vineri, decembrie 9, 2022
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 115

Cancerul rectal, eliminat în totalitate de un tratament cu anticorpi monoclonali

Must Read

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte....

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui...

Rezultate impresionante obținute în cadrul unui studiu clinic efectuat pe pacienți cu cancer rectal: toți cei 18 pacienți s-au vindecat după ce au primit același tratament, scrie New York Times.

Deși studiul a fost efectuat pe un număr mic de pacienți, specialiștii au fost impresionați de rezultate, care au adus ”lacrimi de fericire” pentru pacienți și familiile acestora, după tratament, cancerul nu a mai fost detectat nici prin endoscopii, tomografii sau RMN-uri.

Medicul Luis Diaz de la Centrul pentru Cancer ”Memorial Sloan Kettering”, autor al cercetării publicate în New England Journal of Medicine, a declarat că este primul studiu cunoscut în care un tratament elimină complet tumorile. ”Cred că aceasta este prima dată când se întâmplă acest lucru în istoria tratării cancerului”, a spus dr. Diaz.

În plus, niciunul dintre pacienți nu a suferit complicații semnificative provocate de tratament.

În cadrul studiului, pacienților le-a fost administrat, la fiecare trei săptămâni timp de șase luni,  medicamentul Dostarlimab.

Tratamentul, conține anticorpi monoclonali care ”demaschează” celulele canceroase și permite sistemului imunitar să le identifice și să le distrugă.

Costul  tratamentului este de aproximativ 11.000 USD/doză.

Experții atrag atenția că este nevoie de mai multe studii pentru a stabili clar efectele tratamentului.

Absența efectelor secundare semnificative, a spus dr. Venook, înseamnă ”fie nu au tratat destui pacienți, fie, cumva, aceste tipuri de cancer sunt pur și simplu diferite”.

Într-un editorial care însoțește lucrarea, dr. Hanna K. Sanoff de la Universitatea din Carolina de Nord Lineberger Comprehensive Cancer Center, care nu a fost implicat în studiu, l-a numit ”mic, dar convingător”.

Ea a adăugat, totuși, că nu este clar dacă pacienții sunt vindecați. ”Se știe foarte puțin despre durata de timp necesară pentru a afla dacă un răspuns clinic complet la Dostarlimab echivalează cu vindecarea”, a spus dr. Sanoff în editorial.

Dr. Kimmie Ng, expert în cancer colorectal la Harvard Medical School, a spus că, deși rezultatele au fost ”remarcabile” și ”fără precedent”, este nevoie de mai multe teste.

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte. Mersul iresistibil al civilizațiunii omenești...

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui studiu urmărit îndeaproape. AlzheimerFoto: Aline Morcillo...

La Mulți Ani pentru Sfântul Andrei și 1 DECEMBRIE!

Gral.bg(r) Bartolomeu Constantin SÂVOIU Directorul Jurnalului

Administrarea antibioticului în patologia virală nu aduce niciun beneficiu

Sursa: 360medical.ro de Alexandra Mănăilă  Dr. Daciana Toma, vicepreședintele SNMF Studiul STAR pentru România, realizat în mai 2022 pe respondenți cu vârste între 25–34 de ani,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -