miercuri, septembrie 27, 2023
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | 2023 |NUMĂRUL 140 | ISSN 2972 - 2268

Mai există  un pilot în cabina avionului?

Must Read

Marele scriitor Mihail Sadoveanu a condamnat oameni la moarte

Sursa:barzilaiendan.com By barzilaiendan ,,Evenimentul zilei“ scoate de sub cenușă un trecut rușinos al lui Mihail Sadoveanu, ale cărui ,,opere“ am fost...

Preotul Necula intervine în scandalul drogurilor: ‘Suntem în faţa unei realităţi care pute, rupe, ucide. Treziţi-vă!’

Sursa: stiripesurse.ro Alexandra Cruceru Sursa foto: dcnews.ro Preotul Constantin Necula, preşedintele asociaţiei "Crucea Albastră", avertizează că fenomenul consumului de droguri în...

Viitorul Ucrainei e sumbru

Sursa: Sorin Rosca Stanescu  corectnews.com El s-a decis la Washington. Casa Albă a desemnat un reprezentant special, a cărui...


Mai există  un pilot in cabina avionului?

Din noianul de evenimente ale  societății  noastre românești dar si din cea internationala, am luat numai câteva  evenimente pentru a le putea discuta și  a  prezenta opinia noastră.
Titlul Editorialului  amintește  un  film -comedie cu ceva ani în  urmă   și  care a avut un mare succes. Din păcate , pentru noi acest lucru , nu este o comedie   ci  o tragi-comedie dacă nu chiar o dramă  și   ne  dă   impresia că   Țara  nu mai este condusă  și  că  suntem în  totală  derivă:  Un avion fară  pilot sau o navă   fără  comandant !
 Voi începe cu actualitatea noastră. 
În ultimele zile , o primă  dezbatere importantă  prin consecințele  ei , enorme , în viața  cotidiană  din  societatea românească  , ne  atrage atenția  . Este vorba de desființarea Secției  pentru Învestigarea  Infracțiunilor din Justitie(  S.I.I.J.) )  , proiect de lege prezentat de Ministrul Justiției  Ion STELIAN și   preluat aproape copy/paste din proiectul fostului Ministru Cătălin  PREDOIU.

Este un lucru  cunoscut că  de 31 de ani , de la căderea   dictaturii comuniste, sistemul nostru juridic trece din criză  în  criză  , din “ reforme “ în “reforme”  și situația  devine din rea în  mai rea. Este un fapt notoriu , de asemeni  , abuzurile, putem spune fără  exagerare, nelegiuirile comise de o parte a membrilor corpului judiciar românesc   , de la Judecători până  la Procurori. Arestări  ilegale, dosare fabricate  la “  comandă” , oameni închiși  nevinovați   , destine distruse, mai mult   , oameni care s-au sinucis sau au decedat urmare a traumelor suferite  ! Este  una  din caracteristicile situației  actuale , a  anarhiei care domnește în  sistemul judiciar  din ROMÂNIA , fără  să  mai vorbim  de sistemul  penitenciar , demn de “ Evul Mediu” . 

Toate, lucruri  cunoscute la BRUXELLES și în Cancelariile Occidentale însă   care rămân  ca o plagă deschisă  pe trupul Țării noastre. Cu  ceva vreme în  urmă,   fusese  înființată  această  Secție pentru Învestigarea  Infracțiunilor din Justiție  și  care permitea un anumit  control, o monitorizare și  chiar o urmarire în  justiție a abuzurilor făcute de Judecători și  Procurori în  ROMÂNIA , CSM rămânând aproape ineficace și practic , ne -apărând niciodată drepturile cetățenilor care s-au adresat lui.
Scandalurile din ultimii ani, presiunile politice ale tuturor guvernelor care s-au perindat  , asupra Justiției ,au arătat  cu prisosință necesitatea acestei Secții .Or, noua Guvernare  Liberalo-Udemeristă – Useristă,  așa  zisă  apărătoare   a Statului  de Drept  și a liberttății   cetățenilor  ,face exact contrariul!!
Desfințeazâ singurul serviciu care nu era politizat si  în care procurorii intrau prin concurs. Nu vom intra in detaliile tehnice care nu ne  interesează aici   însă  important este că ne adâncim  în mocirla   unui  Stat Tiranic în  care libertățile  individuale ale cetățenilor  nu mai sunt asigurate. 
Am avut în  lunga mea carieră  profesională  onoarea de a îndeplini  timp de 10 ani, funcția  de  Judecator  într-un  Tribunal din  Paris. Când  compar arbitrariul, bunul plac si actiunile  adesea contrare  Legii , de care nu țin seamă  , a  numeroși Judecători și Procurori din instanțele  românești  cu instanțele  occidentale  , rămân  stupefiat de samavolnicia , aroganța   și lipsa totală de respect a  acestor reprezentanți
ai Legii față de omul din popor care ajunge în fața lor !Dacă  in primii 10-15-20 de ani, după  Revoluție  mai erau incă judecători  din “vechea gardă” avem acum de  aface  cu o nouă  generație  de “depozitari ai justitiei,”  de la 25 la 40 de ani, care se cred investiți cu dreptul de viață  și de moarte asupra celor care ajung in fața  lor si care practic , fac tot ce vreau , fara a se sinchisii de Lege . Mergeți în sălile Tribunalelor și uitați-vă cum sunt tratați când sunt în fața lor  cei care își caută dreptatea !
Este cutremurătoare situația  în care suntem și, ultimul recurs in fata acestor abuzuri, Noua  Guvernare îl  desființează!

Halal Coaliție  de Dreapta!

Urmând  pe aceiași  cale a abuzurilor si a gestionării  catastrofice  a Statului , vom  analiza  un alt imens faliment  al  celor care “ Administrează” Țara !
După  ce PNL-ul și   aliații săi, au criticat, pe bună dreptate politizarea aparatului de stat, aceștia  ,odată  ajunși  la putere, fac exact același  lucru, dacă  nu chiar mai rău  .Pentru a reusi o gaura de 100 milioane de euro, statul a cheltuit 2,8 miliarde de euro. Cu 267.000 de mii de angajați în întreprinderile  publice s-a  realizat o cifră  de afaceri de 41 de miliarde de lei, cheltuieli de 38 de miliarde de lei, și  plăți   restante de 6 miliarde de lei. Trăgând  linie, cele 1100 de companii publice, au un minus de 3 miliarde de lei !!!

Trecând  la cele 905 companii unde administrațiile  publice și  locale dețin  controlul, ele au raportat o pierdere de 45 de milioane  de lei  și  facturi restante de 2 milarde de lei. Comparând  cifrele , se poate observa că  pierderile produse de cele 905 companii, unde primăriile  si consilile județene   fac legea, au crescut în  numai 9 luni de peste 7 ori  iar  cele mai mari restanțe  de plată  fiind  către  bugetul general consolidat.   O simplă  matematică  ne  arată că  pentru o gaură  de circa 2 miliarde  de lei, circa 416 milioane de euro,  Administrația  a cheltuit cu salariile celor 96.000 de angajați  4 miliarde de lei sau 833 de milioane de euro!!!!De cealaltâ  parte, cele 200 de companii unde Statul  este actionar unic, sau majoritar, și  în  care lucrează  171.000 de oameni, s-a raportat un profit brut de 2,5 miliarde de lei, si plăți  restante de 4,3 miliarde  de lei. Pentru a produce o gaură  de 1,8 miliarde de lei, circa 383 de milioane de euro, Statul  a mai cheltuit 10 miliarde de lei cu salarile, adică 2 miliarde de euro. Ce se poate trage ca o concluzie din acest tablou catastrofic? Un management haotic, a intreprinderilor de stat si a administratilor publice, conducatori incapabili, daca nu chiar care au delapidat   intreprinderile, clientelism care  se   înrudește  cu  practicile pe care noi le denunțâm  în 
țări  ca Italia sau   de  pe continentul  african , opacitate  și   totală lipsă  de rentabilitate si de fiabilitate economică  a acestora. Cum putem înainta   pe calea dzvoltării când  avem acest dezastru economic și sume imense   care  în loc   sâ  fie utilizate rațional  sunt cheltuite in mod inutil?
Mai avem un Ministru al Economiei ?
Mai mult, ultimele vești  anunță  ca Statul  și Administrațiile  Locale  licențiază dar în același  timp, în  contradicție flagrantă cu ce anunță, angajează  pe  capete! 
Oare , pentru a mări eficiența și buna funcționare conform principiului “ omul potrivit la  locul potrivit” ?
Permiteți-mi să mă îndoiesc  , fiind vorba mai degrabă de “instalarea “  unei noi “ clientele “ care înlocuiește pe ceea a Guvernării anterioare, o  masă de manevră în perspectiva viitoarelor  scadențe electorale .
Vom incheia analiza a câtorva  din problemele  de  stringentă  actualitate, cu asa zisul proiect de lege, privind stabilirea măsurilor   de protecție  socială  pentru “consumatorul vulnerabil “
din sistemul energetic. Noul act normativ dorește  “combaterea saraciei “dar el va avea un efect advers mult mai mare. Va crea o nouă  categorie mai importantă  de persoane sărace .
Este vorba de persoanele cu venituri medii care vor avea de suportat facturi de întreținere  de 3 sau 4 ori mai mari decât  până acum. Începând  cu iarna 2021-2022, vor  primi subvenții  pentru energie doar  persoanele care se vor încadra  în categoria consumatorilor vulnerabili , conforma definiției  date de guvern. Este clar ca prin modul în  care a fost gândită  legea și  ce urmărește  in practică  Guvernul   ,  nu este decât  dorința  de a face economii  la buget, prin tăierea  subvențiilor   pentru o mare parte din populație  ignorând  cu bună  știință  situația  în  care se află  sistemul centralizat de termoficare. Se știe  că  în toate  marile orașe , există  un sistem mai mult decât  vechi, datând  din perioada comunistă care este deficitar, care pierde enorm din energia   pe care  trebuie să  o distribuie  locatarilor  din ansamblurile de blocuri  și  care este ținut  în viață  “ artificial”  numai prin facturile tot mai mari , acoperite pe de oparte  prin plățile  făcute  de clienți  iar  pe de altă  parte de subvențiile  tot mai mari , date de  Stat si de Administrațiile  Locale   Primării  , etc .

Incă  odată  asistăm  la modul absurd de a trata   o  problemă  , ne atacând  răul  la   rădăcină și  căutând
soluții  inteligente , moderne , conform cerințelor ecologice și optimizării sistemului de distribuire  a căldurii și rnergiei
preferându-de  “scamatoria  financiară  “ de a muta povara de la Stat  si Administrațiile  locale  pe umerii unei populatii din ce in ce mai sărăcite !Din păcate,  nimic nu ne mai miră  in fața  incapacitații 
unei Guvernări  care a promis  cu surle si tobe, că  va schimba fața  Țării !

Vom termina cu o știre  externă .Ce anunțam  înainte  de alegerile prezindențiale  si legislative ,  cele mai fraudate din istoria Statelor Unite din noembrie  2020  , este in curs de a se realiza. Administrația   Joe Biden, inainteaza cu pasi rapizi către  instaurarea unei dictaturi neo -marxiste, social -comuniste, după  victoria acestei Monstruoase  Coaliții formată  de Partidul Democrat neo -marxist  cu  islamiștii stângiști  , fasciști  , extremiști  Antifa  , BLM,  , ateiști , etc..   toți  uniți  în Marea  Uniune  Mondialistă , lideră a Noii Ordini Mondiale și a Marii Resetări  , condusă  de “ Păpușarul »
George Soros, cu fidelii lui partizani:  Clinton, Obama, Biden, Schwab, Gates… Se doreste deci inființarea unui “ Minister al Adevărului “  . (   George ORWELL suntem în plin în prezicerea ta din  faimoasa carte 1984   !!  ) 
Sub pretextul de a combate răspândirea  de  “fake news”   se va crea o Organizație  Oficială , care va monitoriza, va controla, si va decide toate măsurile  represive în domeniul mass-media. Astfel , Joan Donovan , Director de cercetare la  Universitatea  Harvard, sugereaza creearea   unei “ Comisii  a  Adevărului”- The Thruth Commision   care   va investiga toate acțiunile  opozanților  si a partizanilor Presedintelui TRUMP. 

Bineînțeles  toate violențele  din anul 2020, ale organelor teroriste care sunt Antifa si BLM, care au produs daune de 3 miliarde  de  $  , pierderi omenesti, violuri,  etc. etc . nu sunt luate in considerație .!!
Comisia trebuie să se transforme ulterior într-un Minister care va “ cenzura “ mass media!
Sunt practic vizați  toți  votanții republicani, asa zișii supremațiștii  albi  si oricine nu este de acord cu noua Alianță Mondialistă  care domneste acum in Statele Unite. Această  situație  incredibilă  culminează  cu    numeroase  declarații și luări de poziție  în favoarea eliminării opozanților “ Noului Regim “ , Obama -Biden!!
Am ales două  declarații care dacă nu ar veni de la  personalități americane , am putea  crede că provin de la un Regim
Hitlerist  și care nu au cu nimic  de  invidiat pozițiilor  călăilor   Himmler  , Göebbels  și  Compania!!
Astfel fostul  director al CIA, John Brennan și  fiica  fostului Senator decedat  John Mc. Cain,  Meghan  Mc Cain  , ambii susținători  neconditionați  ai  Coaliției    Mondialiste  SOROS, OBAMA-CLINTON-BIDEN  ies la rampă , în prima  linie  ,cu o extraordinare ură și înverșunare !
Ce spun aceste două   personaje?  
Nici mai mult, nici mai puțin că  opozanții  republicani , de dreapta , suveranisti, etc .  etc, care se opun noii Ordini  Mondiale  si a Dictaturii  care se instaleaza, trebuiesc  ELIMINAȚI , fiind “ teroriști interni” sau eventual  inchiși în inchisori ca Guantanamo. !
Pe când deschiderea  de “ Gulaguri  “   , faimoasele  lagăre de concentrare  după  exemplul  ‘Tătucului  STALIN  ?
Cand auzim astfel  de  afirmații și  vedem ce se instalează  cu mare viteză  într-o țară  care până  mai ieri era considerată  campioana  “ Lumii  Libere “  ne putem pune  întrebarea , cu multă neliniște ,la ce ne putem aștepta în viitorul apropiat de la “ Marele  Licurici “  de peste Ocean !

Autor: Directorul Jurnalului. General Bg. (r) Bartolomeu Constantin SĂVOIU

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Marele scriitor Mihail Sadoveanu a condamnat oameni la moarte

Sursa:barzilaiendan.com By barzilaiendan ,,Evenimentul zilei“ scoate de sub cenușă un trecut rușinos al lui Mihail Sadoveanu, ale cărui ,,opere“ am fost...

Preotul Necula intervine în scandalul drogurilor: ‘Suntem în faţa unei realităţi care pute, rupe, ucide. Treziţi-vă!’

Sursa: stiripesurse.ro Alexandra Cruceru Sursa foto: dcnews.ro Preotul Constantin Necula, preşedintele asociaţiei "Crucea Albastră", avertizează că fenomenul consumului de droguri în România poate fi combătut numai...

Viitorul Ucrainei e sumbru

Sursa: Sorin Rosca Stanescu  corectnews.com El s-a decis la Washington. Casa Albă a desemnat un reprezentant special, a cărui misiune principală vizează ceea ce...

S-A STINS NAPOLEON (NINI) POP!

După îndelungi suferințe creștinește îndurate, Napoleon (Nini) Pop s-a stins încet ca o candelă rămasă fără ulei, lăsând în urmă, asemenea unei dâre de...

Un curajos General italian proclamă Adevărul ….

Săptămâna trecută, un membru francez al organizației pe care am onoarea să o conduc , îmi trimitea o informație privind apariția unei cărți pe...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -