RĂUL NU RĂMÂNE NEPEDEPSIT

0
366

RĂUL NU RĂMÂNE NEPEDEPSIT

Statul Israel este unul dintre cele mai remarcabile exemple din istoria modernă de rezistență și luptă cu determinare împotriva Forțelor Răului.


La numai o zi după proclamarea independenței sale, pe 14 mai 1948, Israelul s-a confruntat cu o coaliție de state arabe care au încercat să-l distrugă. Această tânără națiune, abia “născută”, s-a văzut imediat implicată într-o luptă pe viață și pe moarte. Prost înarmați, fără echipamente militare adecvate, dar plini de curaj și cu o voință de nezdruncinat, israelienii s-au ridicat împotriva unor forțe inamice superioare numeric și mai bine echipate.

Printre acești luptători se aflau și supraviețuitori ai lagărelor morții din timpul Holocaustului, oameni care abia scăpaseră din ghearele regimului nazist și care acum erau chemați să-și apere noua Patrie, Eretz ISRAEL.
În ciuda tuturor provocărilor, Israelul a ieșit victorios din Războiul de Independență din 1948, câștigându-și dreptul la existență și construindu-și o identitate națională care s-a bazat pe luptă și sacrificiu.

În anii care au urmat, Israelul a fost nevoit să lupte neîncetat pentru a-și apăra existența. De-a lungul decadelor, care au urmat, a fost implicat în mai multe războaie cu statele arabe înconjurătoare, inclusiv Războiul de Șase Zile din 1967 și Războiul de Yom Kippur din 1973. De asemenea, Israelul a fost ținta constantă a terorismului internațional și a mai multor organizații extremiste care au încercat să-l destabilizeze.


De la primul conflict din 1948 până la conflictele din Gaza și Liban, Israelul s-a confruntat cu o opoziție neîncetată. Războiul de Șase Zile a consolidat poziția strategică a Israelului, însă a generat și conflicte politice și teritoriale care continuă până în zilele noastre. În ciuda acestor conflicte, Israelul a reușit să își păstreze integritatea teritorială și să își dezvolte o economie și o infrastructură puternice.

Din anii ’70 și până astăzi, Israelul a fost ținta multor atacuri teroriste. De la atacurile din 1972 de la Olimpiada de la München, până la atacurile cu rachete și atentatele sinucigașe din anii 2000, Israelul a trebuit să rămână în alertă constantă.

Organizații precum Hamas și Hezbollah, susținute de Iran, au încercat în repetate rânduri să dezintegreze statul evreu prin acte de terorism
Cel mai recent capitol din această lungă istorie a violenței a avut loc pe 7 octombrie 2023, când Hamas a lansat un atac masiv asupra Israelului, răpind și ucigând civili israelieni. Ca răspuns, Israelul a lansat o ofensivă majoră împotriva Hamas în Fâșia Gaza, cu scopul de a eradica această organizație teroristă și de a recupera ostaticii răpiți.

Israelul se confruntă în prezent cu un război pe mai multe fronturi:

• În Fâșia Gaza: Armata israeliană (TSAHAL) luptă pentru a distruge Hamas și a recupera ostaticii răpiți de teroriști.
• În nord, împotriva Hezbollah: Această organizație teroristă lansează zilnic atacuri cu rachete asupra Israelului din Liban, obligând zeci de mii de civili israelieni să-și părăsească locuințele( se estimează 80 000 de persoane evacuate)
• Împotriva Iranului: Iranul, sponsorul principal al Hamas și Hezbollah, continuă să lanseze atacuri cu rachete și susține grupări teroriste care doresc distrugerea Israelului.
• Împotriva teroriștilor yemeniți Huthi: Susținuți de Iran, aceștia au lansat atacuri cu rachete asupra Israelului.
• În Cisjordania: Atacurile teroriste s-au intensificat, iar grupările extremiste locale și arabe-israeliene au comis o serie de atentate.

În acest context, Israelul a reușit să elimine mai mulți lideri importanți ai organizațiilor teroriste. Iată o listă a acestor teroriști eliminați de TSAHAL și serviciile israeliene:

• Fouad Chokr, lider Hezbollah, eliminat la 30 iulie.
• Ismael Haniyeh, lider Hamas, eliminat la 31 iulie.
• 1500 de Cadre Hezbollah eliminate în perioada 17-18 septembrie în Liban .
• Ibrahim Aqil, lider Hezbollah, eliminat la 20 septembrie.
• Hassan Nasrallah, lider Hezbollah, eliminat la 27 septembrie.
• Hassan Jaafar al Qasir, lider Hezbollah, eliminat la 2 octombrie.
• Yahia Sinouar, lider Hamas, eliminat la 17 octombrie.
Trebuie amintit moartea în 9 mai, în accident de helicopter în Azerbaijan, în condiții ne-elucidate a lui Ebrahim RAISI, Președintele Iranului , denumit “ Călăul din Teheran” pentru miile de condamnări la moarte când era Procuror General al Guvernului Molahilor.


Raisi, dușman ireductibil al ISRAELULU era considerat ca urmaș probabil al Ghidului Suprem actual, Ayatollah Ali KHAMENEY.

Eliminarea lui Yahia Sinouar, un lider de primă mărime al Hamas, terorist vestit prin cruzimea și violența pe care o practica contra opozanților și uciderea de mii de palestinieni acuzați de colaborare cu ISRAELUL , reprezintă un moment crucial în lupta împotriva acestei organizații teroriste. Această acțiune a afectat grav capacitatea Hamas de a coordona atacuri, dar Israelul este conștient că riposta Iranului, Hezbollahului și a altor grupări teroriste este iminentă. Cu toate acestea, Răul nu rămâne nepedepsit, iar sacrificiile soldaților israelieni demonstrează că lupta pentru pace și securitate continuă.


Premierul Benjamin NETANYAHU consideră că, mai mult ca niciodată ISRAELUL trebuie să continue Ofensiva pentru a elimina complet Hamas din Fâșia Gaza și Atacurile zilnice ale Teroriștilor Hezbollah.
Tentativa de a îl asasina, la Reședința secundară, cu o dronă “sinucigașă” adaugă la Tensiunea extremă!
IRANUL respinge implicarea, “trimițând“ către Hezbollah.
TSAHAL, pune în gardă populația din sudul
Beirutului, de a evacua , în vederea viitoarelor lovituri de represalii!
În regiune sunt locate baze ale teroriștilor Hezbollah.

Al doilea eveniment al săptămânii este legat de Războiul din Ucraina.

Președintele Ucrainei, “Marioneta” Volodimir Zelenski, și-a prezentat recent „Planul de victorie” asupra Rusiei, atât în fața Parlamentului Ucrainei, cât și la Bruxelles, în fața liderilor Uniunii Europene.

Trebuie să subliniem că atât Zelenski, cât și Parlamentul ucrainean și-au depășit de mult legitimitatea, mandatele lor fiind expirate. Cu toate acestea, Occidentul continuă să-l sprijine pe Zelenski și guvernul său, în ciuda acestor nereguli democratice. Planul prezentat de Zelenski include mai multe obiective ambițioase:

• Recuperarea teritoriilor rusofone care s-au reunit cu Rusia – un obiectiv greu de atins, având în vedere realitățile de pe teren, unde trupele rusești dețin un avantaj semnificativ.
• Acordul NATO și SUA de a putea bombarda obiective militare pe teritoriul Rusiei – o propunere extrem de riscantă, care ar putea escalada conflictul și ar putea declanșa un război global.
• Reconstrucția Ucrainei – un plan nerealist, având în vedere starea actuală a economiei și nivelul ridicat de corupție din Ucraina.
• Intrarea Ucrainei în NATO și UE fără condiții – un obiectiv îndoielnic, deoarece aceste organizații nu par dispuse să accepte Ucraina în condițiile actuale.

Între timp, pe frontul ucrainean, trupele rusești continuă să avanseze, iar Ucraina este forțată să recunoască că se află într-o poziție defensivă.

Apar acum, după ce au fost ascunse, multă vreme, demonstrațiile mamelor sau soțiilor militarilor de pe Câmpul de Luptă cerând rentoarcerea lor și încetarea războiului .
Scene de violență în care Poliția ucraineană , “ vânează” tinerii pentru a îi trimite pe front arată prăpastia care se adâncește între Zelinsky și Popor.

O nouă evoluție pe câmpul de luptă este sprijinul oferit de Coreea de Nord Rusiei, prin trimiterea unei brigăzi de elită de 3.000 de soldați. În plus, se pregătește trimiterea unei divizii de elită nord-coreeană, care ar putea ajunge la 11.000 de militari.

De asemenea, se anunță că, cooperarea militară dintre Rusia și Serbia a fost întărită recent, inclusiv prin colaborarea în domeniul serviciilor de informații.

Aceste evoluții complică și mai mult conflictul, iar planul lui Zelenski pare tot mai nerealist.

După cum spunea Aristotel, „Întotdeauna adevărul este mai puternic decât falsitatea”, iar în cazul planului de victorie prezentat de Zelenski, realitatea de pe teren arată că acest plan este mai mult o încercare de a menține sprijinul occidental decât o strategie viabilă de a înfrunta Rusia. Trupele rusești continuă să avanseze, iar Ucraina este forțată să lupte în defensivă. Cu toate acestea, Zelenski își menține retorica de recuperare a teritoriilor pierdute și de înfrângere a Rusiei, chiar dacă acest lucru pare din ce în ce mai puțin probabil.

Planul lui Zelenski, deși promovat cu mult entuziasm în fața Parlamentului ucrainean și la Bruxelles, pare mai mult o încercare de a menține moralul și sprijinul internațional decât o soluție practică pentru câștigarea războiului. Cum afirmă și Immanuel Kant: „Din lemn strâmb, din care omul este făcut, nu poate fi sculptat nimic drept.” Această maximă reflectă perfect situația actuală din Ucraina, unde un plan nerealist și o conducere delegitimată încearcă să reziste în fața unei forțe superioare.
Și, cum experții Occidentali avizați prezic ( oficialii o recunosc “off records” ) înfrângerea Ucrainei este deja înscrisă în realitatea crudă a Forțelor de pe Front.


Mai mult, Summitul BRICS de la KAZAN, în Federația RUSĂ, pe 22-24 Octombrie, cu Participarea a 24 de Șefi de State și lărgirea anunțată, consolidează poziția Internațională a Președintelui Vladimir PUTIN și a Marei Grupări a Țărilor Anti Americane și Anti Occidentale!

Analiza ultimului eveniment al săptămînii campania, pentru Alegerile Prezidențiale Americane, arată că Donald J. Trump conduce în sondaje

La trei săptămâni distanță de acest Eveniment Capital pentru politica Mondială, Donald J. Trump, fostul președinte și candidatul republican, preia conducerea în sondaje. Retragerea lui Joe Biden din cursa electorală și înlocuirea sa cu Kamala Harris, o candidată considerată nepregătită și superficială, a creat o oportunitate pe care Trump a știut să o exploateze din plin.

Inițial, Kamala Harris a avut o ușoară creștere în sondaje, datorită aparițiilor sale publice în care încerca să adune susținerea electoratului democrat. Însă această creștere s-a dovedit a fi de scurtă durată, mai ales după ce Harris a avut mai multe apariții considerate catastrofale. Lipsa de pregătire pentru funcția de președinte și lipsa de claritate în ceea ce privește programul său electoral au determinat o prăbușire în popularitate.

• Donald Trump în creștere: În contrast, Donald Trump a câștigat 4% în sondaje, în timp ce Harris a pierdut 1%. În statele-cheie (așa-numitele „Swing States”), Trump și Harris se află la egalitate, iar în Pennsylvania, un stat esențial pentru rezultatul final, Trump are un avans de 2%. Acest avans subliniază faptul că, în ciuda atacurilor și investigațiilor împotriva sa, Trump își păstrează un sprijin solid și este perceput de electoratul republican și de o parte din independenți ca fiind singurul lider capabil să redreseze țara.
• Sprijinul comunității arabe: Un aspect notabil al acestor alegeri este faptul că o parte din comunitatea arab-americană, de obicei loială Partidului Democrat, s-a declarat împotriva lui Kamala Harris și a Administrației Biden. Acest sprijin diminuat este în mare parte o consecință a politicilor Administrației Biden în ceea ce privește sprijinul oferit Israelului în conflictul său cu Hamas. Chiar dacă Trump este cunoscut ca un susținător fidel al Israelului, politica externă a lui Biden a stârnit nemulțumiri în rândul acestui electorat, care se îndreaptă acum împotriva democraților.
• Diferențele de stil și competență: Un alt factor care contribuie la succesul lui Trump este contrastul evident între stilul său de leadership și cel al Kamalei Harris. Trump este perceput ca un lider ferm, cu o experiență politică și economică considerabilă, în timp ce Harris este criticată pentru lipsa de substanță și gafe frecvente. În timpul celor patru ani petrecuți la Casa Albă, Harris nu a reușit să își creeze o imagine de lider puternic, iar această slăbiciune este vizibilă acum, în campania prezidențială.

Kamala Harris a fost adesea ironizată pentru stilul său public, marcat de râsuri neadecvate și momente stângace. Mulți au comparat comportamentul ei cu o reclamă celebră a brânzei franceze „La Vache qui rit” (Vaca care râde), ceea ce i-a afectat și mai mult imaginea publică.

• Amenințările de atentat împotriva lui Trump: Pe măsură ce campania electorală se apropie de momentul culminant, Donald Trump a fost ținta unor amenințări de atentat, fapt ce subliniază polarizarea extremă din societatea americană. Deși aceste amenințări sunt un semn clar al tensiunilor politice, ele nu au reușit să-l descurajeze pe Trump, care își continuă campania cu determinare, prezentându-se ca liderul capabil să refacă “măreția Americii”.

Ultimul Eveniment care are un imens Ecou în Societatea Civilă Americană este scandalul răsunător izbucnit în jurul rapperului și producătorului de show business , de culoare , Diddy!
De peste 20 de ani , susținător necondiționat al Partidului Democrat , de la Clinton la Obama , Biden și acum Harris , rapperul este acuzat de peste 100 !!!!de victime , de violență, viol sechestrare , maltratare cu cuțitul etc….
“Vedeta” favorită a Democraților , organiza vestite seri: muzică , droguri, violență, , orgii lgbt…
Obiceiul era ca desfășurarea “ Serii” să se facă cu “ ușile închise” , participanții nu puteau ieși și totul se filma ! ( pentru oportunități de șantaj!)
Zeci de oameni politici democrați și vedete de la Hollywood , tremură acum
pentru a nu fi implicați!
Cercurile Conservatoare Republicane au concentrat imediat atacurile asupra decadenței moravurilor “ Societății Democrato-Progresiste” și a acuzațiilor de pedofilie , legate de acest Scandal, care sunt prezentate în Mass Media .
Este încă devreme de a aprecia influența asupra alegătorilor însă este fără îndoială un argument de Campanie , suplimentar al Candidatului Donald J TRUMP privind Decadența morală creată de Curentul Democrat

În concluzie, toate semnele arată că Donald J. Trump este favorit să câștige alegerile prezidențiale din 2024. În ciuda tuturor atacurilor, investigațiilor și obstacolelor, el a reușit să câștige încrederea unei mari părți din electorat, atât republican, cât și independent. Așa cum spune în Proverbe 29:2: „Când cei drepți stăpânesc, poporul se bucură; dar când stăpânește cel rău, poporul geme.” Electoratul american pare să vadă în Donald J. TRUMP o soluție la problemele actuale și, cel mai probabil, îl va readuce la Casa Albă.

După cum spunea și marele Filozof german Immanuel Kant: „Dreptatea este cel mai înalt scop al existenței umane.”
Lupta pentru dreptate este una continuă, și în cele din urmă, Răul nu rămâne nepedepsit.
Puterea DIVINĂ, indiferent că suntem Credincioși sau nu , se Exercită!

Gral. Bg(ret) Bartolomeu Constantin SĂVOIU
Directorul Jurnalului

AD