sâmbătă, septembrie 25, 2021
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 59 |20 - 26 SEPTEMBRIE 2021

Eveniment epocal! Mumie de peste 2.500 de ani descoperită în Egipt

Must Read

Lituania anunță că telefoanele chinezești ar cenzura anumiti termeni.

Telefoanele emblematice vândute în Europa de gigantul chinez de smartphone-uri Xiaomi Corp au o capacitate încorporată de a detecta...

Premiile Medicinei Militare din România – 190 de ani de excelenţă:

La Sala de marmură a Cercului Militar Naţional a avut loc ceremonia oficială de deschidere a lucrărilor Conferinţei Naţionale...

Arheologii din Egipt tocmai au descoperit o mumie, în condiție perfectă, îngropată în urmă cu mai bine de 2.500 de ani. Pânza în care era învelită poartă inscripții hieroglifice în culori magnifice.

Arheologii din Egipt, nouă dezvăluire uimitoare: mumie în condiție perfectă, veche de 2.500 de ani. „Este începutul marii descoperiri”

Arheologii au declarat sâmbătă că au găsit în ultimele săptămâni 59 de sicrie din lemn bine sigilate, care au fost îngropate în urmă cu mai bine de 2.500 de ani. Echipa a dezvăluit că rămășițele erau îmbrăcate în pânză de înmormântare care purta inscripții hieroglifice în culori vii. Cea mai recentă descoperire a fost făcută la sud de Cairo, în zona sitului Saqqara, necropola vechii capitale din Memphis, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

„Suntem foarte bucuroși de această descoperire”, a declarat Mostafa Waziri, secretar general al Consiliului Suprem de Antichități.

De când a fost anunțată descoperirea primelor 13 sicrie, în urmă cu aproape trei săptămâni, au fost descoperite mai multe în puțuri, la adâncimi de până la 12 metri. Un număr necunoscut de sicrie ar mai putea fi încă îngropate acolo, a declarat ministrul Turismului și Antichității, Khaled al-Anani, la fața locului, lângă piramida Djoser, veche de 4.700 de ani. „Așadar, astăzi nu este sfârșitul descoperiririi, ci începutul marii descoperiri”, a spus acesta.

Sicriele, sigilate acum mai bine de 2.500 de ani, datează din perioada târzie a Egiptului antic, din secolul al VI-lea sau al VII-lea î. Hr., a adăugat ministrul. Săpăturile din Saqqara au descoperit în ultimii ani artefacte, șerpi mumificați, păsări, gândaci de scarabeu și alte animale.

Descoperirile vor spori turismul în Egipt, sector vital al țării, prăbușit de pandemie.

Descoperirea sicrielor este primul anunț major de la izbucnirea pandemiei de coronavirus în Egipt, care a dus la închiderea muzeelor și a siturilor arheologice timp de aproximativ trei luni de la sfârșitul lunii martie.

Zeci de statui au fost, de asemenea, găsite în zonă, inclusiv o statuetă de bronz care îl înfățișează pe Nefertem, zeul străvechi al florii de lotus.

Studiile preliminare au indicat că sarcofagele aparțineau probabil preoților, omului de stat în vârstă și personalităților proeminente din vechea societate egipteană din a 26-a dinastie, a spus Anani.

El a completat cu faptul că toate sicriele vor fi duse la Marele Muzeu Egiptean, care va fi în curând deschis. Ele vor fi plasate vis-a-vis de o sală care găzduiește alte 32 sarcofage sigilate ale unor preoți din dinastia a 22-a, care au fost găsite anul trecut în orașul sudic Luxor.

Egiptul a făcut multe descoperiri arheologice în ultimii ani, iar cu cele mai recente Muzeul Egiptean va spori sectorul său vital de turism, care suferă din cauza pandemiei, potrivit sciencealert.com.

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Lituania anunță că telefoanele chinezești ar cenzura anumiti termeni.

Telefoanele emblematice vândute în Europa de gigantul chinez de smartphone-uri Xiaomi Corp au o capacitate încorporată de a detecta și cenzura termeni precum „Tibet...

Premiile Medicinei Militare din România – 190 de ani de excelenţă:

La Sala de marmură a Cercului Militar Naţional a avut loc ceremonia oficială de deschidere a lucrărilor Conferinţei Naţionale a Spitalului Militar Central şi...

Euroşatra

Bibliografie - Nesedentarii https://patriaromana.com/2021/09/14/nesedentarii/ - Blestemul pâmântului francez https://patriaromana.com/2021/09/06/blestemul-pamantului-francez/ – Corespondență din Franța: Rromii noștri, membri vulnerabili ai Diasporei Române (Partea I -„Nesedentarii”,...

Școlile și liceele se redeschid doar pentru băieți, în Afganistan

Un început 100% masculin: doar elevilor afgani de sex masculin li s-a permis să se întoarcă la școlile primare și licee sâmbătă, măsură criticată...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -