marți, decembrie 6, 2022
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | NUMĂRUL 115

Nu ne vom preda niciodată!

Must Read

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte....

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui...

„Redăm un articol al unui cunoscut jurnalist italian din platfroma Americană IT, Gatestone Institute. Respectăm toate religiile lumii, căci toate se adresează unui Dumnezeu Unic, God, Yahve, Allah, Brahman etc. Nu putem însă accepta intoleranta și violenta. De aceea dorim respectul reciproc pentru Isus Hristos, Profetul Mohamed pentru Sfinții religilor Iudaice, Budiste și Hindu sau Bahaiste etc, fie împărtășite de toți. – Directorul Ziarului. General Bg. (r) Bartolomeu Constantin SĂVOIU

________________

Marele jurnal francez, Charlie Hebdo, publică caricaturile despre Profetul Mohamed. Franța începe intre într-o fază dramatică a declinului libertății de expresie. Democrațiile occidentale au plătit scump dreptul la libera expresie și cum acest drept este din ce în ce mai puțin protejat, va putea dispărea în curând.

„Dacă colegii nostrii în opinia publică nu iau parte la riscul de a se pronunța liber, barbarii vor căștiga”– Elisabeth BADINTER ( Filosof Francez)

A început în săptămâna care a trecut începutul procesul a 14 acuzați implicați în atacul terorist din Franța, care implică uciderea de jurnaliști desenatori, caricaturiști, pe 7 ianuarie 2015, la Paris, la sediul jurnalului satiric, Charlie Hebdo, care publicase caricaturi ale Profetului Mohamed. Acuzații în această judecată, unii în absență, au grave capete de acuzare privind sprijinul acordat teroriștilor, care au efectuat acest atac criminal și au omorât 17 persoane, timp de 3 zile succesive în ianuarie 2015.

În plus, de cele 12 victime, în birourile săptămânalului Charlie Hebdo și în afara birourilor, un ofițer de poliție a fost omorât în stradă ( el însuși de religie musulmană) și alte 4 persoane au fost omorâte într-un supermarket. Francois Molins, Procurorul public al Parisului, a reamintit momentul când a sosit după atentat în birourie lui Charlie Hebdo. A simțit mirosul sângeluiși al prafului de pușcă în încăperi.” “Este un carnagiu. Este mai mult decât o scenă de crimă, este o scena de război cu o movila de corpuri umane înfricoșătoare”.

Editorul lui Charlie Hebdo, cunoscut sub numele de RISS, a detaliat securitatea puternică din jurul săptămânalului de la atacul terorist. Charlie Hebdo subvenționează acum o parte din propria protecție, cheltuind 1,5 milioane de euro pe an. „Când scoți 3 euro din buzunar pentru a cumpăra un exemplar al lui Charlie Hebdo, 1,30 euro merg la distribuitor și cu restul de 1,70 euro revista plătește angajaților, chiria, furnizorii de servicii, precum și securitatea acesteia”, a spus el. După ce a plătit în 2015 un preț și mai mare în termeni de sânge și a plătit un preț exorbitant din punct de vedere al securității, ar fi fost de înțeles pentru editorii lui Charlie Hebdo să fi încetat să-și mai folosească libertatea de exprimare pentru a supune criticilor Islamiste.

Însă nu asta au ales să facă! „Ni s-a cerut deseori să publicăm alte caricaturi ale lui Mohamed”, au scris ei. „Am refuzat întotdeauna să o facem, nu pentru că este interzis – legea o permite – ci pentru că aveam nevoie de un motiv bun pentru a o face, un motiv care ar avea sens și care poate să aducă ceva în dezbatere”.

Ultima dată când Charlie Hebdo a realizat o caricatură cu Mohammed a fost acum cinci ani, pe coperta numărului imediat după masacru, care a vândut opt ​​milioane de exemplare. A arătat profetul Islamului însoțit de titlul „Totul este iertat”.

„Trebuie să-l portretizăm în continuare pe Mohamed; a nu face asta înseamnă că nu mai există Charlie”, a spus Patrick Pelloux, un desenator care a părăsit revista.

Mai este Charlie, Charlie? S-au întrebat mulți după masacru. Astăzi, da – dar Franța a început însă declinului dramatic al libertății de exprimare! Philippe Lançon, care a fost grav rănit în atacul din 2015 al fraților teroriști Kouachi, își recuperează sănătatea cu greu. Când a participat la o petrecere, unde l-a întâlnit cu marele autorul Michel Houellebecq. Cei doi au avut o scurtă conversație; Houellebecq a încheiat-o citând Evanghelia după Matei: „… violenții o iau cu forța”. „Charlie Hebdo, libertate sau moarte”, a scris recent Le Figaro într-un titlu.

La prima vedere, da, bătălia este pierdută, explică ziarul francez. Islamul politic, mână în mână cu stânga culturală, „avansează sub masca drepturilor omului și luptă împotriva discriminării”. O mare parte din mass-media franceză a salutat procesul lui Charlie Hebdo cu un sentiment de lașitate și predare. „Clientul meu nefericit va fi libertatea și mă tem că pe termen mediu este o cauză pierdută”, a declarat avocatul lui Charlie Hebdo, Richard Malka, săptămânalului Le Point. „Frații Kouachi și cei care i-au înarmat au câștigat, da

Cine ar publica astăzi caricaturile lui Mahomed? Care ziar? În ce piesă, în ce film, în ce carte îndrăznești să critici islamul?” În ultimele luni, „s-au evitat mai multe atacuri”, a declarat Jean-François Ricard, procurorul antiterorism din Franța. Franța se află sub o amenințare severă jihadistă.

Fostul ministru de interne Bernard Cazeneuve a fost citat în Le Parisien spunând că „violența a prins rădăcini în inima societății”, țara riscă „o conflagrație” și el definește comunitarismul (un sistem de mici comunități autonome) „un sistem lent și otravă fatală „. Jurnalistul Etienne Gernelle a scris în săptămânalul Le Point: „Charlie Hebdo trăiește încă sub o amenințare cu moartea; ceea ce el reprezintă, libertatea, este deja în arest la domiciliu; Franța este paralizată de îndată ce apare cuvântul” Islam „și lumea politică și mass-media l-au sărbătorit pe Charlie și apoi l-au părăsit“.

Fostul jurnalist Charlie Hebdo, Zineb El Rhazoui, autorul cărții Détruire le Fascisme Islamique („ distrugem fascismul islamic”), primește în mod regulat amenințări cu moartea. Ea a arătat cu degetul către cei care acuză revista de islamofobie. „Îmi amintesc de toți cei care au contribuit la izolarea și coborârea lui Charlie în iad”, a spus Rhazoui. „Au o responsabilitate morală pentru soarta lui Charlie.

Este normal ca la cinci ani după această oribilă crimă, acest oribil retrograd pentru libertatea de exprimare și cultura franceză, să existe încă un„ colectiv împotriva islamofobiei ”în Franța? Este normal ca la cinci ani după acest atac, trebuie să merg în continuare protejată de oameni înarmați în inima Parisului? „.

Săptămânalul Marianne a întrebat: „Se pot lăuda frații Kouachi cu o victorie postumă? Da”. Apoi au enumerat cinci acte de capitulare din ultimii cinci ani:

Primul act: jurnaliștii lui Charlie Hebdo tocmai fuseseră uciși când scriitoarea Virginie Despentes a scris în Les Inrockuptibles despre teroriști: „I-am iubit în stângăcia lor, când i-am văzut, cu armele în mână, răspândind teroarea și țipând„ am răzbunat profetul'”. Nici un cuvânt despre soarta caricaturiștilor, jurnaliștilor și angajaților lui Charlie Hebdo care au fost uciși pentru că au luat în dradere islamul sau a oamenilor uciși în supermarketul kosher.

Al doilea act: la 17 noiembrie 2015, la patru zile după atentatele teroriste de la Paris în care au fost ucise 130 de victime, jurnalistul francez Antoine Leiris, a cărui soție a fost ucisă în atacul de pe Teatrul Bataclan, a scris: „Nu te voi ura „. deveni, a explicat Marianne, „sloganul informal în cercurile progresiste. Credința lui Leiris a împiedicat nu numai indignarea, ci și o analiză lucidă a situației”.

Al treilea act: Editorul Mediapart, Edwy Plenel, a ținut o întâlnire în suburbiile Parisului cu faimosul islamist Tariq Ramadan. Plenel l-a acuzat pe Charlie Hebdo că s-a angajat într-un „război împotriva musulmanilor”.

Al patrulea act: În 2019, la Paris, la un „marș împotriva islamofobiei” au participat 13.500 de persoane. Sloganul din cercul asociațiilor religioase salafiste a fost adoptat de „aproape toți liderii politici de stânga”, potrivit Marianne. În timpul marșului, activiștii au strigat „Allahu akbar”, același strigăt folosit de teroriștii care l-au lovit pe Charlie Hebdo.

Al cincilea act: „Putem critica Islamul fără să ne temem pentru propria noastră siguranță?”, A întrebat Marianne. În ianuarie 2020, o tânără de 16 ani, Mila, a răspuns la insultele homofobe (a fost numită „lesbiană murdară” de un musulman) pe contul său de Instagram, pentru a criticat Islamul. Mila, amenințată cu moartea, a fugit de la școală și a fost pusă sub protecția poliției. „Tăcerea totala a partidelor politice de stânga, a organizațiilor feministe și a asociațiilor LGBT: când agresorii sunt musulmani, cuvântul de ordine este să închidă ochii și să acopere urechile”.

Democrațiile occidentale au plătit scump dreptul la libertatea de exprimare și, dacă nu sunt protejate și exercitate, acesta pot dispărea peste noapte. Autocenzura preventivă și o „retragere strategică” în fața furiei islamiste apar doar ca o regresie epică. Odată ce „spiritul lui Charlie” se retrage în Franța și „anulează cultura” care avansează în SUA, se pare că libertatea de exprimare este târâtă în instanță, mai degrabă decât ucigașii și idioții lor utili.

În ianuarie, la cea de-a cincea aniversare a masacrului Charlie Hebdo, cunoscutul scriitor Pascal Bruckner a spus: „Am impresia că apărarea noastră imună s-a prăbușit și islamismul câștigă. Principalele sale cerințe au fost îndeplinite: nimeni nu mai îndrăznește să publice caricaturi ale lui Mahomed”. Charlie Hebdo a făcut-o din nou cu curaj: a publicat caricaturi ale lui Mohammed. Este încă ultima și singura revistă europeană gata să apere libertatea de exprimare. O filozofă franceză, Elisabeth Badinter, în documentarul „Je suis Charlie” a spus: „Dacă colegii noștri din dezbaterea publică nu împărtășesc o parte din risc, atunci barbarii au câștigat”.

Cei care au proclamat „Je suis Charlie” vor mai sta cu noi acum?

Legenda imaginii: Stéphane CHARBONNIER, care a fost editorul lui Charlie Hebdo până când a fost asasinat în atacul terorist din 2015 asupra biroului revistei din Paris, stă în fața biroului anterior al revistei din 2 noiembrie 2011, după ce a fost distrus într-un atac cu o bombă. (Foto: Alexander Klein)

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Interviul suprarealist al lui Sam Bankman-Fried nu lămurește nimic

Sursa: coinjurnal.net By Dan Ashmore Principalele concluzii Bankman-Freid a acordat aseară un lung interviu în...

Samoilă Mârza, singurul fotograf care a imortalizat Marea Unire de la Alba Iulia

Sursa:  culturaladuba.ro Alina Cristea December 1, 2022 foto: Samoilă Mârza, Citirea Hotărârii de la Alba Iulia, 1918 „Istoria ne chiamă la fapte. Mersul iresistibil al civilizațiunii omenești...

Lecanemab – un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer cu rezultate spectaculoase

Lecanemab, un medicament experimental împotriva maladiei Alzheimer de la Eisai și Biogen a încetinit declinul cognitiv în cadrul unui studiu urmărit îndeaproape. AlzheimerFoto: Aline Morcillo...

La Mulți Ani pentru Sfântul Andrei și 1 DECEMBRIE!

Gral.bg(r) Bartolomeu Constantin SÂVOIU Directorul Jurnalului

Administrarea antibioticului în patologia virală nu aduce niciun beneficiu

Sursa: 360medical.ro de Alexandra Mănăilă  Dr. Daciana Toma, vicepreședintele SNMF Studiul STAR pentru România, realizat în mai 2022 pe respondenți cu vârste între 25–34 de ani,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -