marți, decembrie 6, 2022
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 115

Gabriel Leş, fost ministru al Apărării, avertizează după alegerile din SUA: „Aceasta este miza. Pentru cetățenii României este vremea deciziilor”

Must Read

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte....

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui...

 

Gabriel-Beniamin Leș

 

 

Senatorul Gabriel Leş, fost ministru al Apărării, este unul dintre puţinii politicieni români care nu s-au declarat peste noapte susţinători ai lui Joe Biden, după ce democratul a câştigat, potrivit presei americane, alegerile prezidenţiale din SUA. Leş avertizează cu privire la agenda ideologică a Partidului Democrat din SUA, care va ajunge mai repede decât s-ar crede să aibă un impact asupra vieţii românilor.

„Pe bună dreptate ne putem întreba de ce alegerile prezidențiale din SUA de anul acesta au dat naștere la atâtea controverse, polemici și chiar ură? Polarizarea societății americane nu este un fapt inedit, însă polarizarea societății internaționale în jurul acestor alegeri este într-adevăr fără precedent. Este de ajuns o scurtă trecere în revista a forumurilor de dezbateri și a platformelor social media din România pentru a constata agresivitatea viscerală cu care taberele se confruntă.

Și totuși, ce a pus lumea pe jar? Programele electorale ale celor două tabere, republicană și democrată? Politicile fiscale, obiectivele de politică externă, reforma din sănătate? NU! Pentru că aceste alegeri nu au fost despre programe și proiecte, ci totul s-a transformat într-o confruntare ideologică. Globalism versus suveranism; conservatorism versus progresism. Agresivitatea cu care agenda progresistă este promovată a făcut ca oamenii cu valori conservatoare, care prețuiesc credința, familia, națiunea să iasă din confortul propriei locuințe și să-și apere modul de viață.

Revoluția sexuală, ateismul militant, neomarxismul politic și cultural sunt promovate de un nucleu dur în rândul taberei democrate. Iar acest nucleu va urmări să-și impună cât mai multe obiective pe agenda (prezumtiv) noii administrații. Chiar dacă unii sunt de părere că Joe Biden face parte din tabăra moderată, este deja evident că va face concesii majore. Și totuși, oricât de improbabil pare în acest moment, jocul nu este închis, chiar daca unii lideri n-au rezistat impulsului de a-l felicita pe cel proiectat exclusiv de presă ca fiind viitorul președinte. Să nu uităm de ce societeta ameriacană l-a adus pe Donald Trump la putere (sancționând dur politicienii „mainstream”) cu un discurs radical, tocmai după cel mai mare superstar politic al vremurilor, Barack Obama. Democrații sunt pe cale să repete aceleași greșeli care vor conduce la o polarizare explozivă a societății. Iar meciul devine global.

În forurile europene se discută deja despre introducerea toaletelor „intersex”, în vreme ce următorul agent 007 din celebra serie cinematografică James Bond va fi intepretat de o tânără.

Ni se spune că lumea evoluează, se emancipează, chiar și atunci când regresul moral este îngrijorător. Dar în ciuda faptului că agenda neomarximului cultural și politic pare a fi pe val, nu înseamnă că trebuie să privim nepăsători cum o civilizație clădită pe valorile creștinătății este declarată non-grata peste noapte.

Aceasta este miza alegerilor de anul acesta din SUA, iar societatea românească va trebui să răspundă la acestă provocare mai curând decât vă imaginați. Avem deja lideri de partide în România care cataloghează la scenă deschisă ideile creștine/conservatoare ca fiind, citez, „vomitive”. Am asistat cu toții la spectacolul grotesc în care membrii unui partid s-au scandalizat de perspectiva depunerii jurământului cu mâna pe Biblie.

Așadar, întoarcerea la Dumnezeu si la valorile pe care însuși Occidentul s-a întemeiat începe să devină tot mai „incorectă politic”. Pentru cetățenii României este vremea deciziilor. Eu am decis! Deși parcursul s-ar putea să-mi fie mult mai anevoios, sunt și rămân un creștin cu valori spiritual morale de neclintit.

Cu Dumnezeu înainte!”

Articolul precedentVacanță la Roma
Articolul următorPrietenul nostru apropiat
- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte. Mersul iresistibil al civilizațiunii omenești...

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui studiu urmărit îndeaproape. AlzheimerFoto: Aline Morcillo...

La Mulți Ani pentru Sfântul Andrei și 1 DECEMBRIE!

Gral.bg(r) Bartolomeu Constantin SÂVOIU Directorul Jurnalului

Administrarea antibioticului în patologia virală nu aduce niciun beneficiu

Sursa: 360medical.ro de Alexandra Mănăilă  Dr. Daciana Toma, vicepreședintele SNMF Studiul STAR pentru România, realizat în mai 2022 pe respondenți cu vârste între 25–34 de ani,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -