miercuri, septembrie 27, 2023
the big logo

JURNAL SĂPTĂMÂNAL NAȚIONAL INDEPENDENT | ANUL 2 | 2023 |NUMĂRUL 140 | ISSN 2972 - 2268

La Mulți Ani, Domnule Profesor!

Must Read

Marele scriitor Mihail Sadoveanu a condamnat oameni la moarte

Sursa:barzilaiendan.com By barzilaiendan ,,Evenimentul zilei“ scoate de sub cenușă un trecut rușinos al lui Mihail Sadoveanu, ale cărui ,,opere“ am fost...

Preotul Necula intervine în scandalul drogurilor: ‘Suntem în faţa unei realităţi care pute, rupe, ucide. Treziţi-vă!’

Sursa: stiripesurse.ro Alexandra Cruceru Sursa foto: dcnews.ro Preotul Constantin Necula, preşedintele asociaţiei "Crucea Albastră", avertizează că fenomenul consumului de droguri în...

Viitorul Ucrainei e sumbru

Sursa: Sorin Rosca Stanescu  corectnews.com El s-a decis la Washington. Casa Albă a desemnat un reprezentant special, a cărui...

Profesorul Universitar Doctor  Virgil MĂGUREANU,  sociolog, scriitor, om politic, a împlinit  80 de ani.

Nu voi da nici date biografice  nici nu voi vorbi de cariera lui  despre care au fost  scrise numeroase articole, cărți, prezentate emisiuni de tv și site-urile de la Google la Wikipedia dau o grămadă de informații , mai mult sau mai puțin veridice.Voi aminti numai pentru tinerele generații că Profesorul Virgil MĂGUREANU a fost primul Director după Decembrie 1989 al Noului Serviciu de Informații Interne  S.R.I.  care a înlocuit faimoasa Securitate.


În această funcție, a restructurat , a reorganizat și dezvoltat  primul Serviciu Român de Informații și Contrainformații pe plan intern , după 44 de ani de Dictatură Comunistă.
După 7 ani în fruntea S.R.I. a demisionat în 1997  și a preluat  conducerea Partidului Național Român, P.N.R .  vechi partid istoric , înființat în 1925 și re-înființat în 1990.
În primăvara lui 2001, după alegerile legislative și prezidențiale din noiembrie 2000, P.N.R.  va fuziona cu Partidul Democrat, P.D. după ce la conducerea acestuia va fi ales Traian BĂSESCU.

Începând cu această dată, Profesorul Virgil MĂGUREANU nu  va  mai asuma un rol de Lidership într-un partid, ceea ce nu înseamnă că nu va rămâne prezent pe scena  politică, chiar dacă intr-un rol mai discret!


Profesor Universitar înainte de 1989, Virgil MĂGUREANU va reîncepe să predea la Catedra Facultății de Sociologie  a Universității BUCUREȘTI.
Profesorul Virgil MĂGUREANU va continua sa scrie mai multe cărți și tratate de sociologie și va fi co-autor la cărți relatând politica și istoria  recentă , activitata  Serviciului  pe care l-a format și condus, după Revoluție, S.R.I.

Eu voi vorbi însă  de omul pe care l-am cunoscut în primăvara lui 1998  și lângă care am fost Vice-Președinte al P.N.R.  însărcinat cu Relațiile Internaționale până în 2001 și apoi, până în prezent, legat  de o stimă și o reciprocă și prietenească considerație!
Virgil MĂGUREANU este mai întâi de toate un om care urmărește cu atenție, curiozitate și cu un ochi avizat Societatea în care trăim , viața tumultuoasă în acești ultimi 31 de ani scurși din decembrie 1989.

Interesat de toate aspectele cotidianului, de la muzică până la pictură, de la folclor până la poezie, Profesorul MĂGUREANU este un om complex cu o deosebită capacitate de reflecție și decizie. Animat de un puternic spirit religios , este un fidel credincios al religiei creștine.
Pasionat de natură, a fost un aprig drumeț și cunoscător  al parcursurilor prin minunații noștri munți. Iubitor al grădinăritului, Virgil MĂGUREANU este și un specialist în creșterea fructelor de pădure și în pomicultură.

Pentru a răspunde criticilor, inerenți unei Personalități ca Profesorul Virgil MĂGUREANU, voi aminti o metaforă cunoscută:

Orice Om Mare care  întreprinde  ceva va avea întotdeauna contra lui:
Mulțimea celor care strigă că trebuia întreprins exact contrariul!
Mulțimea celor strigă  că și ei puteau să facă exact același lucru!
Și, Mulțimea celor care sunt cu atât mai numeroși și gălăgioși căci  nu au întreprins  niciodată nimic căci nu au fost capabili!
La Mulți Ani, o Sută de Ani, Domnule Profesor!

Autor: Directorul Jurnalului. General Bg. (r) Bartolomeu Constantin SĂVOIU

- Advertisement -

LASA UN RASPUNS

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Marele scriitor Mihail Sadoveanu a condamnat oameni la moarte

Sursa:barzilaiendan.com By barzilaiendan ,,Evenimentul zilei“ scoate de sub cenușă un trecut rușinos al lui Mihail Sadoveanu, ale cărui ,,opere“ am fost...

Preotul Necula intervine în scandalul drogurilor: ‘Suntem în faţa unei realităţi care pute, rupe, ucide. Treziţi-vă!’

Sursa: stiripesurse.ro Alexandra Cruceru Sursa foto: dcnews.ro Preotul Constantin Necula, preşedintele asociaţiei "Crucea Albastră", avertizează că fenomenul consumului de droguri în România poate fi combătut numai...

Viitorul Ucrainei e sumbru

Sursa: Sorin Rosca Stanescu  corectnews.com El s-a decis la Washington. Casa Albă a desemnat un reprezentant special, a cărui misiune principală vizează ceea ce...

S-A STINS NAPOLEON (NINI) POP!

După îndelungi suferințe creștinește îndurate, Napoleon (Nini) Pop s-a stins încet ca o candelă rămasă fără ulei, lăsând în urmă, asemenea unei dâre de...

Un curajos General italian proclamă Adevărul ….

Săptămâna trecută, un membru francez al organizației pe care am onoarea să o conduc , îmi trimitea o informație privind apariția unei cărți pe...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -