luni, decembrie 4, 2023
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | 2023 |NUMĂRUL 140 | ISSN 2972 - 2268

„Transformarea” SUA – în ce?

Must Read

„1 Decembrie Cultural” – Cu prilejul Zilei Naționale a României, Ministerul Culturii și instituțiile de cultură din țară propun publicului o serie de evenimente...

Sursa: cultura.ro   Bogăția și diversitatea culturii noastre, valoarea inestimabilă a patrimoniului și personalitățile reper care au făcut România cunoscută în...

OCCIDENTUL RECUNOAȘTE ACUM ÎN UNANIMITATE CĂ UCRAINA PIERDE RĂZBOIUL

Sursa: solidnews.ro Autor: Brian Berletic După ce timp de aproape 2 ani conflictul în desfășurare din Ucraina a fost prezentat ca desfășurându-se...

SINUCIDEREA EUROPENILOR interviu cu Neagu Djuvara

Nota Redacției Publicăm mai jos un material privind Personalitatea excepțională a lui Neagu DJUVARA :scriitor , filozof, istoric , diplomat...

Austin s-a alăturat unei liste de orașe importante care au votat deja pentru desfintarea poliției. New York și Los Angeles au făcut reduceri de personal la doar câteva săptămâni după ce a început actualul val de proteste, iar în Seattle, primul șef de poliție negru al orașului, Carmen BEST, și-a dat demisia după ce Consiliul Orașului „a votat să reducă resursele departamentul de poliție, inclusiv micșorarea a 100 de locuri de muncă. ”

Cu toate acestea, mai multe orașe au votat în ultimele luni pentru creșterea finanțării pentru departamentele lor de poliție, potrivit unui raport din iulie al Wall Street Journal:

„Houston, Phoenix și San Diego – al patrulea, al cincilea și al șaptelea cel mai mare oraș din SUA în funcție de populație – și-au mărit finanțarea forțelor de poliție în bugetele aprobate în ultima lună cu până la 5% … specialiștii în justiție au spus că orașele care își măresc bugetele poliției au alegători mai conservatori … ( Republicani).“

Între timp, în Portland, Oregon, unde au existat violențe continue timp de trei luni, intervenția ofițerilor de poliție care voiau să aplice legile federale, a fost fals acuzată ca o cauză a acestor revolte, chiar dacă revoltele zilnice provocate de forțele de stânga, apăruseră înaintea forțelor de poliție. Primarul din Portland, Ted WHEELER, s-a alăturat revoltelor BLM și ANTIFA împotriva forțelor federale trimise în oraș. „Vrem să plece”, a spus el. În timp ce rapoartele din mass-media au încercat să susțînă că tensiunile s-au potolit după retragerea forțelor federale, faptele sunt destul de diferite. Revoltele continuă în Portland, iar societățile locale au părăsit orașul.

Societățile locale se mută din oraș! Greg Goodman, co-președinte al Portland’s Downtown Development Group, Orașul PORTLAND, a scris recent într-o scrisoare adresată primarului Ted Wheeler și consiliului municipal că numărul societăților care se mută din oraș „nu seamănă cu nimic din ceea ce am văzut în 42 de ani de afaceri în centrul orașului” . Goodman a spus că între socitatile care plecau se numărau Daimler Chrysler, Air B&B, Banana Republic și Microsoft și a argumentat că plecarea lor „are cel mai mult de-a face cu ilegalitatea pe care o susțineți în centrul orașului”.

„V-aș încuraja pe fiecare dintre voi să vă plimbați prin centrul orașului PORTLAND dimineața. Nu măturați străzile, acele de seringi pentru drogați sunt peste tot, coșurile de gunoi sunt sparte și lăsate deschise, geamurile de la geamurile mașinii care au fost sparte sunt pe toate străzile, parcurile sunt presărate cu gunoi … Vă neglijați în mod intenționat îndatoririle în calitate de aleși pentru a ne menține orașul în siguranță și curat. ” – Greg Goodman, într-o scrisoare către primarul din PORTLAND, Ted Wheeler și Consiliul Orașului.

Orașele au fost în flăcări. Revoltații au jefuit și distrus nenumărate magazine, adesea în care oamenii, mulți negri, și-au investit întreaga viață și economiile. Poliția, în mai multe locuri, a spus că a fost obligata să nu intervină, a primit cărămizi, focuri de artificii și cocktail molotov. O fabrica de producție aparținând lui Kris Wyrobek din Minneapolis a fost de nerecunoscut, alături de nenumărate alte proprietăți comerciale. Primul sondaj al orașului privind daunele materiale a arătat că „aproape 1.000 de societăți comerciale din Minneapolis au fost avariate în timpul revoltelor, inclusiv 52 de afaceri care au fost distruse complet și alte 30 de locații care au suferit daune grave „, lăsând părți ale orașului presărate cu ruine carbonizate care seamănă cu o scenă dintr-un film apocaliptic.” Mașinile de pompieri erau prezente dar nu puteau face nimic”, A declarat Wyrobek pentru The Star Tribune.

„Asta a fost viața mea; asta a fost totul pentru mine”, a spus Flora Westbrooks despre salonul ei de coafură, pe care revoltații l-au ars complet. – Acum, nu mai am unde să mă duc!

Cel puțin doamna Westbrooks este încă în viață. Alții nu sunt. În St. Louis, Missouri, căpitanul de poliție la pensie, David Dorn, în vârstă de 77 de ani, a fost împușcat și ucis încercând să oprească jefuirea magazinului său.

„Dacă nu luăm măsuri”, a declarat Andy Ngo, un jurnalist, subcomitetului pentru Constituție al Comitetului Judiciar al Senatului în cadrul unei ședințe din 4 august, „ceea ce se întâmplă astăzi în Portland se vă întâmpla în curând în orașele din toată țara”.

„Ceea ce am asistat sunt proteste violente și revolte aproape zilnice conduse de ANTIFA (Organizație teroristă, neomarxistă). Chiar și atunci când nu declanșează incendii, folosesc explozivi și încearcă să mutileze ofițerii de poliție, ei lasă în fața tribunalului mesaje amenințătoare precum capete de porci decapitate”.

Cartierul SoHo din New York, după ce revoltele l-au jefuit, părea o zonă de război urbană. Primarul orașului, Bill de Blasio( el însuși extremist de stânga, adept a lui Che Guevara și mare partizan al regimului lui Fidel Castro), a susținut totuși activ cererile BLM și ANTIFA de a „desfinta poliția” prin reducerea bugetului cu 1 miliard de dolari a lui NYPD( New York Police Department). Tirurile de armă pe stradă au crescut cu 72% față de aceeași perioadă a anului trecut; în Brooklyn, o tir recent a ucis un băiat de un an.

În Minneapolis, Consiliul Orașului a votat abolirea completă a forțelor de poliție, deși nu este clar modul în care trebuie implementată măsura. În Seattle, primarul Jenny Durkan le-a permis anarhiștilor să înființeze o „zonă autonomă” cunoscută mai întâi sub numele de CHAZ, apoi că CHOP. „Am putea avea vara iubirii”, a spus ea. În schimb, ceea ce a obținut în CHOP a fost o creștere de 525% a criminalității, inclusiv „utilizarea stupefiantelor și infracțiunile violente, inclusiv violul, jaful, asaltul și creșterea activității bandelor”. Timpii de răspuns de urgență s-au triplat. Doi adolescenți au fost printre cei care au fost împușcăți, unii mortal.

Un politician național influent, este vorba de Candidata Democrată la funcția de Vice Președinte, Kamala HARRIS, totuși, a promis cu un zâmbet că „protestele” „nu se vor opri … 

Nu se vor opri înainte de ziua alegerilor din noiembrie și nu se vor opri după ziua alegerilor .. .. Nu vor renunța și nu ar trebui să renunțe… ”

Situația din New York nu s-a îmbunătățit datorită deteriorării masive a siguranței, căci în 1 ianuarie a intrat în vigoare o lege , care a eliminat cauțiunea pentru inculpații acuzați de „infracțiuni la nivel scăzut și nonviolent”. După ce oficialii Departamentului de Poliție din New York au raportat o creștere a criminalității, legea a fost oarecum anulată.

„[Nu] doar vom reconstrui această națiune – o vom transforma”, a citit un tweet notabil al unui politician național de frunte, neglijând să menționeze în ce.

De asemenea, s-a vorbit despre reducerea ocupării închisorii cu peste 50%. Rafael A. Mangual, director adjunct pentru politică juridică la Institutul Manhattan, a comentat:

„Urmărirea unei reduceri accentuate a încarcerării ar necesită neapărat eliberarea sau refuzul de a pune în libertate infractorii cronici, adesea violenți, care prezintă un risc semnificativ pentru siguranța publicului, în special în comunitățile care se confruntă deja cu niveluri ridicate de criminalitate, infracțiuni economice și alte probleme sociale. . ”

Teama și nesiguranța generate de crimă și devastarea urbană au dus la o creștere a achizițiilor de arme. În primele șase luni ale anului 2020, s-au vândut un record de 10,3 milioane de arme de foc, potrivit unui sondaj recent al Fundației Naționale pentru Sporturi de Tir.

Se pare că unii politicieni intenționează să sporească controlul armelor și să limiteze drepturile cetățenilor de a purta arme. Astfel de politicieni, conform platformei lor, „vor promova verificări de fond universale, vor pune capăt vânzărilor online de arme și muniții … vor interzice fabricarea și vânzarea de arme de asalt și incarcatoare de mare capacitate … vor stimula statele să adopte cerințe de licențiere pentru deținerea armelor de foc. .. ”

Potrivit Asociației Naționale a Armelor( NRA, National Rifles Association) , acești politicieni vor transforma „dreptul de a păstra și de a purta armele într-un privilegiu dependent de capriciul birocraților guvernamentali”. Avertismentul se referă la fondarea Statelor Unite ale Americii, când cetățenii și-au întors armele împotriva britanicilor care conduceau. S-ar putea arăta, de asemenea, spre Venezuela modernă, unde oficialii guvernamentali au interzis mai întâi vânzarea armelor „cu excepția oficialilor guvernamentali”, apoi au îndreptat armele guvernamentale asupra cetățenilor lor.

America ar putea fi într-adevăr „transformată”, dar dacă orașele sigure și de succes continuă să fie transformate în locuri de nelegiuire criminală, este ceea ce își doresc americanii?

Judith Bergman, cronicar, avocat și analist politic, este senior redactor la Institutul Gatestone.

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

„1 Decembrie Cultural” – Cu prilejul Zilei Naționale a României, Ministerul Culturii și instituțiile de cultură din țară propun publicului o serie de evenimente...

Sursa: cultura.ro   Bogăția și diversitatea culturii noastre, valoarea inestimabilă a patrimoniului și personalitățile reper care au făcut România cunoscută în...

OCCIDENTUL RECUNOAȘTE ACUM ÎN UNANIMITATE CĂ UCRAINA PIERDE RĂZBOIUL

Sursa: solidnews.ro Autor: Brian Berletic După ce timp de aproape 2 ani conflictul în desfășurare din Ucraina a fost prezentat ca desfășurându-se în favoarea Occidentului colectiv, un...

SINUCIDEREA EUROPENILOR interviu cu Neagu Djuvara

Nota Redacției Publicăm mai jos un material privind Personalitatea excepțională a lui Neagu DJUVARA :scriitor , filozof, istoric , diplomat , eseist, universitar. Intr-un interviu apărut...

Când delirul nu are limite

Semnat de Prof Emerit Alexandru CĂLINESCU, Scriitor și Critic de Artă În confruntarea cu nefastele derive ideologice care se manifestă tot mai agresiv, cartea lui Jean-François...

Jafuri remarcabile în Europa, comise cu „armă de foc, violență și ură” în „anii de plumb”

  Bibliografie Jaful secolului” (Partea II). Jafuri remarcabile în Europa, comise cu „armă de foc, violență și ură” în „anii de plumb”. („Les casses du siècle”...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -