Sonda spațială Voyager 1 a NASA a detectat un zumzet ciudat emanat din spațiu

0
641

Misiunea spațială Voyager 1 a fost lansată de NASA în urmă cu 44 de ani, iar acum este cel mai îndepărtat obiect creat de om de Pământ, care a părăsit sistemul nostru solar în urmă cu nouă ani.

De atunci, a explorat golul spațiului interstelar, oferind date cruciale pentru a ne ajuta să înțelegem universul dincolo de sistemul nostru solar.

Oamenii de știință au descoperit un „zumzet continuu” cauzat de vibrația constantă a unor cantități minuscule de gaz în spațiul interstelar, potrivit echipamentelor de la bordul navei spațiale îndepărtate. Potrivit cercetărilor publicate în revista Nature Astronomy, acest zumzet monoton constant este sunetul undelor de plasmă oscilante și este destul de slab.

O echipă condusă de Universitatea Cornell analizează datele primite de Voyager 1 de la 14 miliarde de mile distanță. Stella Koch Ocker, doctorand la Universitatea Cornell din New York și unul dintre autorii studiului, a spus că sunetul era foarte slab și monoton din cauza spectrului de frecvență îngust. Puteți asculta sunetul mai jos.

Sonda Voyager 1 a navigat pe lângă Jupiter în 1979 și Saturn în anul următor, înainte de a depăși heliopauza – granița dintre sistemul solar și spațiul interstelar – în august 2012. Acum s-a apropiat de mediul interstelar.

Anterior, după ce a traversat heliopauza, sistemul de unde cu plasmă de la bordul Voyager 1 a descoperit oscilații în gaz, dar acestea au fost conduse de Soarele nostru.

„Mediul interstelar este ca o ploaie blândă”, a spus James Cordes, autorul principal al studiului, într-o declarație postată pe site-ul Universității Cornell.

Cercetătorii cred acum că există mai multă activitate decât se presupunea anterior în gazul interstelar. Oamenii de știință pot folosi datele Voyager-1 pentru a înțelege mai bine interacțiunile dintre mediul interstelar și vântul solar al soarelui, care este un flux constant de particule încărcate.

Shami Chatterjee, om de știință de la Cornell, a declarat de ce supravegherea continuă a spațiului interstelar este crucială, spunând că oamenii de știință nu au avut niciodată ocazia să analizeze plasma interstelară, dar acum o fac, deoarece Voyager 1 trece prin ea și trimite înapoi datele cruciale.

SURSA:  www.physics-astronomy.com

AD

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here