FBI confiscă 1 miliard de dolari în bitcoin, despre care se spune că au fost furați de pe Silk Road

0
447

Sursa foto: https://forbes.com

În această săptămână, agenții federali au confiscat mai mult de 1 miliard de dolari în bitcoin în legătură cu site-ul dispărut al Silk Road, (o piață criminală de pe web-ul întunecat), fapt ce poate fi cea mai mare confiscare în criptomonede de către Departamentul Justiției US.

Departamentul de Justiție a declarat că se pune in miscare pentru ca cei 69.370 de bitcoin – evaluați la peste 15.500 de dolari pe bucată – să fie confiscate pentru guvern, conform documentelor instanței.

Aceasta suma in Bitcoin (69.370 BTC) au aparținut odată fondatorului Drumului Mătăsii, Ross Ulbricht, care a fost condamnat la închisoare pe viață în 2015.

Bitcoin a fost singura monedă permisă pe Silk Road, despre care autoritățile spun că a fost folosită pentru tranzacții criminale, inclusiv vânzarea de droguri și arme, precum și spălarea banilor.

 

FBI a închis Silk Road în octombrie 2013 și l-a arestat pe Ulbricht. El a fost găsit vinovat în februarie 2015 pentru o serie de acuzații, inclusiv spălare de bani, trafic de droguri și piratarea computerelor.

„Silk Road a fost cea mai cunoscută piață criminală online din zilele sale”, a declarat procurorul american David Anderson. „Condamnarea cu succes a fondatorului Silk Road în 2015 a lăsat deschisă o întrebare de miliarde de dolari. Unde au plecat banii? Cererea de confiscare de astăzi răspunde la această întrebare. 1 miliard de dolari din aceste încasări penale sunt acum în posesia Statelor Unite . ” În dosar se menționa că bitcoin-ul confiscat a fost furat de la Silk Road în 2013 de către un hacker identificat doar ca „Individul X” conform dosarului instanței.  Bitcoin-ul furat avea o valoare de aproximativ 14 milioane de dolari în acel moment sau puțin peste 200 de dolari pentru fiecare bitcoin. Dar valoarea bitcoin-ului a crescut de atunci, aducând valoarea astăzi la aproape 1 miliard de dolari. Conform cu dosarul instantei, Ulbricht a aflat de identitatea online a „individului X” și l-a amenintat, cerând returnarea criptomonedei imediat după furt. „Individul X” nu a returnat criptomoneda, insa a consimțit la confiscarea fondurilor de catre autoritatile americane, conform înregistrării.

Sursa: www.forbes.com; www.cnn.com; www.bbc.com;

AD

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here