joi, februarie 9, 2023
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | 2023 |NUMĂRUL 124

Studiu Israel: tratamentul Covid-19 ar putea costa sub 1 dolar / zi

Must Read

Spiritul lui Răzvan Theodorescu călătorește spre Orientul etern

MARIUS GHILEZAN EDITORIALIST  ROMÂNIA LIBERĂ   Când citeam pe nerăsuflate cartea lui Vintilă Corbul „Că­derea Constantinopolului,” nu visam ca la maturitate să am un...

Dinamitarea Tarom

Sursa: Sorin Rosca Stanescu - corectnews.ro Analistul cel mai activ în plan economic de care dispune presa din România,...

COMUNICAT DE PRESĂ – O mare Personalitate a plecat la Orientul Etern

Bucureşti, 6 februarie 2023 COMUNICAT DE PRESĂ O mare Personalitate a plecat la Orientul Etern Plângem cu imensă durere şi emoţie plecarea...

Un nou studiu din Israel susține că tratarea Covid-19 ar putea costa sub 1 usd/zi. Acest studiu publicat recent arată că ivermectina reduce durata bolii și infecțiozitatea, informează într-o analiză amplă The Jerusalem Post.

FDA și OMS, pe de altă parte, avertizează împotriva utilizării acesteia.

Prof. Eli Schwartz, fondatorul Centrului pentru Medicină de Călătorie și Boli Tropicale din Sheba, a efectuat un studiu aleatoriu, controlat, din 15 mai 2020, până la sfârșitul lunii ianuarie 2021 pentru a evalua eficacitatea ivermectinei printre pacienții care nu au avut nevoie de spitalizare, cazuri ușoare până la moderat.

Ivermectina a fost aprobată de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente din 1987. Descoperitorii medicamentului au primit Premiul Nobel pentru medicină 2015 pentru tratamentul onchocerciozei, o boală cauzată de infecția cu viermi rotunzi paraziți.

De-a lungul anilor, medicamentul a fost folosit pentru alte indicații, inclusiv scabie și păduchi. Mai mult, în ultimul deceniu, mai multe studii clinice au început să-și arate activitatea antivirală împotriva virușilor variind de la HIV și gripă la Zika și West Nile.

De asemenea, medicamentul este extrem de ieftin. Un studiu publicat în American Journal of Therapeutics, a arătat că prețul ivermectinei pentru alte tratamente în Bangladesh este în jur de 0,60 dolari până la 1,80 dolari pentru un tratament de cinci zile. Costă până la 10 dolari pe zi în Israel, a spus Schwartz.

Ce a constatat profesorul

În studiul lui Schwartz, aproximativ 89 de voluntari eligibili cu vârsta peste 18 ani care au fost diagnosticați cu coronavirus și care au stat în hoteluri administrate de stat COVID-19 au fost împărțiți în două grupuri: 50% au primit ivermectină și 50% au primit un placebo, în funcție de greutatea lor. Li s-au administrat pastilele timp de trei zile la rând, cu o oră înainte de masă.

Voluntarii au fost testați folosind un test PCR nazofaringian standard cu scopul de a evalua dacă a existat o reducere a încărcăturii virale până în a șasea zi – a treia zi după terminarea tratamentului.

Aproape 72% dintre voluntarii tratați cu ivermectină au dat rezultate negative pentru virus până în ziua a șasea. În schimb, doar 50% dintre cei care au primit placebo au dat rezultate negative.

În plus, studiul a analizat cât de infecțioși erau pacienții și a constatat că doar 13% dintre pacienții cu ivermectină erau infecțioși după șase zile, comparativ cu 50% din grupul placebo – de aproape patru ori mai mulți.

Studiul arată în primul rând că ivermectina are activitate antivirala, a spus Schwartz. „De asemenea, arată că există aproape 100% șanse ca o persoană să nu fie infecțioasă în patru până la șase zile, ceea ce ar putea duce la scurtarea timpului de izolare pentru aceste persoane. Acest lucru ar putea avea un impact economic și social imens. ”

Studiul a apărut pe site-ul cercetărilor MedRxiv. Nu a fost încă evaluat de colegi. Schwartz a spus că alte studii similare – deși nu toate efectuate la aceleași standarde ca ale sale – au arătat, de asemenea, un impact favorabil al tratamentului cu ivermectină.

Studiul său nu a demonstrat că ivermectina este eficientă ca profilactic, ceea ce înseamnă că ar putea preveni bolile, a avertizat el și nici nu a arătat că reduce șansele de spitalizare. Cu toate acestea, alte studii au arătat astfel de dovezi, a adăugat el.

De exemplu, studiul publicat la începutul acestui an în American Journal of Therapeutics a subliniat că ivermectina „demonstrează un semnal puternic de eficacitate terapeutică” împotriva COVID-19.” „O altă analiză recentă a constatat că ivermectina a redus decesele cu 75%”, se spune în raport.

Sursa: www.jpost.com; www.stiripesurse.ro; www.digi24.ro

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Spiritul lui Răzvan Theodorescu călătorește spre Orientul etern

MARIUS GHILEZAN EDITORIALIST  ROMÂNIA LIBERĂ   Când citeam pe nerăsuflate cartea lui Vintilă Corbul „Că­derea Constantinopolului,” nu visam ca la maturitate să am un...

Dinamitarea Tarom

Sursa: Sorin Rosca Stanescu - corectnews.ro Analistul cel mai activ în plan economic de care dispune presa din România, Petrișor Peiu, a difuzat astăzi...

COMUNICAT DE PRESĂ – O mare Personalitate a plecat la Orientul Etern

Bucureşti, 6 februarie 2023 COMUNICAT DE PRESĂ O mare Personalitate a plecat la Orientul Etern Plângem cu imensă durere şi emoţie plecarea la Orientul Etern a Prea...

„Șobolanii părăsesc corabia actorașului”. Ucraina lui Zelenski se scufundă încet, dar sigur!

Sursa: solidnews.ro Autor: Oana-Medeea Groza   În Ucraina și SUA au avut loc o serie de percheziții fără precedent în istoria celor două state. La Washington, protagonistul...

Ecaterina Conachi Vogoride, femeia care a făcut Unirea!

Totul s-a întâmplat pentru că a existat o doamnă pe numele ei Ecaterina-Cocuța Vogoride, născută Conachi. Revoluționarii de la 1848 au reușit după un deceniu...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -