marți, octombrie 4, 2022
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 113|02 - 09 OCTOMBRIE 2022

Un Observator excepțional al Ortodoxiei pleacă la Orientul Etern

Must Read

Program-pilot de vaccinare antigripală în farmacii pregătit de Ministerul Sănătății

Sursa: 360medical Ministerul Sănătății pregătește un program-pilot de vaccinare antigripală în farmacii pentru o perioadă de 6 luni, definind condițiile tehnice...

Suntem pro-Europa, dar împotriva eurocrației!

Sursa: RomaniaLibera.ro Marius Ghilezan Prin impunerea sancțiunilor împotriva Rusiei, europenii s-au împușcat în picior, zicea în vară Viktor Orbán....

Sâmbătă 10 Aprilie ne-a părăsit pentru a se duce în altă Dimensiune , acolo unde CREATORUL ,
Văzutului și Nevăzutului ne primește pe Toți ,
DUMNEZEU ATOTPUTERNIC,
Și ne judecă după Faptele noastre ,
Fotograful Oficial al Sanctității Sale , Patriarhul Ecumenic BARTOLOMEU II , Nicolaou A. MANGINA.


“ NICOS” cum îl numeam afectuos , noi toți , prietenii și admiratorii lui fără număr, din Lumea întreagă, a intrat ca fotograf, la Patriarhia Ecumenică din CONSTANTINOPOL , în 1971 , la vârsta de 18 ani .
Cu 50 de ani în urmă!!
A servit , anul uceniciei , cu entuziasmul lui de pasionat al artei fotografice , pe Marele ATHENAGORAS I , Patriarh Ecumenic din 1948 .
Patriarhul ATHENAGORAS va realiza istorica întâlnire cu Sanctitatea Sa , Papa PAUL VI , în 1964 , la IERUSALIM.


Ultima întâlnire între cei doi Lideri ai Creștinătății avusese loc în 1439 !!!!!, la ultimul Conciliu Ecumenic , de la FLORENȚA , ultimul între cele 2 Biserici, ceea Occidentală și ceea Răsăriteană înaintea căderii CONSTANTINOPULUI în 1453 , în mâinele Islamului Cotropitor !
Anul următor însă , 1972 , Sanctitatea Sa Patriarhul
ATHENAGORAS trece la Orientul Etern și “ NICOS “ va deveni fotograful din ce în ce mai apreciat al Sanctității Sale , Patriarhul Ecumenic DEMETRIOS I pe care îl va însoți fidel până în 1991 .


Am avut onoarea , începând cu 1985 , decând am început să vin și să fiu primit regulat la Patriarhia Ecumenică , să cunosc pe Sanctitatea Sa , Patriarhul Ecumenic DEMETRIOS I , să îl cunosc pe “ NICOS “ și să văd cât era de iubit și apreciat , nu numai de Sfântul Părinte ci și de Înalții Ierarhi , de celalți prelați ai Sfântului Scaun și de toți acei vizitatori , numeroși, care veneau regulat la Patriarhia Ecumenică .
În 1991 , după decesulPatriarhului DEMETRIOS I și alegerea Sanctității Sale , Patriarhul BARTOLOMEU I , “ NICOS “ va deveni nelipsit , alături de Sanctitatea Sa BARTOLOMEU I , la toate activitățile liturgice, la manifestările oficiale , vizitele apostolice , etc…mereu , cu faimosul său aparat fotografic.
Întâlnirile Patriarhului BARTOLOMEU I cu Președinții CARTER , CLINTON, BUSH Jr. , OBAMA , cu Președintele MEDVEDEEV sau Capete Încoronate sau alți Lideri Mondiali erau toate imortalizate de “ NICOS”. De la Papa IOAN PAUL al II , la FRANCISC , de la Patriarhul KIRILL la TEOCTIST și DANIEL, toți Patriarhii și Mitropoliții Ortodoxi ca și toții lideri Protestanți sau de alte Religii care s-au întâlnit cu Patriarhul Ecumenic au fost de asemeni “‘captați “ de aparatul “ Magic” a lui “ NICOS”


Prietenul nostru , acest om pasionat de arta fotografică dar și de tot ce era frumos în jurul lui, era o persoană călduroasă , amabilă și mai ales cu un remarcabil simț al umorului .
Când în 10 august 2000 , Sanctitatea Sa , Patriarhul Ecumenic BARTOLOMEU I , m-a consacrat în înalta funcție de Arhonte al Patriarhiei Ecumenice , “ NCOS “ a realizat zeci de fotografii ale evenimentului și a recepției care a urmat .Când mi-a înmânat a doua zi fotografiile , mi-a zis cu modestie dar și cu un zâmbet de umor : “ Am vrut și eu să contribui cu aceste amintiri fotografiate la marea bucurie pe care ai avut-o” !
Din Lumea întreagă , Ortodoxă și până la VATICAN unde era foarte cunoscut , mesajele de condoleanțe afluează de două zile .

Descriere foto: Ceremonia Funebră pentru Nicolaou MANGINA la CONSTANTINOPOL în prezența Sanctității Sale , Patriarhul Ecumenic BARTOLOMEU I

Marți , 13 Aprilie Nicolaou MANGINA , “ NICOS” , în prezența Sanctității Sale , Patriarhul ECUMENIC BARTOLOMEU I și a Înalților Ierarhi și a prelaților de la Sfântul Scaun va fi înhumat la CONSTANTINOPOL.
DUMNEZEU să te Odihnească și să îți Primească Sufletul alături de El , Iubite “ NICOS”
Amen!

Gen. Bg. Bartolomeu Constantin SĂVOIU
ARHONTE al Patriarhiei Ecumenice din CONSTANTINOPOL
Directorul Jurnalului.

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Program-pilot de vaccinare antigripală în farmacii pregătit de Ministerul Sănătății

Sursa: 360medical Ministerul Sănătății pregătește un program-pilot de vaccinare antigripală în farmacii pentru o perioadă de 6 luni, definind condițiile tehnice care trebuie îndeplinite în ceea...

Suntem pro-Europa, dar împotriva eurocrației!

Sursa: RomaniaLibera.ro Marius Ghilezan Prin impunerea sancțiunilor împotriva Rusiei, europenii s-au împușcat în picior, zicea în vară Viktor Orbán. “Rusia nu a căzut în...

Imensă Victorie a Mișcării Suveraniste Patriotice, Naționaliste în ITALIA

  25 Septembrie 2022 marchează o dată importantă în creșterea impetuoasă a Mișcării pentru Libertate în Europa dar și în lumea occidentală. Coaliția Partidelor de Dreapta...

Suveraniștii pot exulta: Habemus Papam!

Cuvânt Înainte Pentru cei care cred în DUMNEZEU ATOTPUTERNIC, CREATOR al Văzutului și Nevăzutului , și , sunt convins că suntem încă numeroși în ROMÂNIA...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -