sâmbătă, septembrie 25, 2021
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 59 |20 - 26 SEPTEMBRIE 2021

Anul Viitor la IERUSALIM!

Must Read

Lituania anunță că telefoanele chinezești ar cenzura anumiti termeni.

Telefoanele emblematice vândute în Europa de gigantul chinez de smartphone-uri Xiaomi Corp au o capacitate încorporată de a detecta...

Premiile Medicinei Militare din România – 190 de ani de excelenţă:

La Sala de marmură a Cercului Militar Naţional a avut loc ceremonia oficială de deschidere a lucrărilor Conferinţei Naţionale...

Este urarea pe care și-o făceau toți evreii de 2000 decând al 2 lea Templu a fost distrus de Romani și în urma războaielor care s-au succedat , Poporul lui ISRAEL a fost izgonit din Țara Sfântă!

Și , într-adevăr , după aproape 2000 de ani , în 1948 , este proclamat Statul ISRAEL de marele om politic , Ben GURION care devine Prim Ministru .
73 de ani de la această dată istorică , fermenții conflictului arabo -evreiesc sunt la fel de activi , mai mult chiar!

Astfel , după o perioadă de 7 ani în care organizația HAMAS clasată de toate Democrațiile Occidentale ca Teroristă și cu sediul în Fâșia Gaza perioadă în care nu mai bombardase ISRAELUL, aceasta începe o nouă “ploaie” de rachete!
Mai multe cauze au fost la originea acestor atacuri.
În Ierusalimul de est, locuit de arabi , înainte de proclamarea Statului ISRAEL , în 1948 , un număr de imobile aveau proprietari evrei.

După proclamarea din 1948 și ofensiva statelor arabe care au încercat să distrugă imediat tânărul Stat , Ierusalimul de est a fost ocupat de Iordania care a izgonit proprietarii evrei și a dat imobilele lor , noii populații palestiniene.

După războiul din 1967 când întreg IERUSALIMUL a trecut sub conducerea ISRAELULUI după victoria TSAHALULUI( Armata Israeluană). Vechii proprietari evrei au cerut să își redobândească bunurile sau cel puțin să încaseze chirii de la ocupanții arabi musulmani care le ocupau ilegal.
Lupta juridică a durat zeci de ani . În final, în fața actelor proprietarilor legitimi , Curtea Supremă a ISRAELULUI a hotărât în primăvara lui 2021 retrocedarea bunurilor vechilor proprietari evrei .

Ca răspuns, arabii musulmani au declanșat un val de agresiuni în mijloacele de transport la care Forțele de Ordine au ripostat. Perioada a devenit foarte sensibilă pentru că a coincis cu începutul Ramadanului care în mod obișnuit vede o recrudescență a atacurilor teroriste .Tot în această perioadă , devenită “ fierbinte “ , avea loc “ Ziua Ierusalimului “
Pentru a evita incidentele și provocările ,-Municipalitatea Ierusalimului a deviat cortegiile și defilările care trebuiau să treacă prin cartierele musulmane.

În același timp s-a adăugat un alt factor important. Autoritatea Palestiniană , condusă de Mahmoud ABBAS care are sediu la Ramallah , în Cisjordania , a anunțat că alegerile prevăzute nu vor mai avea loc. Abbas , care conduce de 15 ani , fără alegeri și de notorietate internațională , un organism corupt și dictatorial , în urma sondajelor are îl dădeau învins în fața organizației Hamas care conduce fâșia Gaza a invocat ca pretext pentru alegerile refuzul Autorităților Israeliene de a interzice arabilor din Ierusalimul de Est care au cetățenia israeliană de a vota în alegerile pentru Autoritatea Palestiniană.

Toți acești factori , uniți , au fost declanșatori atacurilor teroriste ale Hamasului care timp de 11 zile au semănat groaza și au exercitat o criminală presiune , zi și noapte , lansând mii de proiectile asupra populației israeliene.
Din fericire , Domul de Oțel, sistemul anti -rachetă israelian a permis interceptarea a 90% din rachetele palestiniene . Armistițiul încheiat , cu bunele oficii ale Egiptului , a însemnat o victorie militară a ISRAELUILUI care a ripostat împotriva atacurilor teroriste ale Hamasului , distrugând mai multe centre ale acestuia în Gaza și un număr considerabil de teroriști
Sfârșitul acestui “ mini război” a permis , după o perioadă de 2 ani și jumătate de instabilitate politică și 4 alegeri legislative să aducă o nouă Coaliție la putere.
Naftali Bennet , un milionar în fruntea Partidului de Dreapta YAMINA și Yair LAPID , Centrist de Stânga , cu sprijinul unui partid islamist al arabilor israelieni reușesc să formeze o coaliție care cuprinde partide cu ideologii politice contradictorii.
După 15 ani de conducere a Guvernului , Benjamin NETANYAHU , cel mai longeviv Prim Ministru în istoria ISRAELULUI este obligat să cedeze puterea!
Urmează votul în Parlamentul Israelian , KNESSET , însă coaliția aceasta , eteroclită este considerată ca aceptată , prin votul unei majorități infime ( 1-2voturi).
O perioadâ de incertitudini se deschide în fața Statului ISRAEL. În perspectiva unui IRAN hotărât să aibă cu orice preț arma atomică și a unei climat de confruntări militare multiple în Orientul Apropiat și Mijlociu , a unei situații economice preocupante în urma Pandrmiei de Covid viitorul Guvern este confruntat cu provocări numeroase și complexe.

Vizita Președintelui ISRAELULUI , Reuven RIVLIN , în țara noastră , câteva zile înaintea sfârșirii mandatului său este o dovadă a excelentelor relații , economice și politice , cu țara noastră.

 

 

 

 

Autor: Directorul Jurnalului. General Bg. (r) Bartolomeu Constantin SĂVOIU

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Lituania anunță că telefoanele chinezești ar cenzura anumiti termeni.

Telefoanele emblematice vândute în Europa de gigantul chinez de smartphone-uri Xiaomi Corp au o capacitate încorporată de a detecta și cenzura termeni precum „Tibet...

Premiile Medicinei Militare din România – 190 de ani de excelenţă:

La Sala de marmură a Cercului Militar Naţional a avut loc ceremonia oficială de deschidere a lucrărilor Conferinţei Naţionale a Spitalului Militar Central şi...

Euroşatra

Bibliografie - Nesedentarii https://patriaromana.com/2021/09/14/nesedentarii/ - Blestemul pâmântului francez https://patriaromana.com/2021/09/06/blestemul-pamantului-francez/ – Corespondență din Franța: Rromii noștri, membri vulnerabili ai Diasporei Române (Partea I -„Nesedentarii”,...

Școlile și liceele se redeschid doar pentru băieți, în Afganistan

Un început 100% masculin: doar elevilor afgani de sex masculin li s-a permis să se întoarcă la școlile primare și licee sâmbătă, măsură criticată...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -