duminică, septembrie 24, 2023
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | 2023 |NUMĂRUL 140 | ISSN 2972 - 2268

Motive de neliniște peste tot în Lume.

Must Read

Preotul Necula intervine în scandalul drogurilor: ‘Suntem în faţa unei realităţi care pute, rupe, ucide. Treziţi-vă!’

Sursa: stiripesurse.ro Alexandra Cruceru Sursa foto: dcnews.ro Preotul Constantin Necula, preşedintele asociaţiei "Crucea Albastră", avertizează că fenomenul consumului de droguri în...

Viitorul Ucrainei e sumbru

Sursa: Sorin Rosca Stanescu  corectnews.com El s-a decis la Washington. Casa Albă a desemnat un reprezentant special, a cărui...

S-A STINS NAPOLEON (NINI) POP!

După îndelungi suferințe creștinește îndurate, Napoleon (Nini) Pop s-a stins încet ca o candelă rămasă fără ulei, lăsând în...

Teribila Pandemie a Covidului , după ce într-o primă perioadă a părut să “ înghețe” sau  cel puțin să calmeze relativ anumite conflicte în Lume.
Dar , acalmia nu a fost de lungă durată. În Asia, represiunea începută în februarie 2021  în BIRMANIA continuă  și ca orice eveniment , după o anumită perioadă  nu mai este în “prima linie” în mass media.

Acest lucru permite generalilor birmani să continue să ucidă  fără  milă opozanții  și să bombardeze în Nordul țării regiunile în care forțele armate ale diferitelor minorității duc război de numeroși ani regimului de la RANGOON.

Tot în Asia, în Marea Chinei de Sud , tensiunea rămîne vie. Primul Ministru al TAIVANULUI ,declară  că bănuiește  o posibilă invazie a insulei de către China Populară.
Relațiile încordate între SUA și RPC continuă și sub Administrația Biden iar acuzațiile reciproce de imixtiune sau de intenții agresive mențin tensiunea .
China tocmai a lansat o stație spațialăconfirmând astfel capacitățile  rachetelor sale .
Tot în Asia , IRANUL continuă nestingherit , cum a anunțat , îmbogățirea uraniului , ajungând la 60% de la care nu mai are decât un pas până la 90 %  care îi petmite să aibă bomba atomică!

În TURCIA, , Președintele ERDOGAN afirmă fără ocoliș intențiile sale de creeare a unui nou Imperiu Otoman și dezlănțuie prigoana contra minorităților creștine și a puținilor evrei rămași acuzându-i de a fi dușmanii Națiunii Turce.

Proclamă o carantină  de trei săptămâni pe tot teritoriul țării , din cauza Covidului și profită pentru a interzice vânzarea de alcool , etapă pentru islamizarea completă a țării.
Islamismul în Europa Occidentală își urmează nestingherit opera de penetrare a țărilor în care este acum solid implantat și în care se dezvoltă zi de zi .
Politica laxistăa Autorităților Occidentale complicitatea cercurilor islamo-stângiste fac noi victime .
Un terorist  tunisian, care trăia de 10 ani ilegal, obține actele de ședere, cu toate că era de lungă vreme în contact cu grupările islamiste extremiste în FRANȚA.
Drept mulțumire ,acest criminal dă buzna într-un comisariat din orașul RAMBOUILLET și omoară prima funcționară de poliție care îi iese în cale ,înainte de a fi împușcat !
Victima, , căsătorită, mamă de familie cu 2 copii!!
Este a 17 victimă din rândurile Polițiiei Franceze ucisă din 2014.

Rămânînd în Europa , se observă că tensiunea la granița ruso -ucraineană scade ușor .
După demonstrația de forță făcută de trupele rusești , ele se “ retrag” în interiorul Federației rămânînd totuși în alertă.  Flota rusă din Marea Neagră , lansează mai multe rachete în momentul în care un vas de război american este deja în apele internaționale și un al doilea vas de război american este așteptat să sosească în Marea Neagră.
Temerile privind invadarea UCRAINEI se dovedesc total nefondate căci regiunile DONBASS și MARIOPOL, din Estul Ucrainei sunt deja sub controlul forțelor pro -ruse și cele  2 regiuni sunt de facto autonome și sub controlul Federației Ruse .
Avem de aface cu o obișnuită demonstrație de forță a RUSIEI care își arată “ mușchii” și capacitatea redutabilă de atac .
De altfel , în cazul improbabil al invaziei UCRAINEI ( dar RUSIA nu are niciun interes) Uniune Europeană a detaliat printr-o rezoluție a Parlamentului ce “ Sancțiuni “ ar aplica RUSIEI .
Nimeni nu este gata să facă război RUSIEI sau să moară pentru UCRAINA.
În Asia Centrală  se reaprinde conflictul armat între KIRKIZTAN și TADJIKISTAN care mocnea din 1990  în momentul dezintegrărij Uniunii Sovietice .
Granița între cele 2 țări nu a fost niciodată bine delimitată . În plus , în regiunea frontalieră este în joc și controlul surselor de apă.
Seria  ultimelor evenimente se termină cu o dramă.
În cursul unei adunări  religioase în ISRAEL , un pelerinaj al evreilor “ strict ortodocși”  cu ocazia sărbătorii iudaice Lag Ba Omer pe Muntele Meron  la care au participat circa 100 000 de persoane , într-o busculadă care s-a format , 45 de persoane au fost ucise și zeci de altele rănite .
Poate , în următoarele săptămâni ,
Lumea să fie mai înțeleaptă.

Autor: Directorul Jurnalului. General Bg. (r) Bartolomeu Constantin SĂVOIU

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Preotul Necula intervine în scandalul drogurilor: ‘Suntem în faţa unei realităţi care pute, rupe, ucide. Treziţi-vă!’

Sursa: stiripesurse.ro Alexandra Cruceru Sursa foto: dcnews.ro Preotul Constantin Necula, preşedintele asociaţiei "Crucea Albastră", avertizează că fenomenul consumului de droguri în...

Viitorul Ucrainei e sumbru

Sursa: Sorin Rosca Stanescu  corectnews.com El s-a decis la Washington. Casa Albă a desemnat un reprezentant special, a cărui misiune principală vizează ceea ce...

S-A STINS NAPOLEON (NINI) POP!

După îndelungi suferințe creștinește îndurate, Napoleon (Nini) Pop s-a stins încet ca o candelă rămasă fără ulei, lăsând în urmă, asemenea unei dâre de...

Un curajos General italian proclamă Adevărul ….

Săptămâna trecută, un membru francez al organizației pe care am onoarea să o conduc , îmi trimitea o informație privind apariția unei cărți pe...

„Legio Patria nostra”. Crime (de sânge) pasionale în Legiunea Străină (franceză). Complement de anchetă. Dezvăluiri. Legătura dintre dosarele Francesco Benitez și Jozef Michalek (după...

  Bibliografie „Legio Patria Nostra”. Crime (de sânge) pasionale în cadrul Legiunii Străine. Complement de anchetă. Dezvăluiri. Legătura dintre dosarele Francesco Benitez și Jozef Michalek (după un deceniu...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -