după ce este dezavuat de Președintele Macron , este obligat să demisioneze.
Este prima demisie a unui Șef de Stat Major General din 1958 , în FRANȚA .
Evenimentul produce multă vâlvă în FRANȚA , clasa politică , inclusiv partidul de guvernămînt sorijinind Gen. de VILLIERS.
Este fără îndoială începutul neîncrederii și ostilității militarilor în fața politicii Președintelui Macron și a incapacitâții acestuia și a Guvernulu de a face față Islamizării și a acțiunil unor largi categorii de militanți islamiști radicalizați , sprijiniți de structuri proteiforme și de influențe exterioare , contra Ordinii de Stat.
În acest context, din ce în ce mai agitat se înscrie deci demersul militarilor , în rezervă , retragere și urmați și de cei activi , chiar dacă o fac încă de manieră anonimă!
Mass Media de Stânga ca și curentul politic islamo-socialist -stângist a încercat să prezinte aceste luări de poziție ca o chemare la o “ Lovitură de Stat” !!!
Procurorul Republicii din PARIS , sesizat în acest sens de liderul stîngist , Jean Luc MELENCHON , șeful Partidului Extemist de Stânga “ France Insoumise” a clasat dosarul considerând că nu are temei legal ,
Fără îndoială nu suntem nici pe departe la o încercare de “ Putch” din partea Armatei însă toate aceste “ apariții “ scrise , în fața Opiniei Publice a exponenților Armatei Poliției și Jandarmeriei denotă criza profundă care zguduiie aceste Corpuri importante ale Societății Franceze în fața incapacității regimului “ Macronist” de a face fațâ degradării situației și vieții cotidiene în FRANȚA .
Alegerile Prezidențiale care vor avea loc în mai 2022 creditează în turul II pe Președinta Partidului Naționalist Rassemblement National( Adunarea Națională) Marine le PEN cu 48% față de Macron 52%.
Un an este lung și cum situația nu se va îmbunătâți, timpul joacă în favoarea Doamnei le PEN
În acest context , Macron a pierdut deja o mare parte a voturilor militarilor și Forțelor de Ordine .
Șansele de a își mai recâștiga popularitatea sunt reduse și numai un Miracol l-ar putea salva !

GenBg (ret) Bartolomeu Constantin SAVOIU
Directorul Jurnalului

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

„1 Decembrie Cultural” – Cu prilejul Zilei Naționale a României, Ministerul Culturii și instituțiile de cultură din țară propun publicului o serie de evenimente...

Sursa: cultura.ro   Bogăția și diversitatea culturii noastre, valoarea inestimabilă a patrimoniului și personalitățile reper care au făcut România cunoscută în...

OCCIDENTUL RECUNOAȘTE ACUM ÎN UNANIMITATE CĂ UCRAINA PIERDE RĂZBOIUL

Sursa: solidnews.ro Autor: Brian Berletic După ce timp de aproape 2 ani conflictul în desfășurare din Ucraina a fost prezentat ca desfășurându-se în favoarea Occidentului colectiv, un...

SINUCIDEREA EUROPENILOR interviu cu Neagu Djuvara

Nota Redacției Publicăm mai jos un material privind Personalitatea excepțională a lui Neagu DJUVARA :scriitor , filozof, istoric , diplomat , eseist, universitar. Intr-un interviu apărut...

Când delirul nu are limite

Semnat de Prof Emerit Alexandru CĂLINESCU, Scriitor și Critic de Artă În confruntarea cu nefastele derive ideologice care se manifestă tot mai agresiv, cartea lui Jean-François...

Jafuri remarcabile în Europa, comise cu „armă de foc, violență și ură” în „anii de plumb”

  Bibliografie Jaful secolului” (Partea II). Jafuri remarcabile în Europa, comise cu „armă de foc, violență și ură” în „anii de plumb”. („Les casses du siècle”...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -