vineri, decembrie 9, 2022
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 115

Cel mai periculos criminal în serie din Franța a fost găsit, după 35 de ani

Must Read

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte....

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui...

Un fost ofițer de poliție militară din Franța a mărturisit, înainte să se sinucidă, că este criminalul în serie cunoscut sub numele de „Le Grêlé” („Ciupitul”), care a îngrozit Parisul în anii 1980 și 1990.

Deși crimele datează de zeci de ani, anchetatorii au înregistrat progrese în acest caz abia recent. Suspect în ancheta care a început în urmă cu 35 de ani, Francois Verove a fost chemat la interogatoriu în legătură cu cazul și pentru a da o probă de ADN, dar nu s-a prezentat. Cadavrul său a fost găsit miercuri într-un apartament într-o stațiune de pe litoral, în apropiere de orașul Montpellier.

Fost ofițer de poliție militară a lăsat un bilet în care spunea că el este ucigașul în serie cunoscut sub numele de „Le Grêlé”. Analizele ADN au confirmat că el mărturisirea bărbatului în vârstă de 59 de ani este reală, informează presa franceză.

Porecla „Ciupitul” a fost primită din cauza tenului cu acnee pe care îl avea bărbatul. El este acuzat, printre altele, de asasinarea lui Cécile Bloch, o fetiță în vârstă de 11 ani. Aceasta a fost dată dispărută după ce nu a mai ajuns la școala din orașul Fontainebleau, în 1986. Trupul ei a fost găsit mai târziu în subsolul clădirii în care locuia, iar cazul a șocat întreaga țară. Fratele vitreg al copilei a văzut criminalul în lift în dimineața crimei și a ajutat poliția să schițeze chipul acestuia.

Crimele și violurile sale au șocat Parisul între 1986 și 1994, dar până acum nu au fost rezolvate. Printre crimele șocante care i-au fost atribuite s-a numărat asasinarea lui Cécile Bloch, în vârstă de 11 ani. A fost dată dispărută după ce nu a ajuns la școală, în 1986.

„Nu vom ști niciodată toate crimele comise de Le Grêlé”, a spus Didier Saban, un avocat care reprezintă familiile victimelor.

În afară de uciderea fetiței de 11 ani, dovezile ADN l-au legat pe bărbat și de alte crime și violuri. Acestea au inclus uciderea lui Gilles Politi, în vârstă de 38 de ani, și a soției sale Irmgard Müller, în 1987.

Presa locală relatează de asemenea că a fost legat de asasinarea unei tinere de 19 ani, Karine Leroy, care a fost găsită moartă în 1994 la marginea unei păduri. Și ea a dispărut în timp ce mergea la școală.

În cazurile de viol, care au avut ca victime inclusiv două fete în vârstă de 14 și 11 ani, suspectul s-ar fi identificat ca polițist.

„Am avut această convingere că este fie polițist, fie jandarm, atât din cauza violenței pe care a folosit-o împotriva victimelor sale, cât și din tactica pe care a adoptat-o”, a spus avocatul familiilor victimelor.

Sursa: mediafax.ro

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte. Mersul iresistibil al civilizațiunii omenești...

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui studiu urmărit îndeaproape. AlzheimerFoto: Aline Morcillo...

La Mulți Ani pentru Sfântul Andrei și 1 DECEMBRIE!

Gral.bg(r) Bartolomeu Constantin SÂVOIU Directorul Jurnalului

Administrarea antibioticului în patologia virală nu aduce niciun beneficiu

Sursa: 360medical.ro de Alexandra Mănăilă  Dr. Daciana Toma, vicepreședintele SNMF Studiul STAR pentru România, realizat în mai 2022 pe respondenți cu vârste între 25–34 de ani,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -