marți, decembrie 6, 2022
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 115

COMENTARIU Adrian Onciu: Cel mai divers Cabinet din istoria Statelor Unite este şi cea mai proastă idee din istoria Statelor Unite

Must Read

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte....

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui...

Sursa foto:time.com

Dacă vă întrebaţi cum de a reuşit Donald Trump să obţină peste 70 de milioane de voturi şi să aibă alte milioane de fani în întreaga lume, atunci unul dintre răspunsuri este, cu siguranţă, corectitudinea politică.

Vom discuta în continuare despre cât de fals şi de ipocrit joacă democraţii (şi odată cu ei adepţii liberalismului la nivel global), schimbând din mers axiome care au stat la baza progresului şi a civilizaţiei occidentale. Corectitudinea politică adeseori dusă la extrem nu doar că sfidează bunul simţ, dar erodează ireversibil principii fundamentale. Principii despre obţinerea succesului exclusiv pe criterii de competenţă, fără vreo legătură cu apartenenţa la un grup minoritar. Nu degeaba numeroşi comentatori se tem, pe bună dreptate, că în curând am putea trăi sub dictatura minorităţilor, într-o formă sau alta.
Încă din timpul campaniei electorale, Joe Biden s-a angajat să propună Congresului cel mai divers Cabinet din istoria Statelor Unite. Evident, nu atât de dragul diversităţii cu orice preţ, cât mai ales de dragul voturilor. Mesajul democraţilor pentru cetăţenii americani a fost şi continuă să rămână unul foarte transparent: în politica de nivel înalt (dar nu numai) a devenit un mare handicap să fii alb şi heterosexual, fără probleme de identitate de gen. Adică, în mod paradoxal, să fii ca Joe Biden.

Ca să echilibreze balanţa în cadrul cabinetului său, noul preşedinte de la Casa Albă s-a străduit să-şi aleagă colaboratori atât de ”exotici”, încât n-ar fi fost chiar o mare surpriză să vedem şi un secretar de stat pitic (în chip de variantă contemporană a lui Tyrion Lannister, din Urzeala tronurilor). Sau, de ce nu, un ministru ales din minoritatea cetăţenilor cu şase degete la o singură mână.
Dincolo de aspectul de-a dreptul comic, tinerii americani vor înţelege un singur lucru: în afară de competenţele strict profesionale, dobândite cu trudă pe parcursul întregii vieţi, ai nevoie de un element esenţial ca să răzbeşti în politica de nivel înalt. Şi nu doar acolo. Inclusiv în cadrul corporaţiilor, a multinaţionalelor din Silicon Valley, dar şi a instituţiilor de stat, fie că vorbim despre agenţii guvernamentale, primării, tribunale, FBI, CIA, instituţii financiare ş.a.m.d. Nu va fi suficient să-ţi zbârnâie mintea, să fii înzestrat cu toate calităţile din lume, să ai diplomă de Harvard, Oxford sau Yale. Îţi va trebui ”ceva” în plus. O altă culoare a pielii. Un alt organ de reproducere. Alt arbore genealogic, cu strămoşi născuţi în ţări cât mai îndepărtate. Altă religie sau măcar o atracţie irezistibilă către persoane de acelaşi sex.

Fără să-i pese câtuşi de puţin de urmările pe termen lung ale acestor discriminări pozitive (căci pe termen scurt am văzut protestele BLM şi Antifa), preşedintele Biden şi-a ţinut promisiunea şi a reuşit să schiţeze cel mai divers Cabinet din istoria SUA. Lista lungă este deschisă de Kamala Harris, prima femeie afro-americană cu rădăcini asiatice ajunsă în funcţia de vicepreşedinte. Apoi îl avem pe generalul în rezervă Lloyd Austin, primul american de culoare propus la cârma Pentagonului, de la Războiul de Independenţă şi până în prezent. Rachel Levine va deveni primul transgender ministru adjunct al Sănătăţii. „Rachel va oferi o conducere puternică şi expertiza crucială de care avem nevoie pentru a ghida oamenii în această pandemie, indiferent de unde provin, indiferent de rasă, religie, orientare sexuală, identitate de gen sau dizabilitate”, a explicat Joe Biden.

La nivelul Cabinetului american se mai disting Deb Haaland, primul amerindian secretar de stat pe probleme interne şi Michael Reagan, primul afro-american în fruntea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. Un alt afro-american, Susan Rice, va conduce Consiliul de Politică Internă de la Casa Albă. Revelaţia alegerilor preliminare din cadrul Partidului Democrat, Pete Buttigieg, va fi primul homosexual ajuns în fotoliul de secretar al Transporturilor. Janet Yellen va fi prima femeie în fruntea Ministerului de Finanţe, iar Alejandro Mayorkas, un imigrant din Cuba, va prelua conducerea Ministerului pentru Securitate Naţională.
Ar mai fi de remarcat Katherine Tai, cu ambii părinţi născuţi în China, Miguel Cardona, secretarul de la Educaţie cu origini mexicane şi numeroşi alţi membri ai cabinetului din rândul minorităţii afro-americane şi a reprezentantelor sexului frumos. Şi apropo de femei, merită amintit aici că Joe Biden a fost acuzat de agresiuni sexuale, cel mai recent caz fiind al asistentei parlamentare Alexandra Reade. Deşi actualul preşedinte şi-a cerut scuze, cu promisiunea că-şi va schimba atitudinea, mass-media a dovedit, încă o dată, toleranţă maximă faţă de Biden, spre deosebire de acuzaţii similare (dar nedovedite) aduse împotriva lui Trump.

Fără doar şi poate, Joe Biden a găsit cei mai competenţi colaboratori. Dar şi mai evident este că nu a contat doar competenţa în alegerea finală. Au contat în mod special nişte criterii desprinse parcă dintr-o altă lume, dintr-o altă epocă. Una de tristă amintire, în special în Europa de Est.

Asaltul corectitudinii politice are darul de a-i scoate din sărite pe numeroşi americani. Mulţi dintre ei tocmai de aceea au votat cu Donald Trump. Au votat la fel şi cei care condamnă mişcările Cancel Culture sau BLM. Condamnă vandalizarea statuilor, cenzurarea operelor literare şi cinematografice, interzicerea scriitorilor şi artiştilor perimaţi, de talia lui William Shakespeare sau Mark Twain. Condamnă înverşunarea cu care neoliberalii şi progresiştii şterg pe jos cu ideea de familie tradiţională, ridiculizându-i adepţii. Candamnă dictatura de inspiraţie neomarxistă care prin vocea şefei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, cere să fie scoase din vocabular cuvinte ca „mamă”, „tată”, „frate”, „soră”, pentru a nu răni sensibilităţile minorităţilor sexuale.

”Rezistenţa iniţial justificată faţă de rasism, sexism, homofobie, transfobie, xenofobie si alte fobii s-a transformat într-o vânătoare de vrăjitoare: oricine poate fi acuzat, indiferent dacă e sau nu vinovat. Ideea de diversitate a apărut iniţial în cercurile academice ca să creeze un echilibru, un pod de legătură, să lărgească experienţa studenţilor. Azi are efectul opus: în loc să unească, divizează!”, afirmă regizorul Andrei Şerban, după o experienţă nefericită ca profesor universitar în ţara tuturor posibilităţilor.

Dacă cineva are vreo clipă senzaţia că ce se întâmplă în America şi la Casa Albă este mult prea departe de noi (şi nu ne priveşte), atunci ar trebui să tragă cu ochiul la administraţia de la Bruxelles. “În Uniunea noastră nu există loc pentru rasism sau pentru vreo altă formă de discriminare”, a spus preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în debutul sesiunii parlamentare din iunie 2020, în care s-a ţinut un minut de reculegere în memoria afro-americanului George Floyd, victimă a abuzurilor Poliţiei.

Liberalii europeni nu fac decât să îi imite (adeseori prost) pe democraţii americani.

Importul de corectitudine politică din Statele Unite se derulează cu o viteză uluitoare. Ştim cu toţii că şi în România au apărut primele semne: atacuri dure asupra Bisericii şi a familiei tradiţionale, introducerea în şcoli a educaţiei legate de identitatea de gen, promovarea agresivă a minorităţilor sexuale (vezi panourile publicitare cu ”bisexuala Maria”).

Dacă Joe Biden se gândeşte la o reconciliere între democraţi şi republicani, aşa cum pretinde zgomotos, atunci ”cel mai divers Cabinet din istoria Statelor Unite” este şi cea mai proastă idee din istoria Statelor Unite. Ea nu va face decât să-i dezbine şi mai mult pe americani. Să sape o groapă şi mai adâncă între diverse minorităţi discriminate pozitiv şi cetăţenii albi, heterosexuali, duşi la Biserică, sătui până-n gât de ipocrizia corectitudinii politice.

Sursa: Mediafax.ro

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte. Mersul iresistibil al civilizațiunii omenești...

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui studiu urmărit îndeaproape. AlzheimerFoto: Aline Morcillo...

La Mulți Ani pentru Sfântul Andrei și 1 DECEMBRIE!

Gral.bg(r) Bartolomeu Constantin SÂVOIU Directorul Jurnalului

Administrarea antibioticului în patologia virală nu aduce niciun beneficiu

Sursa: 360medical.ro de Alexandra Mănăilă  Dr. Daciana Toma, vicepreședintele SNMF Studiul STAR pentru România, realizat în mai 2022 pe respondenți cu vârste între 25–34 de ani,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -