duminică, septembrie 24, 2023
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | 2023 |NUMĂRUL 140 | ISSN 2972 - 2268

Altcoins pentru primul loc?

Must Read

Preotul Necula intervine în scandalul drogurilor: ‘Suntem în faţa unei realităţi care pute, rupe, ucide. Treziţi-vă!’

Sursa: stiripesurse.ro Alexandra Cruceru Sursa foto: dcnews.ro Preotul Constantin Necula, preşedintele asociaţiei "Crucea Albastră", avertizează că fenomenul consumului de droguri în...

Viitorul Ucrainei e sumbru

Sursa: Sorin Rosca Stanescu  corectnews.com El s-a decis la Washington. Casa Albă a desemnat un reprezentant special, a cărui...

S-A STINS NAPOLEON (NINI) POP!

După îndelungi suferințe creștinește îndurate, Napoleon (Nini) Pop s-a stins încet ca o candelă rămasă fără ulei, lăsând în...

Author: Alexandru Naghi

Altcoin reprezinta denumirea generala pentru toate celelalte monede virtuale care au
aparut dupa Bitcoin. Aceste monede vor sa fie o alternativa la Bitcoin. De exemplu Ethereum este un altcoin. Bitcoin fiind prima criptomoneda creata este criptomoneda originala.

Numeroase criptomonede au fost create si vor mai fi create, insa putine dintre acestea vor rezista pe piata deoarece multe dintre ele nu rezolva o problema. Bitcoin este moneda principala pe piata criptomonedelor si credem ca exista loc si pentru alte criptomonede pe piata.

Criptomonedele care vor putea supravietui testului timpului vor fi cele care isi vor dovedi
utilitatea si vor putea servi unui scop anume si sa ofere plus valoare in sistemul economic
blockchain.Exista numeroase criptomonede dar majoritatea dintre ele au o cota de piata nesemnificativa sau un volum de tranzactionare zilnic foarte mic care nu impacteaza semnificativ cripto trade-ul.

Odată cu scăderea Bitcoin sub nivelul de 12.000 de dolari și retragerea la 11.400 de dolari în ultimele zile, celelalte criptomonede par să-și fi pierdut si ele impulsul, chiar și după câștigurile impresionante de la începutul anului 2020. Cu toate acestea, unii specialiști cred că „alt sezon” este pe cale sa inceapa și că criptomonedele au încă loc să crească, chiar și după ce token-uri precum Chainlink și altele au crescut cu peste 100%.

Creșterea prețului dolarului ar fi putut fi motivul principal pentru scăderea recentă a prețului Bitcoin (BTC). Cu toate acestea, mulți cred că este foarte probabil un regres al dolarului, mai ales că piața de valori din SUA este atât de supraevaluată. Ca atare, este posibil ca criptomonedele să crească alături de Bitcoin, recâștigând ritmul ascendent.

În timp ce un „alt sezon” este caracterizat de altcoins care depășesc Bitcoin ca si crestere
procentuala, acesta are loc de obicei atunci când prețul Bitcoin în sine crește ca valoare. Cele mai multe altcoins (criptomonede) majore sunt corelate cu Bitcoin, iar când BTC crește, unele altcoins (criptomonede) sar chiar mai sus și invers. Jonathan Hobbs, autorul The Crypto Portfolio și fostul manager de fonduri de active digitale, a declarat că boom-ul poate fi atribuit celor trei factori:

„În primul rând, graficele altcoin (criptomonede) arătau bine, Ethereum conducând detasat. Am văzut că topul de o sută de poziții altcoin față de graficul Bitcoin se desprinde dintr-un canal în scădere de mai bine de doi ani.

În al doilea rând, a existat mult interes în jurul proiectelor DeFi, cum ar fi Chainlink, Aave și
SNX.

În al treilea rând, Bitcoin a crescut sau s-a tranzacționat într-o gamă ascendenta, de la
prăbușirea din martie, ceea ce este de obicei este un semn bun pentru altcoin (criptomonede).

Dar dacă Bitcoin scade dramatic de aici, am putea vedea altcoins-urile care au devenit
parabolice scăzând mult mai mult. ”

Source : coin360.com

Deci, ce determină creșterea recentă și afectează numai grupuri specifice de token-uri sau active cu anumite caracteristici?
În 2017, pe măsură ce prețul Bitcoin a crescut la maxim, au început să creasca tot mai multe alte criptomonede, multe dintre acestea legate de oferte inițiale (ICO) de monede sau alte forme de strângere de fonduri (FR). Unele dintre aceste criptomonede au depășit Bitcoin și chiar au continuat să câștige valoare pe măsură ce Bitcoin a început să scadă.
BTC a început să piardă dominarea capitalizării pieței în februarie 2017, scăzând de la 86% în acel moment la intervalul 50% – 60% până la sfârșitul anului 2017. După prăbușirea prețului, dominația Bitcoin a scăzut la mai puțin de 35% în ianuarie 2018 înainte de a-și reveni pe parcursul 2018 și 2019.

În timp ce dominația Bitcoin a scăzut de la începutul anului 2020, ea se află în prezent la 58%, departe de nivelurile sale inferioare în 2018. Piața este, de asemenea, diferită de ce era în 2017, deoarece bursele și-au ridicat standardele și au reglementat opțiunile pentru investiții.
Ryan Watkins, analist de cercetare la Messari, a declarat că proiectele în sine prezintă și
îmbunătățiri majore:
„Cea mai mare diferență între această bull market si ultimul din 2017 este că piața răsplătește proiectele reale cu valoare legitimă. Multe protocoale produc de fapt fluxuri de numerar pentru utilizatori. Aceasta este o diferență majoră față de proiectele vaporware din 2017, care au strâns sume ridicole de bani fără nimic mai mult decât un whitepaper”
În timp ce in 2017, au fost afectat activele digitale din mai multe subseturi ale criptosferei,
mitingurile actuale par a fi, într-un fel sau altul, legate de spațiul financiar descentralizat, mai ales de la apariția agriculturii (farming) de randament, care a văzut simbolul COMP token dublând prețul său în prima săptămână de tranzacționare.
Alte Token-uri importante au depășit, de asemenea, Bitcoin, inclusiv LEND-ul lui Aave, care a crescut cu aproape 5.000% anul acesta, și tokenul YFI de la YEarn Finance, care a depășit prețul Bitcoin pe unitate la un plafon de piață de aproximativ 425 milioane dolari, în creștere peste 300% în ultima lună și peste 15.400% în prima săptămână de tranzacționare.

Ben Zhou, co-fondator și CEO al Bybit, o platformă de tranzacționare a criptomonedelor, a
declarat că token-urile DeFi sunt, într-adevăr, cele care conduc mașina. El a adăugat:
„Exaltarea din sezonul 2017 a fost urmată de o prăbușire. Dacă acest lucru se va întâmpla
sau nu de data aceasta, este încă de văzut. Dar dacă există un alt proces (trial by fire), acele altcoin (criptomonede) care trec testul s-ar dovedit și și-ar câștigat locul cuvenit lângă fratele cel mare Bitcoin, chiar dacă probabil vor rămâne mult timp parteneri junior ”.

Author: Alexandru Naghi

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Preotul Necula intervine în scandalul drogurilor: ‘Suntem în faţa unei realităţi care pute, rupe, ucide. Treziţi-vă!’

Sursa: stiripesurse.ro Alexandra Cruceru Sursa foto: dcnews.ro Preotul Constantin Necula, preşedintele asociaţiei "Crucea Albastră", avertizează că fenomenul consumului de droguri în...

Viitorul Ucrainei e sumbru

Sursa: Sorin Rosca Stanescu  corectnews.com El s-a decis la Washington. Casa Albă a desemnat un reprezentant special, a cărui misiune principală vizează ceea ce...

S-A STINS NAPOLEON (NINI) POP!

După îndelungi suferințe creștinește îndurate, Napoleon (Nini) Pop s-a stins încet ca o candelă rămasă fără ulei, lăsând în urmă, asemenea unei dâre de...

Un curajos General italian proclamă Adevărul ….

Săptămâna trecută, un membru francez al organizației pe care am onoarea să o conduc , îmi trimitea o informație privind apariția unei cărți pe...

„Legio Patria nostra”. Crime (de sânge) pasionale în Legiunea Străină (franceză). Complement de anchetă. Dezvăluiri. Legătura dintre dosarele Francesco Benitez și Jozef Michalek (după...

  Bibliografie „Legio Patria Nostra”. Crime (de sânge) pasionale în cadrul Legiunii Străine. Complement de anchetă. Dezvăluiri. Legătura dintre dosarele Francesco Benitez și Jozef Michalek (după un deceniu...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -