sâmbătă, octombrie 16, 2021
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 62 |11 - 17 OCTOMBRIE 2021

România Trebuie să Introducă Gruparea Hezbollah pe Lista Entităților Teroriste!

Must Read

Casa Oamenilor de Ştiinţă din Bucureşti (sau fosta Casă Assan)

Sursa foto: wikipedia.ro     Casa Assan a fost locuinţa primului explorator român ce a făcut ocolul Pământului şi a studiat zonele...

Vitalik Buterin fondatorul Ethereum la Bucureşti

Vitalik Buterin: "Sunt multe lucruri care pot fi făcute în spaţiul crypto. Trebuie doar să îţi găseşti locul" Co-fondatorul Ethereum,...

 

În anul 2020, American Jewish Committee (Comitetul Evreiesc American) împreună cu Prietenii Transatlantici ai Israelului și-au reînnoit eforturile pentru adăugarea grupării Hezbollah, cu aripa militară și cea politică, pe lista Uniunii Europene a entităților teroriste. România Atlantică, o organizație a Românilor de pretutindeni, sprijină acest efort transatlantic de mare importanță pentru România.

Grupare paramilitară și teroristă înființată în 1982, Hezbollah este astăzi reprezentată politic în parlamentul libanez, cu care România menține relații foarte bune de prietenie. Este esențial ca aceste relații de prietenie să continue; dar fără ca ele să fie condiționate de acceptarea unei așa numite aripi politice a Hezbollah.

Încă din 1997, Departamentul de Stat al Statelor Unite a denumit Hezbollah, în întregul ei, ca grupare teroristă. Cu toate acestea, Uniunea Europeană a adăugat numai așa numita aripă militară a organizației pe lista entităților teroriste; și asta abia în 2013, după un infam atac terorist chiar la Marea Neagră. Știm astăzi, că atacul terorist din 18 Iulie 2012 din Bulgaria, care sa soldat cu moartea tragică a șase persoane, a fost orchestrată de doi membri Hezbollah care au intrat pe teritoriul Bulgariei prin România.

Pentru a-și îmbunătăți securitatea națională, ca țară membră a organizației Tratatului Atlanticului de Nord și a Uniunii Europene, România trebuie să se alăture Germaniei, Lituaniei și Estoniei, care în 2020 au adăugat organizația Hezbollah, în întregul ei, pe lista entităților teroriste.

Vă redăm mai jos declarația Prietenilor Transatlantici ai Israelului în acest sens, care a fost semnată și de senatoarea Prof. dr. ing. Ecaterina ANDRONESCU, membru al comisiei senatului pentru afaceri europene:

Declarație Transatlantică: Europa Trebuie să Interzică Hezbollah

Noi, legiuitorii de pe ambele părți ale Atlanticului, uniți dincolo de orientările de partid, îndemnăm Uniunea Europeană să desemneze organizația Hezbollah – în întregul ei – ca mișcare teroristă. În urma atentatului sinucigaș cu bombă, care a avut loc în 2012 în Bulgaria și în urma căruia și-au pierdut viața șase persoane, UE a interzis numai așa-numita aripă militară a Hezbollah, fără însă a aplica asupra acestei grupări teroriste întregul mecanism de sancțiuni. Prin urmare, solicităm Uniunii Europene să pună capăt falsei distincții între componenta „militară” și cea „politică” a acestei organizații teroriste – o distincție pe care ea însăși chiar o neagă – și să interzică în întregime Hezbollah.

Hezbollah operează o rețea teroristă globală, care amenință nu doar Orientul Mijlociu, ci și democrațiile occidentale. Numai în Germania, Hezbollah are peste 1000 de membri care au libertatea de a strânge fonduri. Ideologia violentă și antisemită a grupului otrăvește structura de bază a societăților noastre pluraliste. Acest lucru este foarte vizibil în timpul marșurilor anuale ale Hezbollah, numite „Ziua mondială al-Quds”, în cadrul cărora îndemnurile la anihilarea unicului stat evreiesc reamintesc de cele mai întunecate capitole din istoria Europei.

Menținută prin crima organizată, gruparea Hezbollah diseminează violența și teroarea în întreaga regiune. Hezbollah colaborează cu regimul criminal Assad și este complice la crimele oribile de război care au condus la uciderea, mutilarea și dezrădăcinarea a milioane de sirieni. Gruparea antrenează și furnizează arme către milițiile șiite din Yemen și Irak. Încălcând rezoluția 1701 a Consiliului de Securitate al ONU, Hezbollah s-a reînarmat intens și continuă să fie o miliție independentă în Liban. Ea comite abuzuri chiar și împotriva propriei sale populații civile, pe care o folosește ca scut uman pentru a ascunde circa 150.000 de rachete îndreptate împotriva civililor israelieni.

Așa cum o arată exemplele furnizate de SUA, Țările de Jos, Canada, Regatul Unit, Consiliul de Cooperare al Golfului și Liga Arabă, interzicerea organizației Hezbollah nu exclude continuarea angajamentelor politice cu Beirutul.

De asemenea, interzicerea organizației Hezbollah nu va „destabiliza” țara, așa cum pretind, în mod fals, unele voci. Lucrurile stau exact pe dos: singura șansă pentru ca Libanul să dobândească stabilitatea economică și politică rezidă în eliminarea influenței Hezbollah asupra țării. Protestatarii curajoși din Liban, care au ieșit în stradă pentru a combate corupția și violența politică, denunță în mod explicit faptul că Hezbollah e un „stat în stat”. Ei merită sprijinul nostru total. Dacă Uniunea Europeană interzice acest grup criminal, ea va ajuta la consolidarea forțelor democratice libaneze.

Uniunea Europeană, care simbolizează democrația, drepturile omului și ordinea internațională bazate pe reglementări și norme, trebuie să facă uz de puterile sale, pentru a avertiza organizația Hezbollah. Dat fiind că securitatea noastră colectivă și integritatea valorilor noastre democratice sunt în joc, acum este momentul să acționăm!

 

 

Autori articol:

 

Dr. Alexandru IFTIMIE
Președinte, România Atlantică

Prof. dr. ing. Ecaterina ANDRONESCU,
Senator, membru al comisiei pentru afaceri europene

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Casa Oamenilor de Ştiinţă din Bucureşti (sau fosta Casă Assan)

Sursa foto: wikipedia.ro     Casa Assan a fost locuinţa primului explorator român ce a făcut ocolul Pământului şi a studiat zonele polare, deasemenea a condus şi...

Vitalik Buterin fondatorul Ethereum la Bucureşti

Vitalik Buterin: "Sunt multe lucruri care pot fi făcute în spaţiul crypto. Trebuie doar să îţi găseşti locul" Co-fondatorul Ethereum, a doua criptomonedă ca și...

Elrond achiziționează compania Capital Financial Services

Elrond Network, unicornul romanesc care dezvolta tehnologie blockchain, anunță achiziția Capital Financial Services, companie licențiată de Banca Națională a României pentru a opera drept...

Tunelurile secrete care străbat tot orașul București

Bucureştiul este un oraş plin de mistere. Poveşti incredibile cu fantome, istorii demne de filme de Hollywood cu vampiri, persoane cu forţe supranaturale, comori...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -