joi, februarie 9, 2023
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | 2023 |NUMĂRUL 124

Ursula von der Lenin

Must Read

Spiritul lui Răzvan Theodorescu călătorește spre Orientul etern

MARIUS GHILEZAN EDITORIALIST  ROMÂNIA LIBERĂ   Când citeam pe nerăsuflate cartea lui Vintilă Corbul „Că­derea Constantinopolului,” nu visam ca la maturitate să am un...

Dinamitarea Tarom

Sursa: Sorin Rosca Stanescu - corectnews.ro Analistul cel mai activ în plan economic de care dispune presa din România,...

COMUNICAT DE PRESĂ – O mare Personalitate a plecat la Orientul Etern

Bucureşti, 6 februarie 2023 COMUNICAT DE PRESĂ O mare Personalitate a plecat la Orientul Etern Plângem cu imensă durere şi emoţie plecarea...

Ursula von der Leyen conduce Comisia Europeană ca un zbir. Nu se consultă cu niciunul dintre comisari. Decide și cere să i se aplice ordinele. Cine i se opune este executat. Adică, dat afară. Pentru că bruxellezii nu prea știu să dea porecle, le propunem noi una: Ursula von der Lenin.

E copia fidelă a liderului revoluționar. A preluat puterea și conduce „revoluția” la fel ca bolșevicul care a nenorocit jumătate de Europă. EPPO, o instituție formală, se face că o anchetează. Nemulțumirile față de atitudinea ei sunt uriașe.

În 2019 a preluat, printr-un abuz de putere, funcția de președinte al Comisiei Europene. S-a instalat la etajul 13 al sediului UE din Berlaymont. A pus lucrătorii să-i transforme toaleta în dormitor. Conduce cu o mentalitate de buncăr, se plâng angajații, conform Politico.com.  Are un mic grup de consilieri. Yesmani, cu certitudine.

Dar care sunt asemănările notorii?

Vladimir Ilici Lenin a impus, în 10 octombrie 1917, Comitetului Central al partidului, reunit într-o formă incompletă (12 membri din 21), planul insurecției. Din cei 12 membri ai C.C. prezenți, zece au votat pentru propunerea lui Lenin și doi împotrivă, din totalul de 21 de membri. Înainte de a da lovitura de stat, a dat o lovitură de comitet.

Pentru a nu ieși din paradigma celui care i-a dat nume, Ursula von der Leyen a fost catapultată de puterea umbrelor, făcând praf sistemul Spitzenkandidat, prin care un postul ar fi fost ocupat de candidatul cel mai bine clasat al vreunui partid paneuropean. N-a fost să fie! A dat și ea lovitura de comitet. În plenul Parlamentului European, 443 au votat împotriva ei. A ajuns șefă cu doar 383 de voturi.

Atât V.I. Lenin, cât și von der Leyen au distrus principiile democratice și au guvernat autoritar.

desen de Ștefan Popa Popa’S

“Unii zic că politica europeană este făcută de instituțiile din Bruxelles. Cred că politica europeană rezidă de la Berlin, Budapesta, Varșovia, Lisabona. Politica europeană nu este alta decât totalitatea voinței statelor membre. Niciun stat nu este deasupra celorlalte,” a spus Viktor Orbán, într-un interviu recent acordat Berliner Zeitung.

„Are Europa un telefon? Să o sunăm!”

Se zice că prin anii ’60 ai secolului trecut, SUA nu aveau vreun interlocutor pe bătrânul continent. Nemții se prinseseră că prin Planul Marshall se îndestulaseră peste măsură companiile americane, în Germania rămânând o mică parte. Era o epocă de îngheț. La un moment dat, unul dintre consilierii președintelui american i-a recomandat acestuia că mai trebuie să luăm legătura și cu Europa. În urma insistențelor, liderul s-a înduplecat. “Care e numărul Europei, ca vreau să o sun?”- ar  fi întrebat președintele SUA.

Iată că, astăzi, Joe Biden are pe cine chema la ordin. Liderul de la Casa Albă a impus sancțiunile contra Rusiei, Ursula von der Lenin s-a conformat. N-a întrebat pe nimeni dacă bătrânul continent poate supraviețui consecințelor acestora. Unii dintre șefii de state au mârâit. Dar s-au conformat. În criza războiului, hegemonia Americii s-a impus. Avea la Bruxelles un braț armat, cu dormitorul în fostul wc.

Ursula, noul Lenin, decide soarta revoluției

La a șasea rundă de sancțiuni (de interzicere a petrolului rusesc), anunțată ca edict forului european, mulți s-au răzvrătit. Premierul olandez Mark Rutte a criticat Comisia pentru lipsa de viziune. Alții s-au întrebat ce punem în loc.

La fel ca-n pandemie, Ursula von der Leyen a decis. Fără consult. A impus țărilor europene dozele de vaccin de la o singură firmă americană. Deși au răzbătut în spațiul public detalii ale discuțiilor private cu CEO-ul Pfizer, n-a dat nici până acum socoteală. De formă, EPPO s-ar fi sesizat, zilele trecute.

Cine este noul Troțki?

Cine este noul Leon Troțki, comisarul poporului, cel care a desăvârșit revoluția sovietică? Cum cine? Věra Jourová, care umblă cu arcanul să prindă statul de drepți, noua postură corectă politic.

Șefii statelor UE au bombănit când le-a pus pachetul de salvare economică pe masă, în valoare de 2.000 de miliarde de Euro. Nu i-a întrebat pe niciunul, fapt ce a dus la situația în care, protectoarea ei, Angela Merkel, a spus “nu uita să vorbești și cu noi.”

Nu era prima dată când președintele Comisiei era mustrat pentru că a ieșit din front. Tuturor destupaților la minte le dă de înțeles că e într-o misiune de front. Bani mai mulți pentru Ucraina, mai mult armament, uitând să vadă recentele date: peste 92 de milioane de europeni trăiesc în sărăcie.

Și încă nu și-a arătat colții adevărați criza energetică. Apropo de aceasta, nu are încă o viziune asupra plafonării prețurilor. Măcar putea să-l sune pe Ciucă.

„Nu are încredere în nimeni, locuiește într-un turn”, a mărturisit un angajat, sub protecția anonimatului.

Ce a discutat Ursula von der Lenin cu șeful CIA?

Ursula von der Lenin s-a întâlnit recent cu directorului CIA, Bill Burns. A discutat cu el în culise. Nimic n-a răzbătut. Analiștii se întreabă dacă și discuțiile pe teme de securitate intră în fișa postului ei.

Asemenea revoluționarului de pe Potemkin, ea nu discută nici cu menșevicii, reprezentați azi de verzi. Practic ia hotărâri de una singură, aruncând peste două sute de milioane de europen, într-un război care nu e al lor.

Mai există multe asemănări între Layen și Lenin. Una ar fi că amândoi susțin Ucraina. În 1922, pe când V.I. Lenin forma Uniunea Sovietică, a înființat și Republica Socialistă Sovietică Ucraina. Hrușciov i-a făcut cadou Crimea. Acum, Putin o vrea înapoi. Ursula von der Lenin se opune cu toată bărbăția.

Dar cu ce preț? Al disperării europenilor care nu mai vor noile soviete la putere.

VOCILE LUMII

coperta ziarului Politico

“Tensiunile aprinse între von der Leyen și Colegiul ei – de 27 de comisari – au izbucnit în iunie, după ce ea a decis să dea undă verde plăților fondurilor UE de reziliență către Polonia, în ciuda neliniștilor legate de abuzurile săvârșite de Varșovia asupra justiției.

Oamenii care au lucrat îndeaproape cu von der Leyen spun că ea centralizează totul, atunci când trebuie să ia decizii, cum ar fi fondul de salvare al Poloniei, de exemplu, sau o propunere de clasificare a investițiilor în producția de energie nucleară, drept verzi”, susține Politico.com, în articolul “Președintele american al Europei.”

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Spiritul lui Răzvan Theodorescu călătorește spre Orientul etern

MARIUS GHILEZAN EDITORIALIST  ROMÂNIA LIBERĂ   Când citeam pe nerăsuflate cartea lui Vintilă Corbul „Că­derea Constantinopolului,” nu visam ca la maturitate să am un...

Dinamitarea Tarom

Sursa: Sorin Rosca Stanescu - corectnews.ro Analistul cel mai activ în plan economic de care dispune presa din România, Petrișor Peiu, a difuzat astăzi...

COMUNICAT DE PRESĂ – O mare Personalitate a plecat la Orientul Etern

Bucureşti, 6 februarie 2023 COMUNICAT DE PRESĂ O mare Personalitate a plecat la Orientul Etern Plângem cu imensă durere şi emoţie plecarea la Orientul Etern a Prea...

„Șobolanii părăsesc corabia actorașului”. Ucraina lui Zelenski se scufundă încet, dar sigur!

Sursa: solidnews.ro Autor: Oana-Medeea Groza   În Ucraina și SUA au avut loc o serie de percheziții fără precedent în istoria celor două state. La Washington, protagonistul...

Ecaterina Conachi Vogoride, femeia care a făcut Unirea!

Totul s-a întâmplat pentru că a existat o doamnă pe numele ei Ecaterina-Cocuța Vogoride, născută Conachi. Revoluționarii de la 1848 au reușit după un deceniu...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -