marți, decembrie 6, 2022
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 115

Noua fotografie a telescopului spațial James Webb

Must Read

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte....

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui...

 

 

Următorul mare observator își acutizează viziunea și este pe drumul spre spargerea misterelor universului.

Telescopul spațial James Webb, lansat în decembrie, a ajuns la stația sa la aproape 1 milion de mile (1,5 milioane de kilometri) distanță de Pământ în ianuarie și a muncit din greu pentru a pregăti știința pentru care a fost proiectată misiunea de 10 miliarde de dolari. Nava spațială a atins o altă etapă cheie, când a finalizat „fazarea fină” pe 11 martie, a anunțat agenția miercuri (16 martie).

Telescopul a îndeplinit, de asemenea, toți parametrii optici de care aveau nevoie inginerii și oferă în mod curat lumină instrumentelor sale. Realizarea lasă NASA pe deplin încrezătoare că observatorul își va îndeplini obiectivele științifice.

„Am aliniat și concentrat pe deplin telescopul pe o stea, iar performanța depășește așteptarile. Suntem încântați de ce înseamnă acest lucru pentru știință”, Ritva Keski-Kuha, director adjunct al telescopului optic pentru Webb la Centrul de zbor spațial Goddard al NASA în Maryland, a spus într-o declarație NASA. „Acum știm că am construit telescopul potrivit”.

Noua imagine se concentrează pe o stea numită 2MASS J17554042+6551277, conform declarației. Aceasta reprezintă o nouă țintă pentru observator: etapele anterioare ale procesului de punere în funcțiune s-au concentrat pe HD 84406, o stea din constelația Ursa Major, care este situată la aproximativ 241 de ani lumină de Pământ.

De asemenea, în fundal sunt vizibile și alte stele și galaxii pe care agenția nu le-a identificat.

Puterea de observare a lui JWST vine parțial de la oglinda masivă a telescopului, care se întinde pe o lungime de 21 de picioare (6,5 metri). Dar o oglindă de această dimensiune nu poate fi lansată așa cum este, așa că designerii observatorului au împărțit suprafața aurie în 18 segmente hexagonale reglabile individual.

Timp de săptămâni, inginerii din misiune au reglat fin alinierea acelor segmente pentru a aduce universul în centrul atenției pentru observatorul masiv. Acest proces nu este încă finalizat, a subliniat NASA, dar cei mai grei, cei mai mulți pași care provoacă emotii au trecut.

„Cu mai bine de 20 de ani în urmă, echipa Webb și-a propus să construiască cel mai puternic telescop pe care oricine l-a instalat vreodată în spațiu și a venit cu un design optic îndrăzneț pentru a îndeplini obiectivele științifice exigente”, Thomas Zurbuchen, administrator asociat pentru Science Mission Directorate a NASA. , a spus în comunicat. „Astăzi putem spune că designul se va dovedi”.

Agenția a lansat, de asemenea, o imagine „selfie” folosind un obiectiv adaptat pentru a fotografia oglinda principală pentru a ajuta inginerii în timpul alinierii.

Odată ce alinierea oglinzii este completă – poate până la începutul lunii mai, a spus NASA – celălalt pas major pregătitor al echipei este calibrarea instrumentelor de la bordul observatorului. Lucrarea este de așteptat să fie finalizată până în această vară, când JWST își va putea începe observațiile științifice.

 

Agenda științifică a observatorului include abordarea unor subiecte precum înțelegerea primelor zile ale universului, evaluarea locuinței exoplanetelor și identificarea impactului pe care materia întunecată misterioasă îl are asupra cosmosului.

 

SURSA: Space.com

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte. Mersul iresistibil al civilizațiunii omenești...

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui studiu urmărit îndeaproape. AlzheimerFoto: Aline Morcillo...

La Mulți Ani pentru Sfântul Andrei și 1 DECEMBRIE!

Gral.bg(r) Bartolomeu Constantin SÂVOIU Directorul Jurnalului

Administrarea antibioticului în patologia virală nu aduce niciun beneficiu

Sursa: 360medical.ro de Alexandra Mănăilă  Dr. Daciana Toma, vicepreședintele SNMF Studiul STAR pentru România, realizat în mai 2022 pe respondenți cu vârste între 25–34 de ani,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -