miercuri, martie 19, 2025
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 4 | 2024 | ISSN 2972 - 2268

CE S-AR PUTEA REALIZA cu 100 de MILIARDE de EURO?

Must Read

Când părăseşte scena, Preşedintele-Comediant?

O schimbare de paradigmă la Casa Alba De la revenirea sa la Casa Albă, preşedintele Donald J. TRUMP a impus...

Urmașul masonic și spiritual al Contelui Licio Gelli (Propaganda Due) este un general român

Sursa:cronicapolitica.ro    Despre Contele Licio Gelli, Mare Maestru al celebrei Loji „Propaganda Due” – din care au făcut parte șapte...

(dacă nu ar fi risipiți inutil în războiul din Ucraina)

Reflectând asupra aniversării NATO la Bruxelles și examinând propunerea de alocare a 100 de miliarde de euro pentru conflictul din Ucraina, este crucial să luăm în considerare contextul istoric și geopolitic complex al Europei, precum și implicațiile acestor decizii pentru viitor.

Aniversarea a 75 de ani de la fondarea NATO și reflectarea asupra Istoriei.

Pe 4 aprilie, la Bruxelles, liderii NATO au marcat 75 de ani de la fondarea Pactului Atlanticului de Nord, un moment pentru a reflecta asupra parcursului Alianței și a rolului său în actualul peisaj geopolitic. Această aniversare vine într-un moment când Europa se confruntă cu noi provocări de securitate, inclusiv războiul din Ucraina.

Pacea postbelică a Europei a fost modelată în mare parte la Conferința de la Ialta din 1945, unde liderii SUA și ai Marii Britanii, Franklin D. Roosevelt și Winston Churchill, au luat decizii care au influențat soarta Europei Centrale și de Est, cedând Dictatorului Iosif Visarionovici STALIN , efectiv Dictaturii sovietice aceste regiuni.

Zeci de milioane de cetățeni europenii au suferit până în 1990, când Lagărul Comunist s-a dezmembrat, ororile, distrugerea sistematică a Societăților Tradiționale, tortura sau adesea moartea. Această decizie istorică a avut repercusiuni de durată asupra dinamicii regionale și a relațiilor internaționale.

Occidentul a putut să se dezvolte în timpul Suferințelor popoarelor sub jugul Dictaturii Comuniste.

Suntem acum angrenați într-un ciclu infernal.

Pentru a sprijini pe cine?

Ucraina:un Trecut controversat și zbuciumat.

Apărută Prima Oară ca stat în 1921 , prin formarea de către Lenin a Uniunii Sovietice și a celor 3 State :
Republica Sovietică Socialistă Federativă RUSĂ , Republica Sovietică Socialistă BELARUS și Republica Sovietică Socialistă UCRAINA, marcând începutul unei istorii complexe și adesea tumultuoase.
La sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial, urmare a acordului SUA și Marii Britanii care au cedat pretențiilor Dictatorului de la Kremlin și i-au dat “ mână liberă” Ucraina a anexat teritorii care aparțineau Poloniei, Ungariei, Cehiei și României, ceea ce a dus la tensiuni regionale prelungite.

Trebuie remarcat că și Ucraina Sovietică și ceea după 1991 a avut o atitudine dușmănoasă față de România, și bineînțeles represivă față de Minoritatea Română, din Bucovina de Nord, smulsă țării noastre, socotită la aproape jumătate de milion de oameni!

Ce propun Liderii Europeni și NATO ?

In acest context istoric și geopolitic, Propunerea de a crea un fond de 100 de miliarde de euro pentru ajutorarea Ucrainei ridică întrebări importante despre cum ar trebui să fie utilizate resursele Europei.

În loc să alimentăm conflictele, avem oportunitatea de a investi în proiecte care promovează dezvoltarea durabilă și pacea în regiune.
În situația în care ne confruntăm astăzi. Propunerea fondului de 100 de miliarde de euro Ucrainei ne oferă o ocazie de a alege o cale diferită -o cale către investiții în PACE, și tot ce comportă acest climat dezvoltare durabilă, educație, sănătate.

Putem astfel asigura că viitoarele generații sunt echipate cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru a construi o Europă mai pașnică și mai prosperă.

Infrastructurile moderne, autostrăzile, spitalele și toate investițiile care ar fi utilizate în Industrie, Agricultură, Medicină, Cultură ar putea schimba profund fața Europei!

Albert CAMUS, mare scriitor și filozof francez spunea în Editorialul renumitului cotidian “COMBAT” pe 8 august 1945:
La Paix est le seul Combat qui vaille d’être mené
Pacea este singura Luptă care merită purtată
El continuă:
Ce n’est plus une prière mais un ordre qui doit monter vers les gouvernements, ordre de choisir définitivement entre enfer et raison

Nu mai este o rugăminte, este un ordin care trebuie să ajungă până la Guverne, ordinul de a alege definitiv între Iad și Rațiune

Vedem că și BIBLIA spune același lucru:
“Ferice cei care vor pace căci ei vor fi numiți fiii lui DUMNEZEU”(Matei 5, 9)

Trebuie să oprim această Spirală “Sinucigașă” a distrugerii Civilizatei Noastre, Iudeo-Creștine.
Trebuie ca Popoarele noastre să oblige Guvernele și Liderii care au trădat aspirațiile noastre să Nu continue Politica actuală .

Sperăm că viitoarea Majoritate Suveranistă, Patriotică, Naționalistă care se va naște din Alegerile Europene din Iunie să impună acestor Lideri Europeni Iresponsabili, Vocea Popoarelor! Vox Populi Vox DEI!

Gral.bg(ret) Bartolomeu Constantin SAVOIU

Directorul JURNALULUI

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Când părăseşte scena, Preşedintele-Comediant?

O schimbare de paradigmă la Casa Alba De la revenirea sa la Casa Albă, preşedintele Donald J. TRUMP a impus un ritm fulgerător de schimbări...

Urmașul masonic și spiritual al Contelui Licio Gelli (Propaganda Due) este un general român

Sursa:cronicapolitica.ro    Despre Contele Licio Gelli, Mare Maestru al celebrei Loji „Propaganda Due” – din care au făcut parte șapte șefi de state, trei prim-miniștrii,...

Interviu – Eveniment General de Brigadă (r) Bartolomeu C-tin Săvoiu: „Masoneria îi învață pe oameni să fie mai buni, sub îndrumarea lui Dumnezeu, pentru...

Sursa:cronicapolitica.ro    La împlinirea a 80 de ani de viață și 49 de când a fost inițiat în tainele Masoneriei Universale, General de Brigadă (r)...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -