luni, decembrie 4, 2023
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | 2023 |NUMĂRUL 140 | ISSN 2972 - 2268

A trecut o săptămână încărcată de evenimente…

Must Read

„1 Decembrie Cultural” – Cu prilejul Zilei Naționale a României, Ministerul Culturii și instituțiile de cultură din țară propun publicului o serie de evenimente...

Sursa: cultura.ro   Bogăția și diversitatea culturii noastre, valoarea inestimabilă a patrimoniului și personalitățile reper care au făcut România cunoscută în...

OCCIDENTUL RECUNOAȘTE ACUM ÎN UNANIMITATE CĂ UCRAINA PIERDE RĂZBOIUL

Sursa: solidnews.ro Autor: Brian Berletic După ce timp de aproape 2 ani conflictul în desfășurare din Ucraina a fost prezentat ca desfășurându-se...

SINUCIDEREA EUROPENILOR interviu cu Neagu Djuvara

Nota Redacției Publicăm mai jos un material privind Personalitatea excepțională a lui Neagu DJUVARA :scriitor , filozof, istoric , diplomat...

Summit-ul G20 marchează începutul politic al săptămânii trecute.


Creeat în septembrie 1999 printr-o decizie a miniștrilor de finanțe și a guvernatorilor băncilor centrale ale G 7 ca un răspuns la criza asiatică din anii 1997-98, el a apărut ca o necesitate de a integra în discuțiile multilaterale, economice, financiare, dar în final și politice, țările în curs de dezvoltare.

El reprezenta în 2021, 75% din comerțul mondial, două treimi din populația mondială și 80% din Produsul Mondial Brut.

El se reunește în trei compoziții diferite: G20 al miniștrilor de externe, al miniștrilor de finanțe și al șefilor de stat și de guverne..
G.20 reunește de asemeni Directorul General al FMI, președintele Băncii Mondiale, Președintele Comitetului monetar și financiar internațional și al Comitetului de Dezvoltare al FMI și al Băncii Mondiale.

Sursa foto: dw.com
El are în compoziție 19 țări și U.E. care este reprezentată și de Președintele Consiliului European și al Comisiei Europene ceea ce face că în practică sunt 21 de participanți în jurul „mesei rotunde”.
Anul acesta, oaspetele reuniunii miniștrilor de de externe era INDONEZIA. In peisajul exotic al centrului de conferințe, ministrul de externe al celei mai mari țări musulmane din lume, Dna Retno MARSUDI a condus cu diplomație și mult tact reuniunea.
Era așteptată cu mult interes , primirea de către diplomați a ministrului de externe al RUSIEI, Serghei LAVROV.

Sursa FOTO: dw.com
Se poate spune, cu toată propaganda MOSCOVEI care a vrut să ascundă realitatea că primirea a fost rece și dezaprobatoare. Chiar țările reticente în a condamna Rusia cum sunt țările din BRICS-Brazilia, India, CHINA, Africa de SUD, nu au aprobat poziția RUSIEI, ministrul de externe chinez începându-și discursul prin a reaminti că politica internațională trebuie să aibă ca bază principiile respectării suveranității și independenței tuturor statelor. Serghei LAVROV a avut o întrevedere cu ministrul chinez al Afacerilor Externe, WANG YI și a părăsit reuniunea în timpul discursului extrem de agresiv la adresa Rusiei a ministrului de externe al GERMANIEI, “ecologista stângistă” Annalena BAERBOCK (partizană fidelă a păpușarului George Soros).

Rusul LAVROV SI Americanul BLINKEN s-au evitat cu grijă acesta din urmă având după aceea la rândul său o reuniune cu omologul său chinez de nu mai puțin de 5 ore!! Comunicatul
comun emis după întrevedere vorbește despre o discuție deschisă și pozitivă. Partea americană printre numeroasele subiecte tratate a dorit să scoată în evidență că SUA nu vor permite nicio agresiune contra “Statului democratic „care este TAIWAN, din partea CHINEI și îi vor da tot sprijinul necesar pentru a se apăra.
Vom vedea dacă promisiunile vor fi urmate de fapte.
AFGANISTANUL, după 20 de ani de prezență americană și NATO, am văzut cum a fost abandonat!

Al doilea eveniment important este demisia premierului englez Boris JOHNSON. Imprevizibil, excentric și personaj pitoresc, JOHNSON a îndeplinit două mandate ca primar al LONDREI (2008-2016) Un bilanț destul de mediocru: introducerea bicicletelor de închiriat, noi autobuze, eliminarea taxei pentru a pătrunde și staționa în centrul LONDREI.


Omul are un mare talent de orator, vorbește „fără a spune nimic“ dar degajă multă simpatie și are cu un simț extrem de dezvoltat al umorului și ironiei ” care îl face să să câștige auditoriul.
In timpul campaniei pentru BREXIT, partizan înflăcărat al ieșirii Marii BRITANII din Uniunea Europeană , el nu ezită să folosească lozinci mincinoase, pretextând că Anglia dă mai multi bani U.E. decât primește, ceea ce era total inexact.

După 3 ani ca Premier, JOHNSON lasă în urmă o economie sinistrată: inflație galopantă, creștere economică stagnantă exporturi către U .E. în scădere. BREXITUL pentru care s-a luptat atât Boris JOHNSON este un eșec (specialiștii competenți prevedeau deja).
Office for Budget Responsability(OFBR) organism oficial de previziuni economice, estimează la pierderea a 4% din Bugetul MARII BRITANII, BREXITUL sau echivalentul a 100 de miliarde de € pierdere pe an.

 

In toate domeniile, ieșirea din U.E. a fost negativă. Un singur exemplu: plecarea șoferilor originari din UE a dus la o penurie de 100000 de posturi pentru camioanele TIR, Magazinele, stațiile de benzină, fabricile nu au mai putut fi aprovizionate și armata a trebuit să intervină cu camioane militare.

Scandalurile în lanț și demisiile a doi miniștri importanți, în paralel cu aproape douăzeci de secretari de stat și înalți funcționari au obligat până la urmă pe un Prim ministru, “fanfaron”
să demisioneze.
Cursa la succesiune este deschisă. Cinci candidați își “ascut cuțitele!” Vom urmări cu interes lupta pentru 10 Downing Street.

Vineri, în JAPONIA, țară puțin obișnuită cu violența politică, fostul Premier Shinzo ABE a fost asasinat.

Sursa foto: ST LIVE
Shinzo ABE, nepot de Prim Ministru și născut într-o familie de politicieni conservatori și
personalități economice va deveni în 2006 până în 2097 cel mai tânăr Prim ministru din JAPONIA după 1945 . In al doilea mandat 2012 -2020 va implementa un plan vast, de reforme structurale, economice și societale. Planul se va numi de altfel „ABECONOMIC” și va permite
femeilor și persoanelor mai în vârsta, între altele să poată munci într-o țară în care subzista încă multe prejudecăți.

Shinzo ABE a fost extrem de activ și pe plan diplomatic internațional și a fost legat de o strânsă prietenie cu Președintele Donald TRUMP cu care împărtășea aceiași viziune politică comună.
Asasinul său, care a fost arestat, imediat, a mărturisit că a asasinat pe Shinzo ABE pentru că fostul Premier făcea parte dintr-o organizație conservatoare, monarhistă, tradiționalistă și contrară LGBTQ+.

Sursa FOTO: bbc.com
Alegătorii japonezi care au votat duminică pentru Senat au dat o victorie importantă partidului conservator, (liberal-democra) pentru care premierul ABE făcea campanie vineri la NARA, oraș la 500 de km de Tokio, unde a fost ucis mișelește.
Ne înclinăm cu emoție în fața memoriei marelui Om de stat ale cărui idei politice le împărtășeam.

Primul turneu asiatic și în Orientul Mijlociu început vineri de Joe BIDEN, liderul american, îl aduce consecutiv în COREEA de sud, unde a afirmat sprijinul american în fața politicii iresponsabile a Dictatorului COREEI de NORD, apoi în JAPONIA unde va reînnoi garanția americană de a fi alături de JAPONIA în fața tendințelor expansioniste ale CHINEI. Marți va
participa la reuniunea Alianței QUAD: SUA, INDIA, AUSTRALIA, JAPONIA, alianță născută în 2007 cu scopul de a contra penetrația chineză în ASIA. De atunci, situația s-a schimbat substanțial și CHINA, a dona putere economică mondială în curând la egalitate cu SUA, devine principalul concurent politic, economic și militar al supremației americane.

In vizita pe care o va face în continuarea turneului său, în ISRAEL, BIDEN va fi intr-o poziție foarte inconfortabilă.
Pentru prima oară de la fondarea Statului ISRAEL în 1949, un Președinte american a plasat la CASA ALBĂ și în Administrația sa atâția adversari ai statului ISRAEL și partizani ai cauzei palestiniene..

BIDEN trebuie să explice de asemeni interlocutorilor israelieni poziția sa favorabilă reluării tratatului cu IRAN denunțat de președintele Donald TRUMP, poziție care a permis IRANULUI
în acești aproape 2 ani să facă progrese importante în procesul de dobândire a unei bombe atomice iraniene.


La întâlnirea cu controversatul Lider Palestinian Mahmoud ABBAS regim dictatorial și corupt, BIDEN nu va avea mare lucru de discutat în afară de propunerile democrate, respinse de la Început de Statul ISRAEL și în egală măsură de Autoritatea Palestiniană.
Într-un cuvânt: “mult zgomot pentru nimic

Vizita în ARABIA SAUDITA care va încheia acest turneu va fi un exemplu de ipocrizie și „realism politic” imoral!

Când cu trei ani în urmă, ziaristul Saudian KHASOGGI, de tendință islamistă, opozant al regimului de la RIAD, a fost asasinat la ISTANBUL, conform, anchetelor autorităților turcești și ale CIA, din ordinul prințului moștenitor Mohamed bin SULTAN, Joe BIDEN a atacat vehement președintele TRUMP, acuzându-l de coluziune cu autoritățile Saudiene și cerind ruperea relațiilor diplomatice cu aliatul „privilegiat” care este Regatul SAUDIAN. Acum, „virtuosul democrat” care este BIDEN vine pentru a găsi o înțelegere cu “aliatul” Saudian pentru a menține un preț rezonabil al petrolului.


Alegătorul american, din noiembrie la alegerile de mid-term (alegeri care se anunță câștigătoare pentru republicani) este interesat de prețul benzinei la pompă și mai puțin de considerentele umanitare” ale unui președinte democrat care a dovedit până în prezent capacitatea sa „falimentară” de a conduce politica americană. Și BIDEN, pentru a atrage alegătorii are nevoie de “cooperarea “ Saudiană! Una a spus cu 3 ani în urmă, alta face acum!

Nu pot să termin EDITORIALUL fără a imi exprima repulsia și dezaprobarea față de aceste scene de „Pride Parade” de la MADRID, reluate o săptămână după valul de Parade LGBTQ+ care a “inundat“ EUROPA.


Valul unui tineret inconștient, „gropar” manipulat de Noua Ordine Mondială al Societății Noastre Milenare pe care vrea să o distrugă în numele unei false Libertăți dar în realitate a unei adevărate Decadențe!

Gral.bg (r) Bartolomeu Constantin SĂVOIU
Directorul JURNALULUI

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

„1 Decembrie Cultural” – Cu prilejul Zilei Naționale a României, Ministerul Culturii și instituțiile de cultură din țară propun publicului o serie de evenimente...

Sursa: cultura.ro   Bogăția și diversitatea culturii noastre, valoarea inestimabilă a patrimoniului și personalitățile reper care au făcut România cunoscută în...

OCCIDENTUL RECUNOAȘTE ACUM ÎN UNANIMITATE CĂ UCRAINA PIERDE RĂZBOIUL

Sursa: solidnews.ro Autor: Brian Berletic După ce timp de aproape 2 ani conflictul în desfășurare din Ucraina a fost prezentat ca desfășurându-se în favoarea Occidentului colectiv, un...

SINUCIDEREA EUROPENILOR interviu cu Neagu Djuvara

Nota Redacției Publicăm mai jos un material privind Personalitatea excepțională a lui Neagu DJUVARA :scriitor , filozof, istoric , diplomat , eseist, universitar. Intr-un interviu apărut...

Când delirul nu are limite

Semnat de Prof Emerit Alexandru CĂLINESCU, Scriitor și Critic de Artă În confruntarea cu nefastele derive ideologice care se manifestă tot mai agresiv, cartea lui Jean-François...

Jafuri remarcabile în Europa, comise cu „armă de foc, violență și ură” în „anii de plumb”

  Bibliografie Jaful secolului” (Partea II). Jafuri remarcabile în Europa, comise cu „armă de foc, violență și ură” în „anii de plumb”. („Les casses du siècle”...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -