marți, martie 9, 2021
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 1 | NUMĂRUL 31 | 08 - 14 MARTIE 2021

COVID – 19 ucide înainte de naștere! UNICEF atrage atenția!

Must Read

Un tren de terapie intensiva va străbate toată Italia pentru a diminua presiunea asupra spitalelor

Sursa foto: agerpres Italia dispune începând de luni de un tren medical complet echipat şi care străbate ţara ca o...

Solarisbank lansează un brokeraj de criptomonede licențiat

Sursa foto:www.solarisbank.com Banca Germană Solarisbank a anunțat că lansează in viitorul apropriat o unitate de active digitale pentru a oferi...

Pe 8 martie 1917 începe Revoluția de la Petrograd, în urma căreia țarul Nicolae al II-lea abdică

În prima jumătate a lunii februarie, proasta aprovizionare a provocat revolte în capitala Petrograd. Pe 18 februarie (stil vechi)...

COVID-19 amenință să elimine decenii de progrese în a pune capăt morților care pot fi prevenite, avertizează organizațiile non-guvernametale.

Echivalarea centrelor de sănătate a scăzut considerabil. Teama de a contracta COVID-19 împinge familiile să treacă cu vederea îngrijirea prenatală și postnatală, punând femeile însărcinate și nou-născuții la risc crescut.

Întrucât decesele copiilor sub 5 ani au atins un nivel scăzut de 5,2 milioane în 2019, întreruperile serviciilor de sănătate a copilului și ale mamei cauzate de pandemia COVID-19 amenință milioane de vieți în plus.

UNICEF:„Un nou născut moare la la 13 secunde”
 
Chiar înainte de apariția de Sars COV -2, nou-născuții aveau un risc crescut de deces. În 2019, un nou-născut a murit la fiecare 13 secunde. În plus, 47% din totalul deceselor copiilor sub 5 ani au avut loc în perioada neonatală, în creștere față de 40% în 1990. Având în vedere întreruperile semnificative ale serviciilor esențiale de sănătate, nou-născuții pot fi afectați. Se confruntă cu un risc mult mai mare de deces. De exemplu, în Camerun, o țară în care unul din 38 de nou-născuți a murit în 2019, sondajul UNICEF a arătat că serviciile esențiale pentru îngrijirea neonatală, examinările prenatale, îngrijirea obstetrică și îngrijirea postnatală au fost perturbat la 75%, conform estimărilor.

În mai, prima modelare efectuată de Universitatea Johns Hopkins a arătat că aproape 6.000 de copii suplimentari riscau să moară în fiecare zi din cauza întreruperilor legate de COVID-19.

Aceste rapoarte și sondaje subliniază necesitatea acțiunilor imediate pentru restabilirea și îmbunătățirea serviciilor de obstetrică, prenatale și postnatale pentru mame și bebeluși, inclusiv necesitatea lucrătorilor din domeniul sănătății. calificat să aibă grijă de ei în timpul nașterii. La fel, este important să calmăm temerile părinților și să-i liniștim.

„Pandemia COVID-19 pune serios în pericol progresele realizate de mai mulți ani pentru a preveni decesele prevenibile ale copiilor”, a declarat Muhammad Ali Pate, Director Global pentru Sănătate, Nutriție și Populație la Banca Mondială. „Este esențial să protejăm serviciile vitale care au contribuit la reducerea mortalității copiilor. Vom continua să lucrăm cu guvernele și partenerii noștri pentru a consolida sistemele de îngrijire a sănătății, pentru a ne asigura că mamele și copiii primesc serviciile de care au nevoie. ”

Raport la nivel global

„Acest nou raport evidențiază progresul continuu realizat la nivel global în reducerea mortalității infantile”, a declarat John Wilmoth, directorul Diviziei Populației din cadrul Departamentului Afacerilor Economice și Sociale al Organizației Națiunilor Unite. „Pe lângă evidențierea efectelor negative ale pandemiei COVID-19 asupra intervențiilor esențiale pentru sănătatea copiilor, atrage atenția asupra necesității de a aborda inegalitățile profunde în supraviețuirea și sănătatea copilului. ”

Despre Grupul inter-agenții al Națiunilor Unite pentru estimarea mortalității copiilor

Grupul inter-agenții pentru estimarea mortalității infantile a fost format în 2004 cu scopul de a împărtăși date despre mortalitatea infantilă, îmbunătățirea metodelor de estimare a mortalității infantile, raportarea progrese în ceea ce privește obiectivele de supraviețuire a copiilor și îmbunătățirea capacității țărilor de a furniza estimări în timp util și evaluate corect ale mortalității copiilor. Grupul, condus de UNICEF, include Organizația Mondială a Sănătății, Grupul Băncii Mondiale și Divizia Populației din Departamentul Afaceri Economice și Sociale.

Amănunte despre aceste dezvăluiri au apărut pe http://www.childmortality.org/.

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Un tren de terapie intensiva va străbate toată Italia pentru a diminua presiunea asupra spitalelor

Sursa foto: agerpres Italia dispune începând de luni de un tren medical complet echipat şi care străbate ţara ca o...

Solarisbank lansează un brokeraj de criptomonede licențiat

Sursa foto:www.solarisbank.com Banca Germană Solarisbank a anunțat că lansează in viitorul apropriat o unitate de active digitale pentru a oferi produse de custodie. Printr-un parteneriat...

Pe 8 martie 1917 începe Revoluția de la Petrograd, în urma căreia țarul Nicolae al II-lea abdică

În prima jumătate a lunii februarie, proasta aprovizionare a provocat revolte în capitala Petrograd. Pe 18 februarie (stil vechi) în marea intreprindere din Petrograd,...

Biserica din Pustietate

Sursa foto: artistul fotograf Ovi D. Pop/www.presasm.ro Situata lângă Carei, fiind un loc fabulos, cu o poveste uimitoare: biserica din jurul unui fost sat, care...

8 martie Ziua Internațională a femeii

Ziua Internațională a femeii (denumită generic Ziua femeii) este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -