joi, martie 28, 2024
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 3 | 2023 |NUMĂRUL 140 | ISSN 2972 - 2268

Cine conduce agențiile strategice ale statului?!

Must Read

Alexa: Tiriac, killer de cerb trofeu MONDIAL. De ce voteaza tinerii cu AUR – analiza post-sondaj. Rares Bogdan, esecul societatii romanesti.

Sursa: solidnews.ro Autor: Liviu Alexa Instanta RESPINGE cererea lui Bogdan Buta de Ordonanta presedintiala impotriva jurnalistului Liviu Alexa Bogdanel Buta, protejatul procuraturii...

Intelectualii, față-n față cu pandemia: libertate sau bostănărie?

Sursa:www.mihailneamtu.eu Suntem o țară unde legea fundamentală susține că libertatea individuală este inviolabilă. Suntem un stat național, unde legile se...

De ce un creștin și un patriot nu poate vota cu Alianța neo-marxistă (USR, PMP, FD)

Sursa: solidnews.ro Nota Redacției Publicăm un articol al prof.dr. Mihail NEAMȚU, scriitor, politician și filozof. Cu argumente de valoare și cu evocarea...

 Impostura este peste tot în societeate românescă!

Sunt Gen. bg (r) Constantin Bartolomeu Săvoiu, Mare Maestru al Marii Loje Naționale a României (MLNR)  1880. Am fost inițiat în 1976 în Franța, la GLDF, Marea Lojă a Franței

M-am reîntors în România, și din 2008 am onoarea deosebită de a conduce prima obediență masonică România, care are deviza:„Dumenzeu și Patria” și care în 22 septembrie 2020 a împlinit 140 de ai. Revenită în țară în 1993, după 45 de ani de exlil MLNR 1880 este mândră de a reprezenta tradiția elitelor masonice care de la Tudor Vladimirescu, Bălcescu, boierii pașoptiști, Kogălniceanu și Alexandru Ioan Cuza, Ion Eliade Rădulescu și Vasie Alexandri au construit România secolului 19.

Observ  cu imensă uimire și cu un semntiment de jenă că „așa ziși masoni” a unei noi  obediențe masonice înființată în 1993, de italieni, sunt practic de la organizarea ei în centrul tuturor scandalurilor care au zguduit societatea română de la această dată. Mă întreb:

  • Este posibil ca un personaj, fără studii, dubios, să obțină certifictul care îi permite să aibe acces la secretele NATO și ale țării noastre?
  • Avem servicii în România și conducători care controlează activitatea lor?
  • Am devenit o „democrație africană sau banannieră”?
  • Până unde poate merge distrugerea sistematică a aparatului de stat român și a țării noastre ca entitate liberă și independentă?

La sfârșitul săptămânii, vineri, a fost reținut de procurori șeful Oficiului de Spălare a Banilor.

Laurențiu Baranga, director al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) a avut de-a lungul timpului diverse afaceri- de la service auto la afaceri cu cherestea sau construcții-, fiind asociat cu mai mulți politicieni.

Noul șef de la Combaterea Spălării Banilor, numit în această funcție în urmă cu două zile, prin hotărârea primului ministru Ludovic Orban, a fost acționar în șapte firme, doar trei dintre ele mai fiind active, iar celelalte patru au fost radiate, sau suspendate În acest moment, potrivit portalului confidas.ro, Baranga mai este asociat la Haty Consult SRL, Vilbacon SRL și Haty Stark SRL. În declarația de avere depusă în 2018, el arăta că este acționar cu 50% la prima societate și deține toate părțile sociale la Vilbacon. Alte societăți radiate sau inactive din punct de vedere fiscal ale directorului ONPCSB sunt Casa Construct SRL, Hafo Asig SRL, Hafo Grup SRL și Laur SRL.

Haty Consult SRL are ca obiect de activitate comerţul cu autoturisme şi autovehicule uşoare. În 2019 a avut o cifră de afaceri de 96.000 de lei și pierderi de 55.000 de lei. În acestă societate, Baranga deține jumătate din părțile sociale, celălalt asociat fiind inginerul Petronel Gheorghe Bigioi.

Haty Stark SRL a fost înființată în 2015 de Baraga și Mircea Dafinca, cel din urmă fiind acționar cu 10 procente. Obiectul de activitate al societății este „întreţinerea şi repararea autovehiculelor”.

Asociat cu un pesedist de frunte

Vilbacon SRL este o altă firmă la care actualul director al ONPCSB este acționar. Societatea are ca obiect de activitate „comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare”. Fără angajați și fără activitate, firma a acumulat la nivelul anului 2019 datorii de 216.000 de lei.

Înființată în 2000, firma Casa Construct SRL din Râmnicu Vâlcea a fost radiată nouă ani mai târziu. Acționarii societății au fost Laurențiu Baranga și Constantin Vlăduțu. Cel din urmă este un social-democrat de frunte, fost consilier PSD în CL Râmnicu Vâlcea și fost director la combinatul Oltchim, în prezent administrator al firmei Ardava SRL și proprietarul unui de hotel de lux în Călimănești. Între 2013 și 2015, societatea a semnat 5 contracte pentru servicii de tratament balnear, cazare și masă pentru beneficiarii biletelor eliberate de Casa Natională de Pensii, valoarea acestora fiind de 2,8 milioane de lei.

Baranga se dezice de Vlăduțu

Întrebat despre relațiile cu fostul asociat Vlăduțu, șeful ONPCSB ne-a declarat că nu mai ține legătura cu el. „Nu mai sunt în nicio relație. Nu mai ținem legătura absolut deloc”, a declarat pentru Europa Liberă, Laurențiu Baranga. Despre afacerile sale, directorul Oficiului arată că mai are două firme în funcțiune, din care una fără activitate. ”Una nu mai este funcțională, cealaltă este pe linia de plutire. Apare la RECOM ca firmă funcțională, dar ea nu funcționează”, ne-a mai declarat Baranga.

În 2012, presa locală a publicat o fotografie cu actualul șef al ONPCSB îmbrăcat în mason, alături de Eugen Ovidiu Chirovici, Marele Maestru al Marii Loji Naţionale din România. Despre apartenența la o lojă masonică, Baraga susține că a fost o etapă din viața sa și că de un deceniu este în „adormire”.

„A fost o etapă din viața mea și începând cu 2010 sunt trecut în adormire. Sunt documente la nivelul instituției din care reiese foarte clar că sunt în adormire, nu am mai participat la nicio întrunire din 2010”, ne-a mai declarat Baranga.

Adjunct la ORNISS

Înainte de fi numit șef al ONPCSB , Baranga a fost vreme de 11 ani director adjunct al Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), instituție condusă de Marius Petrescu.

Cariera lui Baranga are strânsă legătură cu universitatea „Valahia” din Târgoviște, unde este director al departamentului Științe și Inginerie, loc de unde a încasat în 2017, 58.000 de lei. Tot acolo, predă și fostul său șef de la ORNISS, Marius Petrescu. Conform declarației de avere din 2020, Petrescu a primit 56.000 de lei pentru activități didactice de la universitatea Valahia, de la Academia Națională de Informații, Academia Oamenilor de Știință și de la Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS). La aceste venituri se adaugă pensia diplomatică a lui Petrescu în valoare de 95.000 de lei, plus salariul de director al ORNISS care a reprezentat anul trecut 130.000 de lei. În total, Petrescu este plătit de statul român cu 280.000 de lei pe an, adică 4.800 de euro pe lună.

Bacalaureat la 32 de ani, colecționar de diplome

Revenind la Baranga, din CV-ul acestuia, rezultă că a susținut examenul de bacalaureat la vârsta de 32 de ani, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București. În documentul amintit, până la vârsta de 41 de ani, Baranga nu și-a trecut niciun loc de muncă.

După absolvirea liceului, cariera universitară a proaspătului secretar de stat a explodat. În 2008 obține diploma de licență la Universitatea Ecologică din București, apoi face studii postuniversitare la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București, în 2011 devine doctor în management la Universitatea Valahia din Târgoviște, urmează cursuri la „Colegiul Național de Apărare”.

În 2013 devine înalt funcționar public, apoi lector universitar la universitatea Titu Maiorescu, unde mai începe un doctorat în management.

Funcțiile de bază ale Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălarii Banilor sunt de colectare, procesare și analiza informațiilor financiare. In condițiile în care rezultă indicii temeinice cu privire la spalarea banilor, Oficiul sesizează de îndată Parchetul General, iar în situația în care se constată finanțarea unor acte de terorism, instituția sesizează imediat și Serviciul Român de Informații.

UPDATE:

Fostul preşedinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Laurenţiu Baranga, reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de înşelăciune, a fost plasat, duminică, în arest la domiciliu.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au respins propunerea de arestare preventivă, înaintată de anchetatori, soluţia având termen de contestare de 48 de ore.

Astfel, soluţia pronunţată în camera de consiliu poate fi contestată în 48 de ore, de la pronunţare, pentru inculpat şi pentru procuror.

„Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul de urmărire penală nr. 162/P/2020 şi dispune măsura arestului la domiciliu faţă de inculpatul BARANGĂ LAURENŢIU, cercetat sub aspectul săvârşirii în concurs a două infracţiuni de înşelăciune, prev. de art. 244 alin. 2 Cp cu aplic. art. 38 alin. 1 Cp, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.10.2020 şi până la data de 09.11.2020, inclusiv”, este sentinţa pronunţată de un complet din cadrul Judecătoriei Sectorului 5, informează procurorii.

Fostul preşedinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor are obligaţia de a se prezenta în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat şi interdicţia de a comunica cu reprezentanţii Universităţii „VALAHIA” din Târgovişte şi Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară – Bucureşti.

Ramona Feraru Kim, redactor șef

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Alexa: Tiriac, killer de cerb trofeu MONDIAL. De ce voteaza tinerii cu AUR – analiza post-sondaj. Rares Bogdan, esecul societatii romanesti.

Sursa: solidnews.ro Autor: Liviu Alexa Instanta RESPINGE cererea lui Bogdan Buta de Ordonanta presedintiala impotriva jurnalistului Liviu Alexa Bogdanel Buta, protejatul procuraturii...

Intelectualii, față-n față cu pandemia: libertate sau bostănărie?

Sursa:www.mihailneamtu.eu Suntem o țară unde legea fundamentală susține că libertatea individuală este inviolabilă. Suntem un stat național, unde legile se fac pentru popor, de către...

De ce un creștin și un patriot nu poate vota cu Alianța neo-marxistă (USR, PMP, FD)

Sursa: solidnews.ro Nota Redacției Publicăm un articol al prof.dr. Mihail NEAMȚU, scriitor, politician și filozof. Cu argumente de valoare și cu evocarea faptelor reale, Mihai NEAMȚU denunță...

O strategie IMPERIALISTĂ de CUCERIRE a LUMII

În ultimele decenii, Statele Unite ale Americii au fost frecvent percepute ca un far al democrației și libertății pe scena mondială. Cu toate acestea,...

Crimă la comandă „în interior” din „exterior”

  Dedic acest articol prietenului meu prof. univ. dr. av. Duumitru Popa, decanul facultății de Științele comunicării - relații Publice a Universității Apollonia din Iași   Bibliografie Asasinat...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -