marți, septembrie 26, 2023
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | 2023 |NUMĂRUL 140 | ISSN 2972 - 2268

Fostul procuror-general al Ucrainei, care demonstrează corupția lui Joe și Hunter Biden, a fost otrăvit de două ori cu mercur! Relatarea explozivă de la Fox News.

Must Read

Marele scriitor Mihail Sadoveanu a condamnat oameni la moarte

Sursa:barzilaiendan.com By barzilaiendan ,,Evenimentul zilei“ scoate de sub cenușă un trecut rușinos al lui Mihail Sadoveanu, ale cărui ,,opere“ am fost...

Preotul Necula intervine în scandalul drogurilor: ‘Suntem în faţa unei realităţi care pute, rupe, ucide. Treziţi-vă!’

Sursa: stiripesurse.ro Alexandra Cruceru Sursa foto: dcnews.ro Preotul Constantin Necula, preşedintele asociaţiei "Crucea Albastră", avertizează că fenomenul consumului de droguri în...

Viitorul Ucrainei e sumbru

Sursa: Sorin Rosca Stanescu  corectnews.com El s-a decis la Washington. Casa Albă a desemnat un reprezentant special, a cărui...

 

Sursa:solidnews.ro

Viktor Shokin către Kilmeade: Am fost concediat pentru că Biden și Hunter au fost mituiți
Fostul procuror general ucrainean Viktor Shokin se alătură „One Nation” pentru a discuta acuzațiile explozive împotriva familiei Biden.

Într-un interviu exclusiv cu Fox News, fostul procuror general ucrainean Viktor Shokin a detaliat implicarea pe care el crede că președintele Biden, vicepreședintele de atunci, a avut-o în concedierea sa și cum aceasta a avut legătură cu relațiile de afaceri ale lui Hunter Biden.

În timpul interviului cu Brian Kilmeade de la Fox News, Shokin a spus că a fost eliminat în 2016, deoarece a investigat Burisma, compania ucraineană de gaze naturale, unde Hunter Biden deținea o funcție importantă de conducere. Shokin a mai susținut că Joe și Hunter Biden au acceptat mită în acest caz și că președintele de atunci a pus la pământ reputația Americii și a creat premisele pentru ca Rusia să invadeze Ucraina.

„Am spus în repetate rânduri în interviurile mele anterioare că Poroshenko m-a concediat la insistența vicepreședintelui de atunci Biden pentru că investigam Burisma”, a declarat Shokin pentru Fox News în interviul care s-a difuzat sâmbătă seara.

„M-ai înțeles corect, așa a fost”, a adăugat el după o întrebare ulterioară de la Kilmeade despre implicarea lui Biden. „Nu a existat nicio reclamație și nicio problemă cu modul în care îmi făceam meseria. Dar, deoarece presiunea a fost pusă în mod repetat pe [ pe atunci președintele ucrainean Petro ] Poroshenko, asta l-a determinat pe el să mă concedieze”.

https://www.foxnews.com/video/6335602200112

Shokin nu a furnizat dovezi suplimentare ale afirmației sale potrivit căreia familia Biden a acceptat mită și nici nu a elaborat acuzațiile.

În martie 2016, Poroshenko l-a demis pe Shokin, care a fost numit în funcție cu un an mai devreme, după ce s-a confruntat cu presiuni din partea guvernului Statelor Unite. Comunitatea internațională, condusă de președintele SUA și apoi vicepreședintele Biden, care a condus politica SUA-Ucraina, credea că Shokin permitea corupției să se inflitreze în guvernul națiunii și în propriul său birou.

În decembrie 2015, Biden a călătorit la Kiev, Ucraina, unde i-a cerut lui Poroshenko să elimine corupția și să-l concedieze pe Shokin, amenințând că nu îi va mai oferi un pachet cheie de ajutor din SUA. În timpul unui discurs susținut cu liderii țării prezenți, Biden a declarat că Procuratura Generală „are nevoie disperată de reformă” și a avertizat cu privire la pericolele pe care le prezintă corupția din guvern.

Biden l-a îndemnat pe președintele ucrainean să-l concedieze pe Shokin
La un an de la ieșirea din Casa Albă, Biden a povestit despre conversațiile cu ușile închise cu Poroshenko în timpul călătoriei din 2015. El a explicat cum le-a spus oficialilor ucraineni că SUA nu vor mai oferi cei până la 1 miliard de dolari pentru ajutor alocați țării lor dacă Shokin ar rămâne în poziția sa.

„Am spus, ‘Nu vă vom oferi miliardul de dolari’. Ei au spus: ‘Nu ai nicio autoritate. Nu ești președintele. Președintele a spus că –’. Am spus: ‘Sună-l”, a relatat Biden în cadrul unui eveniment din ianuarie 2018 găzduit de Consiliul pentru relații externe. „, ‘Vă spun precisi, nu primiți miliardul de dolari”, a spus Biden.

„M-am uitat la el și i-am spus: ‘Plec în șase ore. Dacă procurorul nu este concediat, nu primiți banii’. Ei bine, a fost concediat. Și a fost înlocuit de cineva potrivit la vremea respectivă”.

https://www.foxnews.com/video/6335603767112

Parlamentarii republicani și Shokin însuși au arătat însă investigația lui Shokin asupra lui Burisma și a proprietarului său, Mykola Zlochevsky, în momentul înlăturării sale din funcția de procuror general. În februarie 2016, cu o lună înainte de concedierea lui Shokin, biroul său a depus o petiție legală pentru confiscarea proprietății lui Zlochevsky, inclusiv patru case, două alte proprietăți și o mașină sport Rolls-Royce, a raportat Kyiv Post la acea vreme.

Ancheta a avut loc în timp ce Hunter Biden era în consiliul de administrație al Burisma. Hunter s-a alăturat firmei în 2014 și a plecat în 2019 după expirarea mandatului său.

Într-o declarație către Fox News, Casa Albă a indicat că Shokin a fost concediat pentru că fusese prea „moale” în combaterea corupției.

„De ani buni, aceste afirmații false au fost dezmințite și, oricât de mult le-ar difuza Fox, vor rămâne false”, a declarat pentru Fox News purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Ian Sams. „Fox oferă o platformă pentru aceste minciuni unui fost procuror general ucrainean al cărui birou a fost numit de către propriul său adjunct ‘un focar de corupție’, formulându-se cereri de reformă nu numai din partea vicepreședintelui Biden de atunci, ci și din partea diplomaților americani, a partenerilor internaționali și a senatorilor republicani precum Ron Johnson.”

Casa Albă a mai declarat că Shokin nu a investigat Burisma sau pe Hunter la momentul demiterii sale în martie 2016, și a scos la lumină trei rapoarte publicate la distanță de câteva săptămâni între ele, în 2019, de The Washington Post, Associated Press și New York Times, care afirmă că Shokin nu investiga Burisma.

Shokin: Burisma a meritat ‘atenție specială’
„Motivul pentru care am supravegheat cazul Burisma a fost pentru că eram procuror general. Burisma era un caz obișnuit. Nu a fost nimic deosebit în acest sens”, a spus Shokin pentru Fox News.

„Motivul pentru care mă ocupam a fost pentru că a meritat o mențiune specială”, a continuat Shokin. „A fost pe o listă de cazuri care meritau o atenție specială, deoarece Hunter Biden a fost implicat în Burisma și, desigur, cu tatăl său, vicepreședintele Biden la acea vreme, a supravegheat afacerile Ucrainei pentru Casa Albă. Acesta este motivul pentru care am monitorizat cazul”.

Procurorul general ucrainean Viktor Shokin susține o conferință de presă pe 2 noiembrie 2015, cu câteva luni înainte de a fi eliminat pentru acuzațiile de corupție. ( GENYA SAVILOV / AFP prin Getty Images )

El a adăugat că nu a avut „nicio îndoială” că Burisma a fost angajată în activități ilegale și a declarat că îi va lua „jumătate de zi” pentru a le explica pe toate. Printre acuzații, el a spus că Burisma a produs, vândut și utilizat ilegal livrări de gaze naturale.

„Nu am nicio îndoială că au existat activități ilegale în care Burisma a fost implicată”, a spus Shokin. „De fapt, dosarul penal a fost început înainte ca eu să fiu procuror general.”

„A continuat să se extindă și Zlochevsky, care la acea vreme deținea funcția de ministru și era fondatorul și CEO al Burisma, a început să aducă oameni care ar putea să-i ofere protecție,” a spus Shokin. „Hunter Biden se număra printre ei și, în consecință, rețeaua de corupție s-a extins. Deci, da, pentru a răspunde la întrebarea dvs., nu a existat nicio îndoială în mintea mea că Burisma a fost implicată în activități ilegale.”
Hunter Biden ‘ a sunat la D.C. ’
Respectând afirmația lui Shokin potrivit căreia Hunter Biden a fost angajat exclusiv pentru a proteja Burisma, folosind rolul tatălui său în Casa Albă, fostul partener de afaceri al lui Hunter, Devon Archer, care a servit și în consiliul de administrație al Burisma, a confirmat într-un interviu neoficial din iulie că liderii companiei au apelat la Hunter pentru ajutor pe fondul presiunii din partea lui Shokin și a altor entități.

Archer a spus că Hunter „a sunat la D.C.” pentru a ajuta la concedierea lui Shokin.

„Când proprietarul Burisma se confrunta cu presiuni din partea procurorului ucrainean care investighează compania pentru corupție, Archer a mărturisit că directorii Burisma i-au cerut lui Hunter să ‘apeleze la D.C. ‘ după o ședință a consiliului de administrație din Burisma din Dubai”, a declarat Președintele Comitetului de Supraveghere a Casei, James Comer, R-Ky., după mărturia lui Archer.

Republicanul James Comer, R-Ky. consideră că Hunter Biden a profitat de poziția tatălui său de vicepreședinte pentru a ajuta Burisma. (Mandel NGAN / AFP, Ting Shen / Bloomberg prin Getty Images)

Fox News Digital a raportat recent că, pe 2 noiembrie 2015, un membru din conducerea Burisma, Vadym Pozharski, a trimis un e-mail către Hunter Biden, Archer și Eric Schwerin despre o „propunere revizuită, contract și factură inițială pentru Burisma Holdings „, de la firma de lobby Blue Star Strategies. Se pare că Hunter a conectat Burisma cu Blue Star Strategies pentru a ajuta firma energetică să combată acuzațiile de corupție percepute împotriva lui Zlochevsky, proprietarul companiei.

Pozharski a subliniat în e-mailul său că „scopul final” al acordului cu Blue Star Strategies era să închidă „orice cazuri / procese împotriva lui Nikolay în Ucraina”, referindu-se la Zlochevsky, cunoscut și ca Nikolay.

„Domeniul de lucru ar trebui să includă, de asemenea, organizarea unei vizite în noiembrie a unui număr de foști sau actuali factori de decizie ai SUA în Ucraina, în vederea organizării unei întâlniri și cu scopul de a transmite un mesaj de sprijin cu privire la problema lui Nikolay către oficialii de vârf din Ucraina, cu scopul final de a închide orice cazuri / procese împotriva lui Nikolay în Ucraina „, a continuat Pozharskyi.

Biden a făcut călătoria infamantă din decembrie 2015 în Ucraina la o lună după e-mailul lui Pozharski și a găzduit o petrecere la reședința sa, după ce s-a întors, unde au fost prezenți Hunter și mai mulți asociați ai Burisma.

Shokin acuză familia Biden că a luat mită
Shokin a adăugat sâmbătă în interviu că, dacă i s-ar fi permis să continue ancheta, ar fi descoperit o schemă care îi implică pe cei din familia Biden și pe Archer. El a mai spus că este de părere că atât Joe, cât și Hunter Biden au luat mită în acest caz.
„Dacă aș fi continuat să supraveghez ancheta Burisma, am fi găsit dovezi despre activitățile corupte în care erau implicați”, a spus Shokin.

„Nu vreau să vorbesc de fapte nedovedite, dar convingerea mea personală fermă este că, da, au fost mituiți „, a adăugat fostul procuror general. „Și faptul că Joe Biden a dat 1 miliard de dolari în schimbul demiterii mele nu demonstrează că demiterea mea este tot un caz de corupție?”

După înlăturarea lui Shokin, The New York Times a raportat că Shokin a fost criticat în Ucraina pentru că nu a urmărit penal oficialii, oamenii de afaceri și parlamentarii pentru corupție, în timp ce Viktor Ianukovici era președinte. Guvernul SUA și Fondul Monetar Internațional credeau în 2016 că Shokin nu făcea suficient pentru a combate corupția, care creștea pe zi ce trecea în toată Ucraina.

Atât fostul secretar de stat adjunct pentru afaceri europene și eurasiatice, Victoria Nuland, cât și fostul secretar adjunct pentru afaceri europene și eurasiatice, Bridget Brink, au mărturisit în cadrul unei audieri a Senatului din 2020 că decizia lui Shokin să nu meargă mai departe cu anchetarea Burisma sau lipsa de acțiune în combaterea corupției au fost principalele motive pentru concedierea sa.

Hunter Biden, stânga și Mykola Zlochevsky, dreapta ( Getty Images )

„Concluzia noastră a fost că, de fapt, demiterea procurorului Shokin ar fi contrară intereselor lui Burisma, pentru că nu numai că nu a urmărit cazul Burisma, el a fost responsabil pentru protejarea celor care au ajutat la respingerea cauzei „, a spus Nuland.

Cu toate acestea, Shokin a ezitat când a fost întrebat despre rapoartele mass-media și afirmațiile făcute cu privire la presupusa sa corupție, spunând că nu a existat niciodată un exemplu concret. El a adăugat că nu are suficienți bani pentru a da în judecată trusturile de știri pentru defăimare.

„Aș aprecia dacă oricare dintre aceste publicații extrem de respectabile ar putea veni cu un singur exemplu de corupție personală sau orice infracțiune comisă de mine,” a declarat Shokin pentru Fox News. „De când am fost concediat, nimeni, inclusiv Joe Biden, nu a citat sau menționat sau nu a furnizat exemple de corupție sau vreo infracțiune presupusă săvârșită de mine.”

http://video.foxnews.com/v/6335613952112

„I-aș da în judecată pentru defăimare cu mare bucurie”, a continuat Shokin. „Dar trimiterea în judecată a cuiva costă bani și pur și simplu nu am bani pentru a face asta, deoarece sunt pensionar, iar pensia mea lunară constituie echivalentul a 800 de dolari.”

Și Shokin a concluzionat spunând că Biden a făcut rău reputației Americii în străinătate prin acțiunile sale din Ucraina.
„Nu există nicio îndoială că acțiunile sale au afectat reputația SUA în Ucraina”, a spus el. „Toată lumea știe că, din cauza acțiunilor lui Joe Biden, Rusia a fost capabilă să revendice Crimeea, ceea ce a dus în cele din urmă la un război la scară completă, actualmente în curs de desfășurare.”

Shokin nu a elaborat modul în care acțiunile lui Biden au contribuit la preluarea rapidă a Crimeei de către Rusia în 2014. Conform rapoartelor despre răspunsul Casei Albe la invazie, Biden a cerut președintelui Obama de atunci să trimită asistență letală Ucrainei, dar cererea sa a fost anulată. Casa Albă a menționat că Shokin a preluat funcția după ce Rusia a confiscat Crimeea.

Shokin a declarat la Fox că urmează să scrie o carte care abordează rolul pe care Biden l-a jucat în Ucraina.

„Dar, da, pagubele au fost făcute. Categoric „, a concluzionat Shokin. „Sunt preocupat de mult timp de siguranța și securitatea mea personală. Teoretic, am murit deja, de două ori, când am fost otrăvit cu Mercur.”

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Marele scriitor Mihail Sadoveanu a condamnat oameni la moarte

Sursa:barzilaiendan.com By barzilaiendan ,,Evenimentul zilei“ scoate de sub cenușă un trecut rușinos al lui Mihail Sadoveanu, ale cărui ,,opere“ am fost...

Preotul Necula intervine în scandalul drogurilor: ‘Suntem în faţa unei realităţi care pute, rupe, ucide. Treziţi-vă!’

Sursa: stiripesurse.ro Alexandra Cruceru Sursa foto: dcnews.ro Preotul Constantin Necula, preşedintele asociaţiei "Crucea Albastră", avertizează că fenomenul consumului de droguri în România poate fi combătut numai...

Viitorul Ucrainei e sumbru

Sursa: Sorin Rosca Stanescu  corectnews.com El s-a decis la Washington. Casa Albă a desemnat un reprezentant special, a cărui misiune principală vizează ceea ce...

S-A STINS NAPOLEON (NINI) POP!

După îndelungi suferințe creștinește îndurate, Napoleon (Nini) Pop s-a stins încet ca o candelă rămasă fără ulei, lăsând în urmă, asemenea unei dâre de...

Un curajos General italian proclamă Adevărul ….

Săptămâna trecută, un membru francez al organizației pe care am onoarea să o conduc , îmi trimitea o informație privind apariția unei cărți pe...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -